ροή ειδήσεων

Ήταν μια φορά κι έναν καιρό η κεντρική Πλατεία του Γιαλού κι ένα γήπεδο μπάσκετ…

Έκτακτο ανακοινωθέν: Η Πλατεία του Γιαλού στη Σύμη μετατρέπεται σε δάσος από μουριές ! Ναι καλά διαβάζετε. Η Πλατεία, όπου μεγάλωσαν γενιές και γενιές, όπου διεξαγόταν το Φεστιβάλ Σύμης... το σήμα κατατεθέν του νησιού μας, δεντροφυτεύετε. Κάποιοι αποφάσισαν την αγάπη τους για τη φύση να την εκδηλώσουν στην Πλατεία του Γιαλού. Με ποιό σκεπτικό; Ποιός τους είπε ότι αρέσει κάτι τέτοιο; Ποιούς εξυπηρετούν; Φεστιβάλ τέλος; Με αυτές τις πράξεις «σβήνουν» τα έθιμά μας και ένα σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός κινδυνεύει. Δεν υπήρχε, άραγε, άλλος χώρος εκτός της πλατείας για να σπαταληθεί του κονδύλι των 10.000 ευρώ; Βέβαια, υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην είναι αίτιο για το τέλος του Φεστιβάλ και να ευνοηθούν κάποιοι στο μέλλον, αν και το Φεστιβάλ, όπως το ξέραμε έχει «πεθάνει» εδώ και καιρό. Δεν είναι μόνο το θέμα με τις μουριές. Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε το γήπεδο μπάσκετ να μετατραπεί σε παρκινγκ! Πού ακούστηκε να κλείνει γήπεδο και να ανοίγει παρκινγκ; Ας μην αναρωτιόμαστε, γιατί τα παιδιά απομακρύνονται από τον αθλητισμό και μένουν προσκολλημένα στο διαδίκτυο ατελείωτες ώρες της μέρας. Η χαρά του Facebook. Ας ολοκληρωθεί πρώτα το κλειστό στο Χωριό και μετά, ας γίνει παρκινγκ το γήπεδο μπάσκετ στο Γιαλό. Το άλλο το μάθατε; Γίνονται προσπάθειες να μεταφερθεί το Ναυτικό μουσείο σε άλλο χώρο! Γιατί; Γιατί, το συγκεκριμένο κτίριο προορίζεται για χώρος συνεδριάσεων. Ένας χώρος με τεράστια Ιστορία και αξία. Αυτά τα γράφω, ενώ βρίσκομαι μακριά από τη Σύμη, όμως δεν παύω να νοιάζομαι για αυτήν. Η κατάσταση στο νησί είναι τραγική: η πλατεία αποτελεί παρελθόν, το γήπεδο καταστρέφεται, το Ναυτικό μουσείο γίνεται χώρος συνεδριάσεων, το νησί μένει χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση, η πλακόστρωση στο λιμάνι μετατράπηκε σε έργο μηνών, η βρωμιά στο Γιαλό παραμένει, ο «βιολογικός» στο Πέδι δε λειτουργεί σωστά, η ανεμογεννήτρια στη Βίγλα παραμένει σε ακινησία. Λεφτά χάνονται άσκοπα. Αυτή η Σύμη μας αρέσει; Εις ανώτερα… 

Καρακατσάνης Κυριάκος.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος23/2/12 18:51

    του περισσευουν του γλαρου??? δικα μας λεφτα ειναι...μας ρωτησε τι θελουμε?? ΟΧΙ...το γηπεδο πρεπει να μεινει...πρεπει να προσεχουμε τα νεα παιδια...στη συμη, εκτος απο τα μπαρακια που αλλου να πανε??Μηπως βαζει τις μουριες στον καμπο, για οταν θελει να κανει βολτα ο δημαρχος να καθετε κατω απο τον ισκιο τους?? Μην ξεχναμε οτι ο δημαρχος αυτος ειναι πολυ κουρασμενος!!!Ενα ΜΠΡΑΒΟΟΟ στο δημαρχο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/2/12 20:32

    ΝΕΑΡΕ ΚΗΦΗΝΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
    ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΣΟΥ ΒΛΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΥΛΛΑΔΑ ΤΥΠΟΥ "ΛΟΙΠΟΝ"
    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΕΡΙ ΠΛΑΤΕΙΑΣ,ΜΠΑΣΚΕΤ,ΠΑΡΚΙΝ,ΚΛΠ,ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙ? Ή ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ "ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ?"
    ΑΝ ΝΑΙ,ΤΟΤΕ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΟ ΕΓΚΥΡΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος23/2/12 20:39

    επωνυμο ειναι λαμογιο δημοσιοκαφρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος24/2/12 02:04

    Συγχαρητήρια Κυριάκο που υποστηρίζεις επώνυμα την άποψη σου. Άσε τους άλλους να τρώγονται. Μην ακούς τίποτα!!! Συνέχισε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος24/2/12 17:24

    ΠΑΙΔΙΑ Η ΣΥΜΗ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΙΣΗ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΑΛΟΔΟΥΚΑ .ΟΙ ΑΛΑΓΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος24/2/12 18:19

    ναι....παρισι του κωλου....ασε που εβαλε ολο του το σοι στο δημο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος25/2/12 11:25

    Παρίσι; Που το είδες; Πες μου ένα έργο που έγινε σωστά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος16/3/12 16:43

    ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΑΚΟ... ΑΠ'Ο,ΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΜΩΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΝΑΕΙ ΠΟΥ ΕΝΑ 19ΧΡΟΝΟ ΑΤΟΜΟ ΒΛΕΠΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΕΘΕΛΗΜΕΝΑ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΟΥΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΙΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ....ΟΠΩΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ Ο ΄΄ΚΥΡΙΟΣ'' ΑΝ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΩ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΣΕ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΄΄ΚΥΦΗΝΑ΄΄ ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΣΥΜΙΑΚΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΑΤΕ ΕΝΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ.ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ....ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *