ροή ειδήσεων

ΠΡΟΣΟΧΗ! Απατεώνες αγοράζουν... "ηλεκτρονικά" το αυτοκίνητό σας!!

Αν έχετε βάλει αγγελία οχήματος (αυτοκίνητο / μοτοσυκλέτα ή κάτι άλλο) σε κάποιο γνωστό site αγγελιών μην εκπλαγείτε αν λάβετε στο κινητό σας (αν το έχετε δηλώσει ως μέσο επικοινωνίας) μήνυμα sms από κάποιον ενδιαφερόμενο...
hok.pik (Janis) ή παρόμοιο με ηλεκτρονική διεύθυνση ταχυδρομείου paulcris13@gmail.com στην αγγλική γλώσσα με το εξής μήνυμα που αρχικά μάλλον παραξενεύει αλλά ταυτόχρονα δίνει και ελπίδες...:

"Hello, view your ad on car.gr is the car still for sale? Pls reply me to paulcris13@gmail.com. Await your response, Janis".

Το έπαθε φίλος αναγνώστης που ευτυχώς πριν κάνει οτιδήποτε μας ειδοποίησε με σχετικό e-mail Δεν χρειάστηκε πολλή ώρα αναζήτησης σε διάφορα "ψαχτήρια" για να ανακαλύψουμε, λοιπόν, ότι ο κάτοχος του συγκεκριμένου e-mail εμφανίζεται από PC experts σε διάφορα αγγλόφωνα forums ως Scammer, δηλ. ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ! Και μάλιστα αν κάνεις το λάθος και του απαντήσεις ότι το αυτοκίνητό σου π.χ. είναι ακόμη διαθέσιμο προς πώληση τότε o καταιγισμός από e-mail και sms είναι δεδομένος και μαζί με αυτόν και η ψυχική ηρεμία του υποψήφιου πωλητή...Μέχρι στιγμής έχει εμφανιστεί spam sms μέσω αγγελίας που είχε δημοσιευτεί στο υψηλότερης επισκεψιμότητας site αγγελιών οχημάτων car.gr και δεν αποκλείεται να συμβαίνει ήδη και σε άλλα γνωστά sites αγγελιών οχημάτων...

Είναι πολύ εύκολο να την πατήσεις και να δώσεις τα χρήματα που ζητάνε για... τα χαρτιά και τις διαδικασίες της πώλησης με ένα "μάτσο" πειστικές δικαιολογίες προκειμένου να πουλήσεις το αυτοκίνητό σου. Μάλιστα "χτυπάνε" συνήθως αγγελίες που μένουν στα αζήτητα για αρκετό καιρό κατά τέτοιον τρόπο ώστε ο αυθόρμητος ενθουσιασμός του υποψήφιου πωλητή να δράσει εναντίον του.....Χρησιμοποιούν δε την αλλοδαπή έδρα για να δικαιολογήσουν τις ηλεκτρονικές μεταφορές χρημάτων διαφορετικά αν εμφανίζονταν ως Έλληνες αφ΄ενός μεν θα έπαιρναν τηλέφωνο για να ζητήσουν πληροφορίες και αφ' ετέρου τί πιο απλό απ' το να ζητήσεις να συναντηθείτε από κοντά για την περαιτέρω δοσοληψία κάτι που δεν τους εξυπηρετεί...

Δύσκολοι καιροί για όλους. Η εγκληματικότητα στο διαδίκτυο έχει πάρει τα πάνω της και θα πρέπει όλοι μας να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί σε κάθε τί που δεχόμαστε. Το νου σας, λοιπόν...

http://autocarnet.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος6/1/12 14:42

    Na δείτε και κάτι αλλα απατεώνικα μέηλ που ερχονται.
    Οτι τάχατες κέρδισε έπειτα απο κλήρωση η διεύθυνση του μέηλ σου, ενα μεγάλο σεβαστό ποσό στο λότο της μέχρι και microsoft εταιρειών, και άλλων τρανταχτών ονομάτων του διαδυκτίου.

    Σ ε βομβαρδίζουν με μέηλ να σε κάνουν να το πιστέψεις, και το μόνο που ζητάτε ειναι το κόστος με security τρόπο να έλθει απο την Αγγλία η επιταγή στα χέρια σου, με μιά οπως λένε υψηλής ασφαλείας μέθοδο παράδοσης στα χέρια σου.

    Εγω τους κατάλαβα και θέλοντας να δώ μεχρι ..... που το πάνε, τους ρώτησα γιατί δεν τα κρατάτε απο το ποσό ..... που κέρδισα!!!, οι αθεόφοβοι μου απάντησαν οτι ειναι σε επιταγή και δεν μπορούν να την σπάσουν αυτοί.

    Επιταγή δηλαδή που απευθύνεται σε εμένα που δεν ξέρουν το ονομά μου, ποιός ειμαι γενικά, παρά εχοντας μια διεύθυνση μέηλ.

    Μια μπισνα κάποιων διεθνών απατεώνων με μέηλ διευθύνσεις.
    50-100-1000 ατομα να τσιμπήσουν 64 ευρώ το κόστος του κάθε (In security & safe delivery) της επιταγής, υπολογίστε τι κερδίζουν αυτοί οι απατεώνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *