ροή ειδήσεων

Τα 5 πιο βρώμικα πράγματα που αγγίζουμε καθημερινά!

Τα μικρόβια βρίσκονται παντού. Όπου κι αν ακουμπήσεις κινδυνεύεις να μολυνθείς. Σίγουρα υπάρχουν τα γνωστά σε όλου βρώμικα σημεία που αποφεύγεις επιμελώς... ή που είσαι πολύ προσεκτικός όταν τα πιάνεις. Τι γίνεται, όμως, με τα μέρη που δεν μπορείς να φανταστείς ότι… καραδοκούν τα μικρόβια; Τα 5 πιο βρώμικα πράγματα που αγγίζεις καθημερινά μπορείς τώρα να τα πλησιάζεις με μεγαλύτερη… καχυποψία και προσοχή, ή καλύτερα να μένεις όσο πιο μακριά γίνεται!

1. Άπλυτα φρούτα και λαχανικά

Οι συνθήκες υγρασίας στα σημεία διατήρησης των φρούτων και των λαχανικών σε σουπερμάρκετ και μανάβικα μπορεί να είναι απαραίτητες για να παραμένουν φρέσκα, ωστόσο αποτελούν και πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη μικροοργανισμών. Αν προσθέσετε στα παραπάνω όλα τα χέρια των ανθρώπων που τα πιάνουν, τα πιέζουν και τα περιεργάζονται μέχρι τελικά να φτάσουν σ’ εσάς, είναι πλέον σαφές γιατί επιβάλλεται να τα πλένετε πολύ καλά πριν τα καταναλώσετε. Αποστειρώστε τα με ένα απολύτως φυσικό απολυμαντικό: Αναμείξτε 2 κουτ. σούπ. λευκό ξίδι σε μισό λίτρο νερό. Βουτήξτε στο μείγμα τα φρούτα και τα λαχανικά σας για λίγα λεπτά και ξεπλύνετε με τρεχούμενο νερό.

2. Η αντλία σαπουνιού στις δημόσιες τουαλέτες

Χρησιμοποιείτε την αντλία του σαπουνιού αμέσως αφού έχετε αγγίξει μερικά από τα πιο μολυσματικά σημεία της τουαλέτας – την πόρτα, το καζανάκι, τον σύρτη ή το κλειδί. Αποφεύγοντας για ευνόητους λόγους να μπούμε σε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες και διεξοδικές περιγραφές, εν ολίγοις μπορούμε να πούμε ότι μετά απ’ όλα αυτά, η «αθώα» αντλία του σαπουνιού είναι ίσως το πιο βρόμικο πράγμα που θα αγγίξετε όλη την ημέρα. Για αυτό λοιπόν, μην παραλείψετε να αφιερώνετε κάθε φορά τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα στο πλύσιμο των χεριών σας. Και μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα κομμάτι χαρτί για να πιάσετε και να ανοίξετε την πόρτα φεύγοντας από την τουαλέτα.

3. Τα κουμπιά του ασανσέρ

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πόσοι διαφορετικοί άνθρωποι έβηξαν ή φταρνίστηκαν πάνω στο χέρι τους ή χρησιμοποίησαν την τουαλέτα πριν πατήσουν το κουμπί του ασανσέρ; Αυτό το ίδιο κουμπί που μετά από λίγο θα πατήσετε κι εσείς; Πολλοί περισσότεροι απ’ όσους φαντάζεστε, ακόμη και σε μικρά κτήρια με περιορισμένη κίνηση. Χρησιμοποιήστε ένα χαρτομάντιλο, το μανίκι σας ή στη χειρότερη περίπτωση την κλείδωση του λυγισμένου σας αντίχειρα για να πατήσετε το κουμπί και μην παραλείψετε να καθαρίσετε τα χέρια σας με ένα αντιβακτηριδιακό τζελ ή να τα πλύνετε καλά, πριν ακουμπήσετε το πρόσωπό σας ή πιάσετε κάτι για να φάτε.

4. Το πληκτρολόγιο του ATM

Είναι ο παράδεισος των μικροβίων. Η καλύτερη γραμμή άμυνας; Χρησιμοποιήστε το αδρανές χέρι σας (αν είστε δεξιόχειρας χρησιμοποιήστε το αριστερό και το αντίστροφο) για να πατήσετε τα πλήκτρα. Μπορεί να ακούγεται περίεργο σαν ιδέα, ωστόσο οι ειδικοί εξηγούν ότι κατ’ αυτό τον τρόπο έχετε πολύ λιγότερες πιθανότητες να αγγίξετε κατά λάθος, αφηρημένη, το πρόσωπό σας ή να βάλετε το χέρι σας στο στόμα. Και μην ξεχάσετε να πλύνετε τα χέρια σας όσο πιο άμεσα γίνεται

5. Τα κουμπιά του φούρνου μικροκυμάτων στο γραφείο

Πολλές εταιρείες παρέχουν στους εργαζομένους τους έναν κοινόχρηστο φούρνο μικροκυμάτων για να ζεσταίνουν το μεσημεριανό τους φαγητό. Αν το ίδιο ισχύει και στη δική σας, προσπαθήστε να θυμηθείτε πότε ήταν η τελευταία φορά που σκουπίσατε και απολυμάνατε τα κουμπιά του. Ακριβώς! Αν ανήκετε στον μέσο όρο των εργαζομένων, η πιο πιθανή απάντηση είναι «ποτέ». Και γι’ αυτό, οι κοινόχρηστοι φούρνοι μικροκυμάτων συνήθως καταλήγουν να είναι μετά από λίγο καιρό καλυμμένοι από ένα παχύ, αντιαισθητικό στρώμα λίπους και μουτζούρας. Το σαπούνι και το νερό δεν είναι αρκετά για να απαλλαγείτε από τα ζωικά λιπαρά, τη συσσωρεμένη βρομιά και τα μικρόβια που κρύβονται μέσα της. Αν δεν είστε 100% σίγουρη ότι το προσωπικό καθαρισμού της εταιρείας σας χρησιμοποιεί απολυμαντικά προϊόντα, πάρτε την πρωτοβουλία να το κάνετε εσείς η ίδια. Διαφορετικά, βεβαιωθείτε ότι πλένετε τα χέρια σας σχολαστικά αμέσως μετά το ζέσταμα του φαγητού σας.

tromaktiko.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος20/1/12 09:40

    Εγώ πιστεύω ό,τι το πιο βρώμικο πράγμα που πιάνετε-ξύνετε καθημερινώς οι Ροδίτες είναι τα γεννητικά σας όργανα και το ορθό σας αφού πλένεστε κάθε Σάββατο και Τετάρτη (τότε μόνο από τη μέση και κάτω,το λεγόμενο "τοπικό").

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/1/12 10:01

      ΟΡΘΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΠΑΛΙΚΑΡΙ! ΜΙΛΗΣΕΣ ΛΕΒΕΝΤΙΚΑ!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος20/1/12 11:39

      αν δεν σου αρεσουν η ροδος και οι ροδιτες να πας πισω στο χωριο σου σκατοβλαχε
      αλλα δεν φταιει κανενας εμεις οι ροδιτες φταιμε που σας δωσαμε ενα πιατο φαγητο και ξεβρωμισε το στομα σας
      ατε να χαθειτε

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος20/1/12 21:07

      ena exw na pw se kathe komplempsiko : H RODOS EINAI XWRA.....k opios allos exei provlima na faei ena piato fasolada k na erthei na mas klasei ta arxidia! filakia :*

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος20/1/12 11:51

    Tσ,τσ,τσ!Τι επίπεδο διαλόγου στην Ευλογημένη Ρόδο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/1/12 11:56

      ειδες βλαχακι?
      ατε σιγα σιγα μαζεψε τα
      σε περιμενουν τα γιδια στο χωριο σου

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος20/1/12 12:08

    Τι να δω,ρε αγράμματε;Αν είναι να αρχίσουμε συζήτηση για το πόσο απατεώνες,βλαχονεόπλουτοι και νούμερα είστε οι περισσότεροι Ροδίτες και το από που βρήκατε χρήματα τότε δεν έχουμε πολλά να πούμε.Τα λένε όλα οι ανακοινώσεις της Αστυνομίας για τις συμμορίες ναρκωτικών και τις συλλήψεις οφειλετών του Δημοσίου.Κάθε μέρα σχεδόν πιάνουν και μερικούς.Άντε καθαρίστε λίγο τη σαπίλα στην οποία είστε βουτηγμένοι,γίνεται λίγο ταπεινοί και μετά μιλήστε.Κανείς δε σας έχει ανάγκη.
    Υ.Γ.:Σε λίγο θα παρακαλάς να έχεις μερικά γίδια γιατί οι απάτες που κάνεις δεν έχουν μέλλον.Τελειώνει η βασιλεία κάθε νεόπλουτου βλαχοαπατεώνα-λαμόγιου σαν εσένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος20/1/12 13:09

    ωραία τα λες.σίγουρα ποιητής θα είσαι! να πλύνεις όμως και τα χέρια σου τώρα που έπιασες το πληκτρολόγιο γιατί όπως λέει και το θέμα μας η βρωμιά πάει και κάθεται εκεί που δεν το περιμένεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/1/12 17:13

      οσο και να τα πλυνει παντα θα μυριζει κοπρια απο την στανη που κατεβηκε ο βλαχος

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος20/1/12 19:02

      άντε φτύσε το χαμπέρι σου ρε γύφτο,σαρακινέ, τσαμπικόνεγρε!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος20/1/12 19:21

      βρε βρε πως το μιλας το βλαχικο βρωμιαρη.
      λοιπον τελικα αρβανιτορατσα η αλβανορατσα εισαι?

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος20/1/12 22:31

    βρε παιδια μαζοχες ειστε ???
    αφου δεν σας αρεσει η ροδος και οι ροδιτες γιατι καθεστε εδω
    και δεν πηγενετε στην πατριδα σας????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος20/1/12 23:37

    το λυπηρο στην ιστορια αυτη ειναι οτι δεν σεβονται τον τοπο που τους δινει ενα κομματι ψωμι. και ας καθισουν ολοι αυτοι οι εξυπνοι να σκεφτουν οτι οι ροδιτες δεν εχουν παει στα μερη τους.
    αντιθετα στη ροδο ηρθαν, βρηκαν δουλιες και εκαναν οικογενειες.
    αλλα δυστυχως μισουν τον τοπο μας.
    απο ζηλεια και κακεχεντρεια.
    δεν πειραζει
    αλλα αυτο ειναι ενα μαθημα για ολους εμας τους ροδιτες, που πρεπει να δουμε επιτελους πως θα προστατεψουμε το νησι μας απο τους αγνωμονες και τους ανιστορητους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος22/1/12 08:24

    Σωστά!πρέπει να φύγουμε όλοι από τη Ρόδο για να ψωμολυσσάξετε και να φαγωθήτε μεταξύ σας!Μη ζητήσετε μετά τουρισμό όμως,έτσι;Να μείνετε μόνοι σας να δούμε πόσες μέρες θα σας πάρει να ξεπαστρευτείτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *