ροή ειδήσεων

Στην Αττάλεια το πρώτο κέντρο τουριστικής βίζας

Υπεγράφη χθες το απόγευμα από τον υφυπουργό Τουρισμού κ. Γιώργο Νικητιάδη και την Γενική Διευθύντρια της εταιρείας VFS Global κ. Christabel Silva η συμφωνία για την ίδρυση και λειτουργία ενός visa center στην Αττάλεια της γειτονικής χώρας Τουρκίας...

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο πρόεδρος του ταξιδιωτικού οργανισμού «Yesil Dalyan» της Τουρκίας κ. Nami Ureyen, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς, οι αντιπρόεδροι της Ένωσης Ξενοδόχων κκ. Αρης Σουλούνιας και Αντα Καραγιάννη, ο Γενικός Διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ κ. Μπάμπης Παλογιαννίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων κ. Κ. Γεωργιάδης και άλλοι εκπρόσωποι τουριστικών φορέων του νησιού μας.
Η υπογραφή της σχετικής συμφωνίας είναι απόρροια των δεσμεύσεων που είχαν αναληφθεί στα πλαίσια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και τη συμμετοχή τοπικών φορέων από τη Ρόδο, την Κω και την Σύμη, στην Αττάλεια, στις 15 Σεπτεμβρίου.
Ανοίγοντας την εκδήλωση η αντιπεριφερειάρχης κ. Δέσποινα Διακοσταυριανού τόνισε, πως εδώ και πολύ καιρό οι τοπικοί φορείς ζητούσαν να απλοποιηθούν οι διαδικασίες για τη χορήγηση βίζας στους Τούρκους, που ήθελαν να επισκεφθούν τα νησιά μας.
Το αίτημα αυτό γίνεται πραγματικότητα, με την ίδρυση και λειτουργία Visa Center στην Αττάλεια και εν συνεχεία στο Μπόντρουμ.
«Το ίδιο αίτημα διατύπωναν και οι φορείς της γειτονικής χώρας, όπως διαπίστωσα, με τη συμμετοχή μου στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην Αττάλεια πριν από λίγο καιρό. Να ευχαριστήσουμε τον υφυπουργό Τουρισμού που συνέβαλε στο να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες», δήλωσε η κ. Διακοσταυριανού.
Στην τοποθέτησή του, στη συνέχεια, ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Μαχαιρίδη γιατί του έδωσε την ευκαιρία να συμμετάσχει στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αττάλεια τον περασμένο Σεπτέμβριο. Εκεί διαπίστωσε πως η ίδρυση ενός visa center θα είχε προοπτική αφού χιλιάδες Τούρκοι, επιθυμούν να επισκεφθούν τα νησιά μας. Επιπλέον τώρα θα είναι ευκολότερο να έρχονται στη Ρόδο και Ρώσοι που θα επισκέπτονται την Τουρκία.
Ο κ. Νικητιάδης αναφέρθηκε και στις επαφές που ακολούθησαν την εκδήλωση στην Αττάλεια με την Γενική Διευθύντρια της εταιρείας VFS Global κ. Christabel Silva. Στόχος των επαφών ήταν να πεισθεί η εταιρεία που διαχειρίζεται τα Visa Centers, ότι η ίδρυση γραφείων στην Αττάλεια και στο Μπόντρουμ θα ήταν μια επιχείρηση που θα είχε καλές αποδόσεις. Καθοριστική, ήταν όμως και η παρέμβαση στο θέμα αυτό του κ. Nami Ureyen ο οποίος εγγυήθηκε, πως το εγχείρημα θα ήταν επιτυχές. Ακολούθησαν, όπως υπογράμμισε ο υφυπουργός Τουρισμού και άλλες συναντήσεις για να συζητηθούν οι λεπτομέρειες του εγχειρήματος και οι όροι της συμφωνίας.
«Η εταιρεία αυτή έχει αποδειχθεί, πως είναι ο καλύτερος φορέας για να ετοιμάζει τα έγγραφα που απαιτούνται για τις θεωρήσεις της βίζας. Το κόστος μάλιστα είναι 25 ευρώ, γεγονός που θα λειτουργήσει θετικά για τους Τούρκους που θα θελήσουν να πάρουν βίζα και να κάνουν ολιγοήμερες διακοπές στα νησιά μας», δήλωσε ο κ. Νικητιάδης.
Με την κίνηση αυτή, όπως τόνισε ο υφυπουργός, γίνεται άλλο ένα βήμα για να ξεπεραστούν τα εμπόδια που δημιουργεί η συνθήκη Σένγκεν. «Θα έπρεπε να καταργηθεί η Συνθήκη Σένγκεν αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει τώρα από τη χώρα μας που έχει άλλα προβλήματα για να αντιμετωπίσει. Επιπλέον είναι και το θέμα της ασφάλειας των συνόρων», τόνισε ο κ. Νικητιάδης, προσθέτοντας, πως υπάρχει πρόθεση να δημιουργηθούν και άλλα visa centers, σε άλλους προορισμούς. Ήδη σήμερα θα υπογραφεί στην Κω η συμφωνία για την ίδρυση του visa center στο Μπόντρουμ.
Ομιλώντας στους δημοσιογράφους η κ. Christabel Silva εξέφρασε την ικανοποίησή της, για τη συνεργασία με τον υφυπουργό Τουρισμού κ. Νικητιάδη ενώ αναφέρθηκε και στην ίδρυση visa center στο Μπόντρουμ.
Ο κ. Νικητιάδης αναφέρθηκε και στη μεγάλη ανάπτυξη που θα γνωρίσει ο τομέας της κρουαζιέρας στα επόμενα δέκα χρόνια. Η Ελλάδα όπως τόνισε, θα πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο. «Τα βήματα που έχουν γίνει δεν φθάνουν. Οι τοπικές κοινωνίες έχουν σημαντικό ρόλο να παίξουν. Χαιρετίζω τις κινήσεις που γίνονται στο Ηράκλειο. Και για τη Ρόδο είναι μια καλή αρχή αυτό που ξεκίνησε με την εταιρεία Costa», τόνισε ο κ. Νικητιάδης. Ο κ. Νικητιάδης αναφέρθηκε και στον συνεδριακό τουρισμό υπογραμμίζοντας πως θα πρέπει να λειτουργήσουν στη Ρόδο και στην Κω τα Convention Bearau.
Ο κ. Νικητιάδης ρωτήθηκε και για το θέμα της περαιτέρω μείωσης των συντελεστών ΦΠΑ και τόνισε πως αυτό είναι ζήτημα που άπτεται της δημοσιονομικής πολιτικής.

http://aegaio.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *