ροή ειδήσεων

Τι ζήτησαν οι νέοι επιχειρηματίες από την τρόικα

Η κατάργηση της ποινικής δίωξης και προσωποκράτησης για χρέη προς τον ΟΑΕΕ και η διαγραφή των χρεών επιχειρηματιών που πτώχευσαν είναι ορισμένα από τα αιτήματα των νέων επιχειρηματιών...
όπως αυτά παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν με εκπροσώπους της τρόικας την περασμένη εβδομάδα.

Ειδικότερα, μεταξύ των αιτημάτων των νέων επιχειρηματιών, τέσσερα είναι τα βασικά που συζητήθηκαν εκτενώς στη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποί τους με εκπροσώπους της τρόικας. Συγκεκριμένα, οι νέοι Έλληνες επιχειρηματίες ζητούν:

1. Κατάργηση του 1% φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίου στο στάδιο ίδρυσης μιας ΕΠΕ ή Α.Ε. αλλά και σε μελλοντική αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

2. Εφαρμογή του πτωχευτικού δικαίου στο πρότυπο της Αγγλίας και του Καναδά, ώστε να δίνεται δεύτερη ευκαιρία στους τίμιους επιχειρηματίες και διαγραφή των χρεών του και προς το δημόσιο σε περίπτωση που δεν υπάρχει αποδεδειγμένα δόλος.

3. Κατάργηση της ποινικής δίωξης και της προσωποκράτησης για χρέη προς τον ΟΑΕΕ,για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες όπως ισχύει για τους δικηγόρους, μηχανικούς από ΑΕΙ, δημοσιογράφους κ.ά. Εφαρμογή του γερμανικού ή του βρετανικού μοντέλου για την ασφάλιση των ελεύθερων επαγγελματιών, επιχειρηματιών με προσαρμογή των ασφαλιστικών τους εισφορών ανάλογα με το εισόδημα της επιχείρησης.

http://www.euro2day.gr/

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *