ροή ειδήσεων

Η συγκλονιστική επιστολή σε τοκογλύφο

Το θύμα περιγράφει τις απειλές και τους εκβιασμούς - ''Με έχετε γρονθοκοπήσει επανειλημμένα, μπροστά στα έντρομα μάτια της συζύγου και της κόρης μου.
Η δυσπραγία που υπάρχει στην αγορά έχει οδηγήσει... πολλούς δανειολήπτες σε εξαιρετικά δυσχερή θέση και κυκλώματα επιτηδείων εκμεταλλεύονται τα οικονομικά προβλήματα καταναλωτών και επιχειρηματιών για να ασκήσουν τοκογλυφία και να τους αποσπάσουν χρήματα.
Το τελευταίο διάστημα δόσεις στεγαστικών δανείων δεν πληρώνονται, επιτηδευματίες «ρίχνουν κανονιές» στα επιχειρηματικά τους δάνεια, πιστωτικές κάρτες χρεώνονται και δεν εξυπηρετούνται, με αποτέλεσμα το σύστημα «Τειρεσίας» που καταγράφει όσους δεν είναι συνεπείς απέναντι στις τράπεζες να γνωρίζει... μεγάλες δόξες.
Σε αυτό το κλίμα και σε μια περίοδο παρατεταμένης αμφιβολίας υπάρχουν πολλές μικρές επιχειρήσεις αλλά και υπερδανεισμένα νοικοκυριά που αναζητούν εναγωνίως λύση. Εκεί ακριβώς, πάνω στην οικονομική δυσκολία, αλλά και κάποιες φορές πάνω στην ανθρώπινη απελπισία, έρχεται το περίφημο ελληνικό δαιμόνιο να δείξει το πιο κακό του πρόσωπο και να εκμεταλλευτεί νοικοκυριά και μικροεπιχειρηματίες που τους βρίσκει στην ανάγκη.
Τα επιτόκια των τοκογλυφικών δανείων κυμαίνονται από 3% ως 10% το μήνα, δηλαδή 36% ως 108% το χρόνο, ανάλογα με τον κίνδυνο απώλειας του κεφαλαίου και με την ανάγκη του δανειζομένου. Άτομα που βρίσκονται σε απελπιστική οικονομική κατάσταση δέχονται να πληρώσουν το μεγαλύτερο επιτόκιο αφού δεν έχουν άλλη διέξοδο.
Ενδεικτικό της κατάστασης, που επικρατεί και στο νησί της Ρόδου είναι το περιεχόμενο μιας εξώδικου διαμαρτυρίας που φέρνει στο φως η dimokratikionline.gr και κλήσεως με επιφύλαξη δικαιώματος που απέστειλε την Παρασκευή (10-02-2012) ένας κάτοικος του νησιού στον... δανειστή του!
«Από τον Ιούλιο του έτους 2010 και με τμηματικές καταβολές μέχρι και τον μήνα Δεκέμβριο του ιδίου έτους, μου χορηγήσατε έντοκο δάνειο συνολικού ποσού τριάντα χιλιάδων (30.000,00) ευρώ, με τη προφορική συμφωνία να αποπληρωθεί πλήρως, έως το τέλος του έτους 2011.
Πράγματι μέχρι τον Δεκέμβριο του έτους 2011, σας εξόφλησα ολοσχερώς όλο το κεφάλαιο ποσού 30.000,00 ευρώ, πλέον τόκων 10.000,00 ευρώ, ποσό σε κάθε περίπτωση, μεγαλύτερο του νομίμου ποσού 4.000,00 ευρώ, σύμφωνα με το νόμιμο ποσοστό τόκων υπερημερίας.
Εσείς όμως εντελώς παράνομα παρότι έχετε εξοφληθεί ολοσχερώς, ζητάτε να σας καταβάλω επιπλέον το εξωφρενικό ποσό των 50.000,00 ευρώ!! για τόκους υπερημερίας του ως άνω κεφαλαίου ποσού 30.000,00 ευρώ, τη στιγμή που σας έχω εξοφλήσει ολοσχερώς.
Ειδικότερα κατά παράνομο τρόπο μου ασκείτε συνεχόμενα σωματική και ψυχολογική βία, ερχόμενος στην οικία μου που βρίσκεται στο Δήμο Ροδίων, γρονθοκοπώντας με επανειλημμένα, μπροστά στα έντρομα μάτια της συζύγου μου και της ανήλικης θυγατέρας μου, απειλώντας ότι θα με σκοτώσετε, ενώ με έχετε απειλήσει και με πιστόλι.
Ως εγγύηση αποπληρωμής του εν λόγω δανείου, σας παρέδωσα τρεις συναλλαγματικές, οι οποίες μέχρι σήμερα βρίσκονται στη κατοχή σας, τις οποίες παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μου, αρνείστε να μου επιστρέψετε, παρότι σας έχω εξοφλήσει ολοσχερώς. Για όλους αυτούς τους λόγους. Έντονα διαμαρτυρόμενος , σας καλώ όπως απέχετε από οιασδήποτε φύσεως παράνομη ενέργεια σε βάρος εμού και της οικογένειάς μου, διαφορετικά επιφυλάσσομαι να ασκήσω σε βάρος σας, κάθε νόμιμο δικαίωμά μου, ενώπιον κάθε αρμόδιας Δικαστικής, Αστυνομικής και Φορολογικής Αρχής.
http://news.pathfinder

Σχόλια

  1. Ανώνυμος14/2/12 12:40

    PES DHMOSIA POIOS EINAI O NTABAS NA TON PROSEXOUME!!! POU EXEI KAI OPLO!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/2/12 12:57

    prepi na mas pis pios einai!!!kouberta kai mayro sto ξilo!!kai na doume to arxidi poso maggas einai!!!!kai ola ta upolipa arxidakia tou !!giati den θa einai monos tou sigoura θ exei plates gia na min fovate kai na travai oplo!!!doste to onoma !!!kai asteton pano mas!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος14/2/12 14:04

    ΕΛΑ ΡΕ ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ

    ΑΥΤΟΝ ΟΜΩΣ ΑΠΕΙΛΗ ΟΧΙ ΕΣΑΣ ΑΝ ΤΟ ΠΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΟΜΙΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Η ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ ΘΑ ΤΩΝ ΣΩΣΕΤΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΕΜΑΛΙ???

    ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/2/12 14:30

      ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΕΞΗΣ
      ΕΑΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ, ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΛΕΟΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΜΙΖΑΔΟΡΩΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΕΠΙΟΡΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΔΟΕ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ,
      ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΑ ΟΣΑ ΘΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙΣ
      ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΕ ΚΥΝΗΓΗΣΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟ ΣΔΟΕ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΤΟ ΙΚΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΣΕ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ ΘΑ ΛΟΙΔΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΘΑ ΣΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΙΟ
      ΘΑ ΣΕ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ «ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΟΥ» ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ
      ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ, ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΧΡΗΣΗ ΤΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥΣ
      ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΓΥΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΓΕΛΑΝΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΣΕ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ
      ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΚΥΡΙΟΙ
      ΑΥΤΟΦΩΡΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΚΡΙΝΕΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΙΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ
      ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ
      ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ-ΚΑΤΑΛΑΒΕ

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος14/2/12 15:59

      I shot you down bam bam
      you hit the ground bam bam

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος14/2/12 17:16

      Δηλαδή ποιά θα μπορούσε να είναι η τιμωρία μεγάλε? Για γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος14/2/12 19:01

      megale 05:59 AM 8es na mas peis kati???? me to tragoudaki sou????

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος14/2/12 17:15

    Απορία: Στέλνει εξώδικο σε κάποιον κατηγορώντας τον για τοκογλυφία (1). Δηλώνει μέσω εξωδίκου οτι έχει υποστεί βία (2). Δηλώνει οτι δέχεται απειλές για τη ζωή του από ένοπλους (3).
    Και δεν έχει επέμβει αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας?
    Μούφα η υπόθεση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος15/2/12 17:42

    Ειναι ώρα για πραγματική κάθαρση... να ξανανοίξουν οι φακελοι και να εξεταστουν προσεκτικά-προσεκτικά οι σοβαρές υποθέσεις επωνυμων τοκογλυφων στην Ρόδο που για αγνωστους λόγους βρεθηκαν στο αρχείο Λαυρακια να δει το ματι σου .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος16/2/12 11:35

    Στη Ροδο ζουμε.
    Ολοι λιγο πολυ γνωριζομαστε.
    Που να καταγγειλεις τι?
    Ολοι μια κομπανια ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *