ροή ειδήσεων

Στις 21 Μαΐου οι Πανελλαδικές

Στις 21 Μαΐου με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ξεκινούν, φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στα Ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης...

Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα ολοκληρωθούν για τα ημερήσια και εσπερινά Γενικά Λύκεια στις 5 Ιουνίου με το μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.

Όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι το υπουργείο Παιδείας, στις 18 Μαΐου ολοκληρώνεται η διαδικασία έκδοσης και αποστολής των στοιχείων των υποψηφίων από τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια προς τα οικεία εξεταστικά κέντρα.

Στα ημερήσια και εσπερινά Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄) οι εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα αρχίσουν επίσης τη Δευτέρα 21 του μήνα.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄) θα αρχίσουν την Τρίτη 22/05/2012. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν στις 16/06/2012 και η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί περί τα μέσα Ιουνίου. Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων θα αρχίσουν στις 11/06/2012.

Επίσης οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για την Γ΄ τάξη των ημερήσιων και τη Δ΄ τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσουν στις 07/06/2012 για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.

Τέλος, οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄ και Β΄) σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα ξεκινήσουν στις 12/06/2012 και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2012, των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση- Δήλωση Υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.

Και εφέτος η διαδικασία υποβολής των Αιτήσεων- Δηλώσεων Υποψηφιότητας θα είναι ενιαία για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και η προθεσμία ορίζεται από την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου ως και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου (επειδή η καταληκτική ημερομηνία 25 Φεβρουαρίου είναι Σάββατο) για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΕΣ Α και Β). Σε κοινή προθεσμία, που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, θα υποβληθούν και τα Μηχανογραφικά Δελτία των υποψηφίων των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΕΣ Α και Β).

Πάντως, επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία 10-28 Φεβρουαρίου είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.

Η Αίτηση- Δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο Λύκειο. Ο υποψήφιος τις προσεχείς ημέρες, μπορεί να προμηθεύεται την Αίτηση- Δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή του, είτε από το διαδίκτυο, όπου θα αναρτηθούν τα κατά περίπτωση υποδείγματα της Αίτησης- Δήλωσης στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr/exams , είτε από το Λύκειό του. Στη συνέχεια θα συμπληρώνει την Αίτηση- Δήλωση σύμφωνα και με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο και θα προσέρχεται στο Λύκειό του, για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή του.
tanea.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *