ροή ειδήσεων

Πως θα γίνει η αξιολόγηση στο δημόσιο...

Εν όψει της αξιολόγησης δομών και προσώπων του Δημοσίου εντός του 2012 με σκοπό τη μείωση του κόστους και την αναμόρφωση των υπηρεσιών, το υπουργείο...

Διοικητικής Μεταρρύθμισης και η Task Force δημιούργησαν το σχετικό πλαίσιο.

Η αξιολόγηση των οργανισμών και του προσωπικού, θα γίνει βάσει επτά κριτηρίων, τα οποία, σύμφωνα με το «Έθνος», είναι τα εξής:

Εξυπηρέτηση του κοινού:
Η ικανοποίηση των πολιτών από την εξυπηρέτηση που θα έχουν στις διάφορες υπηρεσίες θα πραγματοποιηθεί με ερωτηματολόγια, με την καταγραφή του αριθμού παραπόνων, καθώς με το χρόνο ανταπόκρισης των υπηρεσιών σε αιτήματα του κοινού.

Προσόντα στελεχών:
Τα ανώτερα στελέχη της διοικητικής ιεραρχίας των οργανισμών θα αξιολογηθούν ως προς την ικανότητά τους να οργανώνουν, να διαχειρίζονται, αλλά και να συντονίζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υπηρεσίες και το προσωπικό τους.

Συντονισμός, χρόνοι, προγραμματισμό:
Ο προγραμματισμός βάσει του οποίου διαμορφώνεται η αποστολή των δημόσιων οργανισμών, οι σκοποί, οι στόχοι, αλλά και τα χρονοδιαγράμματα για την επίτευξη αυτών, είναι ένα από τα πλέον αδύνατα σημεία της δημόσιαα διοίκησης στην Ελλάδα. Με την αξιολόγηση θα φανεί ποιες δομές διαθέτουν προγραμματισμό και ποιες όχι.

Αξιοποίηση δυνατοτήτων:
Ένα ακόμα σημείο στο οποίο θα κριθούν οι ικανότητες ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού είναι η αξιοποίηση των υπαλλήλων όχι μόνο βάσει των τυπικών αλλά και των ουσιαστικών προσόντων τους. Η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού είναι μία παράμετρος που απουσιάζει από τη δημόσια διοίκηση.

Συντονισμός υπηρεσιών:
Στο τραπέζι της αξιολόγησης θα πέσουν και οι κοινές συσκέψεις υπηρεσιών – υπουργείων, η συχνότητα, αλλά κυρίως η αποτελεσματικότητά τους. Στόχος των επιτροπών θα είναι να αξιολογήσουν εάν εξυπηρετείται η κεντρική πολιτική με τις διαδικασίες που ακολουθούνται από όλες τις συναρμόδιες δομές.

Νέες τεχνολογίες:
Σε αυτό το κριτήριο θα μετρηθεί η ετοιμότητα των δημόσιων υπηρεσιών σε επίπεδο σχεδιασμού με στόχο να απορροφήσουν κοινοτικά κονδύλια για την εισαγωγή νέων τεχνολογιών, αλλά και πόρους από το ΕΣΠΑ στον τομέα τις ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Θα αξιολογηθεί η υπηρεσιακή δομή.

Κρατικές δομές:
Οι επιτροπές θα αξιολογήσουν την αποτελεσματικότητα των οργανωτικών δομών του κράτους. Θα μετρηθεί ο σχεδιασμός, ο προγραμματισμός και η υλοποίηση των πολιτικών προκειμένου να αξιολογηθεί ποιες δομές θα διατηρηθούν, ποιες θα καταργηθούν και ποιες θα ιδιωτικοποιηθούν.
Εθνος
http://www.supercomments.gr/

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *