ροή ειδήσεων

La Tribune: Οι Έλληνες δεν είναι τα «τζιτζίκια» της Ευρώπης

Σε δημοσίευμα, με τίτλο «Οι Έλληνες δουλεύουν υπερβολικά;», η γαλλική εφημερίδα τονίζει ότι «σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, οι Έλληνες...
εργάζονται σχεδόν διπλάσια από τους Γερμανούς», και απέχουν πολύ από το να χαρακτηριστούν ότι είναι τα «τζιτζίκια» της Ευρώπης.
Μια πιο προσεκτική εξέταση των στοιχείων, δείχνει τις διαφοροποιήσεις μεταξύ των κρατών. Στην Ελλάδα, το ποσοστό απασχόλησης ανέρχεται μόλις στο 61%, δηλαδή σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από την Ευρώπη. Επίσης, το 36% των Ελλήνων εργάζεται για τη δική του επιχείρηση. Το ποσοστό είναι το υψηλότερο στην Ευρώπη, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι όταν είναι κάποιος αφεντικό του εαυτού του, εργάζεται περισς΄τοερο.
Ένα άλλο πρόβλημα είναι η έλλειψη παραγωγικότητας. Οι παραγωγικοί τομείς της Ελλάδας δεν είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη, καθώς ανά ώρα εργασίας παράγονται 32 δολάρια, έναντι 50 δολάρια ανά ώρα σε Γαλλία και Γερμανία και μέσου όρου της ευρωζώνης 46,5 δολάρια.
Το πρόβλημα δεν είναι καινούριο. Από το 1983 οι Έλληνες συνεχίζουν να εργάζονται πολύ, σε αντίθεση με τις ανεπτυγμένες χώρες. Για παράδειγμα, στη Γαλλία, οι ώρες εργασίας έχουν μειωθεί κατά 200 ώρες ετησίως τα τελευταία 30 χρόνια, ενώ στη Γερμανία η μείωση φθάνει τις 136 ώρες ετησίως.
 Newsbomb.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *