ροή ειδήσεων

Εντολή εντατικών ελέγχων σε ενεχυροδανειστήρια

Εντολή διενέργειας εντατικών ελέγχων έχουν λάβει οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ... προκειμένου να διαπιστωθεί αν πληρούνται οι προϋποθέσεις λειτουργίας των ενεχυροδανειστηρίων που το τελευταίο διάστημα παρουσιάζουν έντονη δραστηριότητα.

Έγγραφο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή που διαβιβάστηκε στη Βουλή αναφέρεται στην Αστυνομική Διάταξη που εκδόθηκε το 2011 για την «Άσκηση του επαγγέλματος των αργυραμοιβών, παλαιοπωλών, ενεχυροδανειστών και ασχολούμενων με την αγοραπωλησία ή τήξη μεταχειρισμένων κοσμημάτων και κομψοτεχνημάτων από χρυσό και λοιπών τιμαλφών».

Σκοπός της συγκεκριμένης κανονιστικής πράξης, αναφέρει ο κ. Παπουτσής, είναι η πρόληψη και η αποτροπή εγκληματικών συμπεριφορών και ενημερώνει ότι έχει ήδη ξεκινήσει η ηλεκτρονική καταγραφή των ενεχυροδανειστηρίων.

Το έγγραφο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φραγγίδης για τα ενεχυροδανειστήρια που «ξεφυτρώνουν στην αγορά σαν μανιτάρια» τα οποία όμως λειτουργούν σαν «παρατράπεζες».

Είναι γνωστό, έχει καταγγείλει ο βουλευτής, ότι τα χρήματα που δέχεται ο πωλητής σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική αξία πώλησης των αντικειμένων.
nooz.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *