ροή ειδήσεων

Στα μαχαίρια ο παπάς της Σορωνής με την Δημοτική Κοινότητα...

Είναι γνωστό σε όλους τους Σορωνιάτες, ότι εδώ και δέκα μήνες περίπου, η Δημοτική Κοινότητα βρίσκεται στη διαδικασία της εκπόνησης μελετών, προκειμένου αυτές να υποβληθούν προς ένταξη σε προγράμματα του ΕΣΠΑ...
Οι μελέτες αυτές σχεδόν στο σύνολό τους (7 συνολικά) έχουν ολοκληρωθεί από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου. Ανάμεσά τους βρίσκονται 2 μελέτες, πολύ σημαντικές κατά την άποψή μας για την πρόοδο και την ανάπτυξη του χωριού μας Αυτή δηλαδή που αφορά την κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού και αυτή που αφορά την μετατροπή του Παλαιού Λυκείου (νεοκλασικού) σε βιβλιοθήκη και αίθουσα εκδηλώσεων. Ειδικά μάλιστα η δεύτερη, έχει και έναν άλλο στόχο, δηλαδή να διασωθεί ένα ιστορικό για τον τόπο μας κτίριο, το οποίο έφτιαξαν οι Σορωνιάτες πρόγονοί μας, την δεκαετία του ’30, για να αποτελέσει το Σχολείο του χωριού μας και κατόπιν για να στεγαστούν υπηρεσίες του Δήμου Καμείρου (μαζί με το άλλο κτίριο που βρίσκεται στον αύλειο χώρο).
Στην διάρκεια του χρόνου που πέρασε και της εκπόνησης των μελετών αυτών, βρισκόμασταν σε συνεχείς διαβουλεύσεις με την Εκκλησιαστική Επιτροπή και όχι μόνο, προκειμένου να συναινέσουν εγγράφως, για να ολοκληρωθούν και να υποβληθούν οι μελέτες έγκαιρα. Δυστυχώς αντιμετωπίσαμε μια άνευ προηγουμένου αρνητική και πεισματική συμπεριφορά, στην βάση των ανταλλαγμάτων που ήθελε η Επιτροπή, προκειμένου να συναινέσει στα αιτήματά μας. Ανταλλαγμάτων που αφορούσαν παραχώρηση εκ μέρους της Κοινότητας, αρχικά της μισής σχεδόν πτέρυγας του νεοκλασικού, αργότερα της αίθουσας που στεγάζεται σήμερα η Δημοτική Αστυνομία στο κτίριο της Παλαιάς Κοινότητας πίσω από το καφενείο και κατόπιν του 1/3 του κτιρίου του Δημαρχείου (το γραφείο του Δημάρχου και το σημερινό γραφείο του Δημοτολογίου), με την αιτιολογία ότι η Εκκλησία πρέπει να έχει στο χώρο αυτό γραφείο της επιτροπής και αίθουσα κατηχητικού & χορωδίας.
Στην προσπάθειά μας να προχωρήσουν τα έργα και οι μελέτες, κατόπιν και παρεμβάσεως του Δημάρχου, συναινέσαμε στην παραχώρηση και των τριών γραφείων (περί τα 70-80τ.μ.), που βρίσκονται πίσω από το καφενείο στο παλαιό κοινοτικό κατάστημα και έχουν δυνατότητα ενοποίησης μεταξύ τους.
Και ενώ όλα έδειχναν ότι βρέθηκε επιτέλους λύση (αρχές Αυγούστου περίπου και μετά από 4 μήνες! διαβουλεύσεων), ενώ η Εκκλησιαστική Επιτροπή με έγγραφα που ακολούθησαν συναίνεσε, είτε ολικά είτε μερικά στα αιτήματά μας, ενώ οι διαβουλεύσεις συνεχίζονταν με αλλεπάλληλες συναντήσεις του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας, των συλλόγων της Σορωνής, του Δημάρχου, του Μητροπολίτη και άλλων «αρμοδίων» κληρικών, κάθε συνάντηση, ανέτρεπε τα αποτελέσματα της προηγούμενης και κάθε φορά, μία νέα πρόφαση ή ένα νέο πρόσχημα, έμπαινε ως ανάχωμα στη! ν τελική λύση και τελικά ζητήθηκε το 1/3 του Δημαρχείου για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες της Εκκλησιαστικής Επιτροπής.
Και ενώ η Εκκλησιαστική Επιτροπή αποφάσισε να παραχωρήσει το οικόπεδο για τον Βρεφονηπιακό Σταθμό, απόφαση για την οποία δόθηκε έγκριση και από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, κατόπιν αναίρεσαν τις υπογραφές τους, επιμένοντας σε ανταλλάγματα, με αποτέλεσμα ούτε οι μελέτες να μπορούν να προχωρήσουν, ούτε φυσικά τα προσδοκώμενα έργα.
Αντιθέτως προχώρησαν σε συνεντεύξεις στα ΜΜΕ όπου παρουσίασαν τα πράγματα εντελώς διαφορετικά και παραποιώντας την πραγματικότητα και την αλήθεια.
Γεννιούνται λοιπόν πολλά ερωτηματικά για τη στάση της Εκκλησιαστικής Επιτροπής και την εμμονή στο αίτημά της και οφείλουν τουλάχιστον να απαντήσουν:
• Γιατί εμμένουν στην παραχώρηση τμήματος του Δημαρχείου και δεν αποδέχονται τις τρεις αίθουσες συνολικού εμβαδού 70-80τ.μ. που τους παραχωρούμε στο παλαιό κοινοτικό κατάστημα, για τον μέγιστο μάλιστα επιτρεπόμενο χρόνο; Δεν εξυπηρετούνται οι ανάγκες τους εκεί; Και μήπως δεν τους υποσχέθηκε ο Δήμαρχος επιπλέον και δωρεάν την μελέτη προσθήκης ορόφου στη σημερινή αίθουσα της Εκκλησιαστικής Επιτροπής, μελέτη αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ αν γίνει από ιδιώτη;
• Αλήθεια θέλουν ή όχι βρεφονηπιακό σταθμό στη Σορωνή (αν φυσικά προλάβουμε, αφού «φάγαμε» 10 μήνες σε διαβουλεύσεις!); Γιατί, διατυπώνονται και απόψεις, ότι δεν έχει η Σορωνή ανάγκη για βρεφονηπιακό αφού υπάρχει σταθμός στις Φάνες (παλιό κτίριο της ΚΑΙΡ).
• Αλήθεια ενδιαφέρει την Εκκλησιαστική Επιτροπή να αποκατασταθεί το νεοκλασικό κτίριο και να γίνει βιβλιοθήκη και αίθουσα εκδηλώσεων, δηλαδή ένα ολοκληρωμένο πνευματικό κέντρο στην καρδιά του χωριού ή μήπως ως χωριό έχουμε και άλλες επιλογές για τις δράσεις αυτές και δεν το γνωρίζουμε;
• Τους ενδιαφέρει να αποκτήσει η Σορωνή πλατεία (και αυτή η μελέτη είναι έτοιμη) που δεν έχει στο κέντρο του χωριού (στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου δηλαδή), με παιδική χαρά, καφενείο κ.λπ. ώστε να γίνει χώρος συγκέντρωσης και καρδιά του χωριού μας που θα το ζωντανέψει, ναι ή όχι; Ή μήπως αυτός είναι ο λόγος που επιμένουν να θέλουν τμήμα του Δημαρχείου;
• Τους ενδιαφέρει να επενδυθούν στη Σορωνή και μάλιστα σε μια πάρα πολύ δύσκολη εποχή περί τα 1.200.000 ευρώ από ευρωπαϊκά κονδύλια και για τα 2 έργα, ναι ή όχι;
• Για ποιον λόγο αγνοούν την έγκριση του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την παραχώρηση του οικοπέδου για τον βρεφονηπιακό σταθμό, όταν μάλιστα αποδεχτήκαμε και όλους τους όρους που μας τέθηκαν; Και τι κάνει ο Μητροπολίτης μας επ’ αυτού; Γνωρίζει το Πατριαρχείο αυτήν την εξέλιξη; Και εν τέλει γιατί αναιρούν τις ίδιες τους τις υπογραφές, με τις οποίες συμφώνησαν στην παραχώρηση; Γιατί έχουν φτάσει στο σημείο να εμπαίζουν ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο που ομόφωνα ενέκρινε τα πρακτικά τους, τον Δήμαρχο, τους αντιδημάρχους, εμάς, αλλά και ! τις τεχνικές υπηρεσίες που μήνες τώρα κοπιάζουν για την σύνταξη των μελετών;
• Είναι τελικά ο ρόλος της Εκκλησίας πνευματικός;

Η Δημοτική μας Κοινότητα αναμένει άμεσα απαντήσεις. Ο ρόλος μας ως εκλεγμένων αντιπροσώπων του χωριού και όχι διορισμένων, είναι να σχεδιάζουμε για το παρόν και το μέλλον, όταν μάλιστα το σύνολο των φορέων του χωριού μας, στηρίζουν και επικροτούν τις επιλογές μας κι όταν πετύχαμε έως σήμερα ως συμβούλιο την απόλυτη συνεργασία μεταξύ μας. Όλο αυτό το διάστημα επιλέξαμε συνειδητά, το δρόμο της συναίνεσης και όχι της ανοιχτής σύγκρουσης. Υπάρχουν ίσως ακόμα μερικά περιθώρια τα πράγματα να διορθωθούν και να διεκδικήσουμε αυτά που μας αξίζουν, γι’ αυτό και καλούμε την Εκκλησιαστική Επιτροπή και τον Μητροπολίτη να συμβάλλουν θετικά στην προσπάθεια του χωριού μας. Αλλιώς είμαστε αναγκασμένοι, αφού εκθέσουμε όλες τις επιπλέον πτυχές του θέματος προς πάσα κατεύθυνση, να καλέσουμε το χωριό μας να πάρει θέση, αφού οι δικές μας δυνατότητες έχουν πλέον εξαντληθεί.
Θέλουμε όμως και δημόσια να ευχαριστήσουμε όλους τους Συλλόγους του χωριού μας, για την αμέριστη συμπαράστασή τους έως σήμερα, στους στόχους που έχουμε θέσει για το καλό του χωριού, για την ανάπτυξη και την πρόοδό του.

Σορωνή, 17 Ιανουαρίου 2012
Αριθμός 1/17-01-2012 ομόφωνης απόφασης
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΟΡΩΝΗΣ

Σχόλια

  1. Ανώνυμος18/1/12 18:20

    Το παπαδαριο ειναι σκουπιδαριο.
    Ο θεος προτα αυτους θα καψει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/1/12 10:17

    o papas ti ftaei otan o idios despotis 8elei na ta poulisei ola en onomati tou ftwxou Xristou, gia prosvpiko tou ofelos? Mprabo sto papa pou kanei to ka8ikon tou enantion twn diaforwn arpatikwn tis soronis pou 8eloun na fane ti periousia tis enorias pou afisan oi dwrites gia tis epomenes genies kai oxi na ta fane ta komatoskyla opws eipe o arxiepiskopos Ierwnymos, to Kyrilaki ti exei na pei twra???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος19/1/12 13:27

    afou einai periousia tis enorias ekei na paraminei giati ta komata kai oi dimoi mono trone ftanei pia papa exeis ieri ypoxreosi na ta yperaspiseis.oso gia tous eklegmenous mas as xanatolmisoun na zitisoun eklogi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος19/1/12 23:42

    ΜΗ ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΣΩ ΠΑΠΑ ΜΟΥ, ΕΧΕ ΘΑΡΡΟΣ, ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ, ΟΥΤΕ Ο ΑΧΟΡΤΑΓΟΣ ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΟΥΝ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ! ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ, ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΠΟΥΔΩΝ ΜΑΣ, ΣΕΙΣΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/1/12 22:22

      επειδή μιλάς ανώνυμα, σου απαντώ ανώνυμα: κανένας δεν τα βάζει με το θεό, ούτε φυσικά και με την ενορία. όταν έρθει η ώρα να ρωτηθούν οι Σορωνιάτες, θα δεις τι θέλει η ενορία!!! Γιατί ΟΛΟΙ είμαστε η Ενορία!
      Η περιουσία των παπούδων ΜΑΣ περνούσε στην εκκλησία για να προστατευτεί και για να μπορεί (σσ η εκκλησία) να κάνει έργα, να τα προστατεύει, να τα χειρίζεται με αγάπη για το κοινό καλό. Δεν την δώσανε για να μπορεί ο καθένας να ζητά ανταλλάγματα! Ούτε για να γίνονται τσιφλικάδες και κτηματομεσίτες!
      Ας προσέξουν όσοι φανατίζουν το κόσμο και όσοι τον παραπληροφορούν!
      Ας προσέξουν όσοι επικαλούνται και το Θεό και τους Παπούδες ΜΑΣ!!!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος21/1/12 00:07

      ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ Η ΕΝΟΡΙΑ, ΝΑΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ, ΜΙΛΑΣ ΣΑΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ... ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ! Ε?

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος21/1/12 02:10

      Εργολάβος?! πού φάνηκε αυτό?
      Δυστυχώς δεν έχω περιουσία.
      Αλλά ας μην χαλιώμαστε με χαρακτηρισμούς και ηλιθιότητες. στην ουσία: εσύ και οι δικοί σου φίλοι, απαντήστε στα ερωτήματα που υπάρχουν εδώ πάνω... Αν δεν απαντήσουν, αργότερα θα λογοδοτήσουν κάποιοι.
      Και να είσαι σίγουρος, ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ στην ενορία! (όπως και πολλοί άλλοι).
      (σημείωση: σταματώ να ασχολούμαι από εδώ. ντρέπομαι που ρεζιλευεται η Σορωνή με όλα αυτά)!
      Όταν έρθει η ώρα θα τα πούμε δημοσίως!

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος21/1/12 09:54

      ΑΜ'ΜΠΡΑΒΟ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΣΟΥ! ΠΑΡΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΝ ΔΕΣΠΟΤΗ (ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ, ΡΩΤΑ ΤΟΝ), ΘΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΚΠΡΩΣΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ...

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος21/1/12 11:10

      είπα να μην απαντήσω ξανά..
      1)δεν ενδιαφέρουν οι ιδιωτικες περιουσίες. γιατι τα μπερδευετε?!
      επειδή μάλλον δεν καταλαβαίνεις (η δεν θες να καταλάβεις), μιλάμε για ΔΩΡΕΕΣ πιστών στην ενορία! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ιδιωτικη περιουσία! είναι της ΕΝΟΡΙΑΣ της Σορωνής. Εκτός αν είναι κτηματομεσιτικά γραφεία. Τέλος με αυτό! μη μπλέκεις τον δεσπότη, γιατί η ευθύνη ειναι στην εκκλησιαστική επιτροπή. (ο δεσπότης είπε "βρείτε τα" γιατί τελικά η εκκλησιαστική επιτροπή σκέφτεται κτηματομεσιτικά).
      2)πρόσεχε όταν επικαλείσαι το Χριστό.. ήρθε και δίδαξε Αγάπη!
      3)επιτέλους, υπάρχουν ερωτήματα.. θα απαντηθούν?!? και στο λέω για να το μεταφέρεις στο δικό σου παρεάκι...
      4)δεν είμαστε παρεακι εμεις. είμαστε όλοι οι Σορωνιάτες μαζί! η πολύ μεγάλη πλειοψηφία των νέων και των σωστά σκεπτόμενων που βλέπουν στο μέλλον.
      και ειλικρινά, δεν θα ξαναασχοληθώ από εδώ!
      θα γίνει δημόσιος διάλογος, ελπίζω!

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος22/1/12 01:18

      ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΙΛΑΣ, ΑΦΟΥ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΟΝΙΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΠΕΛΙ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΟΛΕΜΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑ... ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΚΙ ΕΣΥ ΣΤΗ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΥ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ ΤΗΣ ΣΟΡΩΝΗΣ ΠΟΥ ΠΙΝΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΦΕΔΕΣ ΜΕ ΤΟ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΔΕΣΠΟΤΗ ΤΟΝ ΟΜΟΡΦΟ, ΚΑΠΝΙΖΟΝΤΑΣ ΠΟΥΡΑ ΧΑΒΑΝΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΠΠΟΥΔΩΝ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ? ΦΑΝΤΑΣΟΥ Ε?

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος20/1/12 22:06

    Οι Σορωνιάτες και η κοινή γνώμη θέλουν τη πρόοδο στο χωριό!
    Θέλουν να υπάρχει μέλλον με υποδομές! θέλουν να μπορούν να ζήσουν έχοντας όσα μπορούν περισσότερα.
    Για τι οφέλη λέτε?! γιατι γενικεύετε σε σχέσεις πολιτείας-εκκλησίας?!?!
    Μιλάνε για παραχώρηση ώστε να κατασκευαστεί βρεφονηπιακός σταθμός και να ανακατασκευαστεί το νεοκλασσικό κτίριο και να στεγάσει τη βιβλιοθήκη και αίθουσα πολλαπλων χρήσεων!
    Είναι απαράδεκτη αυτή η κατάσταση!
    Είναι απαράδεκτο να ζητούνται ανταλλάγματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος22/1/12 16:50

    ειλικρινα δεν μπορώ να πιστέψω αυτά που διαβάζω.
    είμαι Σορωνιάτης. δεν είμαι σε παρέες κτλ που εχουν γραψει αλλοι πιο πάνω. απλά έχω διαβάσει τις 3-4 ανακοινώσεις και μιλλώντας με άλλους -και από τις δύο πλευρές- ειλικρινά απορώ πώς κάποιοι επικαλλούνται την εκκλησία και τους παππούδες που δώρισαν χωράφια και χωρίς να αιτιολογούν σοβαρά, δεν παραχωρούν ένα από όλα αυτά τα χωράφια για να γίνει βρεφονηπιακός σταθμός. Μιλάνε για περιουσίες, για το κράτος που τα 'κονομάει για ότι θέλει ο καθένας. ότι να ΄ναι.
    Ενώ είναι απλό: η κοινότητα της Σορωνής δεν μπορεί να πάρει πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Βρήκε πρόγραμμα, έκανε μελέτες και πρέπει να γίνει η αίτηση από το καλλικρατικό Δήμο Ρόδου. Για παραχώρηση πρόκειται. για να γίνει το έργο!
    ντροπή σε όλους όσους τα εμφανίζουν όπως θέλουν! δεν σέβονται ούτε τους παππούδες που λένε, ούτε τους νέους που θέλουν να ζήσουν και να δημιουργήσουν στη Σορωνή. εννοείται πως ούτε την Εκκλησία και το Θεό σεβονται τελικά. Λυπάμαι πάρα πολύ αλλά αν χαθεί τέτοιο έργο,η εκκλησιαστική επιτροπή θα αναγκαστεί να λογοδοτήσει στους Σορωνιάτες.
    Περιμένουμε -πάρα πολλοί Σορωνιάτες- να γίνει επιτέλους συνέλευση και δημόσιος διάλογος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος22/1/12 17:04

    apo pote i ekklisia egine ktimatomesitiko grafeio ( dose mou na sou doso ) kai apo pote 3-4 efkolopistes diorismenes theiades kai enas mi soroniatis arxigos kratane dio toso megala erga gia to xorio kai ton xoriano sta xeria tous kai stis prosopikes tous orekseis;;;;;; vgite rotiste to xorio kai tha dite oti eiste eseis oi 5-10 monoi sas kai oloi oi alloi . einai kairos kapioi na mpoun sto kavouki tous poia i kalitera na pane sto spiti tous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος22/1/12 18:21

    ntropi, lysaxate enantion tou papa kai tis epitropis pou kanoun arista ti doyleia toys, alla o 8eos einai tous, den fovaste to 8eo? giati den pate na parete ap' aytous pou ta ' trwgan edw kai dekaeties? epeidi den yparxei tipota brikate tin ekklisia gia fate, kai ti 8a apomeinei sto telos, nai peite mou? sorwniatissa.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/1/12 18:47

      Σορωνιάτισσα,πόσο χρονων είσαι? γιατι εγώ είμαι 30, και θέλω να ζήσω στη Σορωνή. και θέλω να έχει σύγχρονο παιδικό σταθμο για τα παιδιά μου και υποδομές. και θέλω να ειναι και όμορφο το χωριό μου. γιατι το αγαπώ.
      (γιατί κάποιοι είπαν "μεγάλωσαν εμένα τα παιδιά μου" και κάποιοι άλλοι πως "υπάρχει παιδικός σταθμός στις Φάνες".
      τι δουλειά έχουν όλα αυτά που λες για όσους τρώγανε? πολιτικό είναι το θέμα?και ποιοι θέλουν να φάνε? τα χωράφια θα φάνε?
      Ο θεός είπε "ο έχων δύο χιτώνες να δίνει τον ένα" και είπε και για αγάπη.
      θα φύγουν τα χωράφια από το μέρος τους έτσι και τα παραχωρήσουν για να γίνουν τα έργα? πάλι στη Σορωνή θα είναι! Δεν θέλει κανένας να τα οικονομίσει με καμιά ιδιωτική περιουσία. Είναι της ενορίας της Σορωνής.
      Να φτιαχτούν 2 έργα μεγάλα προσπαθούν!
      η εκκλησιαστική επιτροπή και ο παπάς έχουν φτιάξει και τα μοναστήρια και διάφορα. ας δείξουν πως ενδιαφέρονται και για τους ανθρώπους λίγο και για το μέλλον του χωριού. καιρός είναι να τελειώνουμε με αυτά πριν χαθεί η ευκαιρία.
      και για τέλος: "φωνή λαού, οργή θεού"!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *