ροή ειδήσεων

Δωρεάν αεροπορικά μαθήματα από τη F.A.S. Rhodos Pilots Academy

Από τη F.A.S. Rdohos Pilots Academy λάβαμε το παρακάτω δελτίο, το οποίο αναδημοσιεύουμε...


«Ανοικτό Πανεπιστήμιο»

Η επαγγελματική σχολή πιλότων της Ρόδου F.A.S. Rhodos Pilots Academy, στα πλαίσια ενημέρωσης και κατάρτισης των ενδιαφερομένων με αεροπορικά θέματα, ανοίγει τις πύλες της και προσφέρει εξειδικευμένες αεροπορικές γνώσεις σε όποιον ενδιαφέρεται εντελώς ΔΩΡΕΑΝ.
Από την 10η Ιανουαρίου 2012, ξεκινάει νέα σειρά μαθημάτων, με οργανωμένα σχολεία θεωρητικών γνώσεων, στις εγκαταστάσεις της στις αίθουσες διδασκαλίας στο αεροδρόμιο Ρόδου «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» και θα διαρκέσουν περίπου τέσσερις μήνες.
Σκοπό έχει να δώσει την ευκαιρία σε όσους το επιθυμούν να αποκτήσουν ξεχωριστές εξειδικευμένες γνώσεις σχετικές με την αεροπορία, ή να φρεσκάρουν αυτές που ήδη έχουν, από επαγγελματίες αεροπορικούς εκπαιδευτές.
Τα μαθήματα μπορούν να παρακολουθούν μαθητευόμενοι πιλότοι της σχολής ή άλλων σχολών, μαθητές λυκείων, πτυχιούχοι πιλότοι επαγγελματίες ή ερασιτέχνες, ή απλά ενδιαφερόμενοι και φίλοι της αεροπορίας, με μόνη υποχρέωση την συνέπεια στην παρακολούθηση και την πειθαρχία στην τάξη.
Τα προγράμματα εκπαίδευσης, το εποπτικό υλικό η βιβλιογραφία, οι αίθουσες διδασκαλίας, οι εκπαιδευτές, ακολουθούν και καλύπτουν τις απαιτήσεις της European Aviation Safety Agency (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Ευρώπης) και της Oxford Aviation Academy, μια από τις πιο καταξιωμένες, ίσως και η μεγαλύτερη αεροπορική σχολή στον κόσμο.
Ο προγραμματισμός των μαθημάτων γίνεται εβδομαδιαία και θα κοινοποιείται στο site www.fas.gr της σχολής, καθώς και στον τοπικό τύπο κάθε Παρασκευή για την επόμενη εβδομάδα. Η συμμετοχή στα μαθήματα επιτρέπεται μόνο σε όσους το έχουν προδηλώσει μέσω δηλώσεων συμμετοχής που μπορεί ο κάθε ένας να κάνει μέσω του ίδιου site www.fas.gr.
Οι συμμετέχοντες εκτός από τις γνώσεις που θα αποκομίσουν, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις αεροπορικές διαδικασίες και την λειτουργία αεροπορικής εταιρείας, να ανταλλάξουν απόψεις για τα αεροπορικά δρώμενα, να εμπλουτίσουν της συλλογή τους από διαφημιστικά και ενημερωτικά φυλλάδια, βιβλία και έντυπα σχετικά με την αεροπορία.
Η εκπαίδευση που θα παρακολουθήσουν επιτυχώς οι ενδιαφερόμενοι θα ληφθεί υπόψη σε περίπτωση που αποφασίσουν να εγγραφούν ως μαθητευόμενοι πιλότοι στην F.A.S. Rhodos Pilots Academy.
Τα μαθήματα που θα καλυφθούν με παρουσιάσεις video, διαλέξεις, επισκέψεις σε αεροπλάνα και εγκαταστάσεις, πτήσεις εθισμού, ερωτηματολόγια και άλλα, θα δώσουν απαντήσεις στις παρακάτω ερωτήσεις και όχι μόνο :
1. Πως πετάει το αεροπλάνο; (Principles of Flight)
2. Πως είναι κατασκευασμένο το αεροπλάνο και τα συστήματα λειτουργίας του; (Aircraft General Knowledge)
3. Τι χρειάζεται για να γίνει κάποιος πιλότος, ποιοι νόμοι διέπουν την χρήση ιδιωτικών και εμπορικών αεροπλάνων, πως είναι οργανωμένη η λειτουργία αεροπορικών εταιρειών, ποια δικαιώματα και υποχρεώσεις έχουν οι πιλότοι επαγγελματίες και ερασιτέχνες και άλλα θέματα Νομοθεσίας; (Air Law).
4. Πως οργανώνεται και διαχειρίζεται η εναέρια κυκλοφορία; (Air Law).
5. Πως αντιδρά και ποιες επιπτώσεις δημιουργούνται στο ανθρώπινο οργανισμό κατά την διάρκεια της πτήσης; (Human Factors).
6. Πως αντιμετωπίζονται οι καιρικές συνθήκες και τα καιρικά φαινόμενο από τους αεροναυτιλομένους και πόσο επικίνδυνα είναι; ( Aviation Meteorology)
7. Πως ταξιδεύει το αεροπλάνο από το ένα μέρος του κόσμου στο άλλο; (General Navigation)
8. Και άλλα ενδιαφέροντα θέματα και μαθήματα.
Ειδικά πακέτα προσφορών για διαμονή και μετακίνηση θα προσφερθούν μέσω συνεργαζόμενων ξενοδοχείων σε συμμετέχοντες από άλλα μέρη εκτός Ρόδου.
Σας περιμένουμε.
Με εκτίμηση
Στυλιανός Φανουράκης
Accountable Manager





http://ptisidiastima.wordpress.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/1/12 13:25

    ...as plirosei prwta tous ypallilous pou eixe.....kai tous xrwstaei....kai meta as dwsei "dwrean" mathimata ston kosmo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *