ροή ειδήσεων

Πρωτοβουλία: “Σώστε το Εθνικό Θέατρο Ρόδου”

Με προτροπή του προέδρου των Εθελοντών Ρόδου, κ. Μαρτίνου Κανελλάκη, δημιουργήθηκε στο facebook...
μία σελίδα με σκοπό την αφύπνιση και κινητοποίηση των πολιτών για να διασωθεί το Εθνικό Θέατρο Ρόδου, που παραμένει πολλά χρόνια κλειστό, και να διατηρήσει το δημόσιο χαραχτήρα του, καθώς όπως ανακοινώθηκε από τη Δημοτική Αρχή, πρόκειται να παραχωρηθεί σε ιδιώτη.

Αποτέλεσμα της κινητοποίησης ήταν η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ΑΚΤΑΙΟΝ, στις 11 Ιανουαρίου 2012, παρουσία εκπροσώπων της δημοτικής αρχής, με τη συμμετοχή των Εθελοντών Ρόδου και πολλών ακόμα φορέων και πολιτών του νησιού μας.

Η συγκέντρωση εκτός από πολύ μεγάλη προσέλευση χαρακτηρίστηκε και από μεγάλη αποφασιστικότητα των συμμετεχόντων, πράγμα που δίνει σε όλους δύναμη, κουράγιο και την πίστη οτι η ροή των πραγμάτων μπορεί να αλλάξει.

Καταλήξαμε δε σε ξεκάθαρους στόχους:

1. Διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα του Εθνικού (ανοιχτό για συζήτηση παραμένει το θέμα του φορέα διαχείρισής του)
2. Κατά το δυνατόν γρηγορότερη επαναλειτουργία ορισμένων χώρων του Εθνικού (φουαγιέ-Σκηνή) έτσι ώστε να μην συνεχίζεται η φθορά του
3. Πίεση προς το Δήμο να αρχίσει να συντηρεί τμηματικά το κτίριο, αξιοποιώντας και το δικό του ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό.
Η Δημοτική Αρχή, δια των παριστάμενων εκπροσώπων της, πήρε το μήνυμα και πιστεύουμε ότι θα αναθεωρήσει τις απόψεις της για παραχώρηση του Θεάτρου σε ιδιώτη, βάζοντας το θέμα του Εθνικού Θεάτρου σε απόλυτη προτεραιότητα.

Τη Δευτέρα, 16/1, το βράδυ, θα συνεδριάσουν τα άτομα που θέλησαν να δραστηριοποιηθούν μέσω κάποιων ομάδων εργασίας και σε αυτήν την συνάντηση θα σχεδιαστούν τα πρώτα βήματα μας. Η συνάντηση θα γίνει στο ΤΕΕ και βέβαια είναι ανοικτή σε όλους. Από τη σελίδα στο facebook θα γίνεται ενημέρωση όλων των πολιτών και θα περιμένουμε πάντα τις προτάσεις σας.



http://rhodesvolunteers.wordpress.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *