ροή ειδήσεων

Μ. Χρυσοχοΐδης: Έχουμε ανάγκη την κρουαζιέρα

«Η Ελλάδα γίνεται πλέον πιο φιλική επιχειρηματικά και πιο προσιτή στις επενδύσεις», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης...
Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης στον ΟΛΠ για την υποδοχή του πρώτου κρουαζιερόπλοιου της χρονιάς, το MSC MAGNIFICA, που έφθασε στο λιμάνι του Πειραιά το πρωί, με 3.200 επιβάτες και 1.100 μέλη πλήρωμα.

Όπως είπε, ως χώρα έχουμε ανάγκη την κρουαζιέρα, προκειμένου να ενισχύσουμε τις θέσεις εργασίας, να δουλέψουν οι νέοι και η αγορά. Τόνισε επίσης ότι όσο πιο ελκυστική γίνεται στην Ελλάδα η κρουαζιέρα, τόσο θα μεγαλώνουν τα έσοδα και η δυνατότητά μας να ξεπεράσουμε την κρίση.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ακόμα ότι το 2011 μέσω της κρουαζιέρας ήρθαν στην Ελλάδα 2,5 εκατ. επισκέπτες και γνωστοποίησε ότι το νομοσχέδιο για το θαλάσσιο τουρισμό και την πλήρη άρση του καμποτάζ θα κατατεθεί τις επόμενες εβδομάδες στη Βουλή.

Έκανε, επιπλέον, ιδιαίτερη αναφορά στα σημαντικά έργα που αναμένεται να ξεκινήσουν στο λιμάνι του Πειραιά για την προσέλκυση της κρουαζιέρας και δήλωσε ότι θα γίνει πραγματικότητα ο νέος προβλήτας για τα κρουαζιερόπλοια νέας γενιάς, αξίας 250 εκατ. ευρώ.

«Κάθε μέρα που περνάει η χώρα μας μπορεί να προσελκύει επενδυτές και επενδύσεις, αλλά η κρουαζιέρα είναι πολύ σημαντική γιατί βοηθάει στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης που έχουμε ανάγκη αυτή τη στιγμή», επεσήμανε ο υπουργός.

Τέλος, χαρακτήρισε το 2012 δύσκολη χρονιά, αλλά και μια χρονιά πρόκληση, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κρίση και να δώσουμε ισχυρή απάντηση σε όλους τους εταίρους και συμμάχους στην Ευρώπη, στον εαυτό μας και στην ιστορία μας.
tromaktiko.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *