ροή ειδήσεων

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Aπό την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Δωδεκανήσου και τη στήριξη του επιμελητηρίου Δωδεκανήσου...


ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ,
ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ!
ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΛΛΟ
ΜΕ ΤΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ!


Σχόλια

  1. Ανώνυμος19/2/12 18:50

    Μάθετε πρώτα να κόβετε αποδείξεις και να πληρώνετε το ΦΠΑ και τους φόρους και μετά διαμαρτύρεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/2/12 19:08

    ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΦΠΑ. Άν πάτε σε ένα μαγαζί που υπάρχει και στην Αθήνα (πχ ZARA, H&M, BSB, Κωτσόβολος, Ηλεκτρονική Αθηνών, ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, CARREFOUR, STARBUCKS κλπ) θα δείτε ότι οι τιμές των προίόντων είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΙ ΙΔΙΕΣ με την Αθήνα, ενώ θα έπρεπε να είναι 7% πιό κάτω λόγω μειωμένου ΦΠΑ. Αν τους ρωτήσεις γιατί συμβαίνει αυτό, θα σου πουν ότι η έδρα της επιχείρησης είναι στην Αθήνα, που ο ΦΠΑ είναι κανονικός. Με λίγα λόγια, χρόνια τώρα εμείς νομίζαμε ότι έχουμε μειωμένο ΦΠΑ και πληρώναμε σα μ@@@@@@ες κανονικό ΦΠΑ, ενώ αυτοί οι κύριοι κέρδιζαν εις βάρος μας. Οι μόνοι που κόβουν αποδείξεις με μειωμένο ΦΠΑ, είναι οι έμποροι που έχουν έδρα τα Δωδεκάνησα, αλλά αντί τα προϊόντα τους να είναι πιό φθηνά από αλλού, είναι ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ. Γιατί άραγε; Απλά για να μας εκμεταλεύονται. ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΥΡΙΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΑ ΖΩΗ ΚΟΡΟΙΔΕΥΑΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΜΕΙΩΜΕΝΟΣ ΦΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/2/12 19:31

      Α ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΛΕΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΝΟΥΜΕ 7% ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ
      ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΝΤΟΠΙΕΣ ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος19/2/12 20:02

      Ρε εηυπνακια σκεφτηκες πολυ για να πεταξεις την κοτσανα σου?Τα ιδια λεφτα πληρωνει ενας καταστηματαρχης για να φερει την πραματεια στη ροδο με το καραβι με που τα παιρνει απο την αθηνα οδικως???

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος19/2/12 21:51

      ΚΛΕΦΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ,ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΧΩΝ ΑΠΛΗΡΟΤΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ,Η ΔΙΝΟΥΝ ΨΗΧΟΥΛΑ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΩΡΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΝΤΡΑΠΟΥΝ.ΑΥΤΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ.ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ...ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ....

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος19/2/12 22:57

      Και στις περισσότερες επιχειρήσεις, στις αποδείξεις γράφεται το μειωμένο ΦΠΑ με αποτέλεσμα το 7% να το τσεπώνουν εκείνοι.
      Και η καραμέλα των μεταφορικών εξόδων κομμένη ε? Πόσο στοιχίζει μια νταλίκα ρε?

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος20/2/12 10:30

      ΜΙΑ ΝΤΑΛΙΚΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΝΤΑΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΠΟΘΗΚΗ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΜΕ ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΛΕΩΦΩΡΕΙΟ. ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΟΡΟ ΕΠΙ ΤΖΙΡΟΥ, ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ.
      ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΖΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΕΙΤΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΝΗΣΙ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΜΩΣ ΑΝ ΑΝΟΙΓΑΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΤΡΑ ΕΞΟΔΑ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑΤΕ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΤΡΑ ΚΕΡΔΟΣ ΑΠΛΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος19/2/12 19:33

    Αν όλοι μας στηρίζαμε την τοπική αγορά, τους ντόπιους εμπόρους και καταστηματάρχες και όχι τις μεγάλες 'ξενόφερτες' επιχειρήσεις δεν θα είχατε λόγο να παραπονιέστε για ακρίβεια. Αυτό που μας λείπει είναι η αλληλεγγύη γι' αυτό αφήστε τις κακίες και στηρίξτε τον τόπο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος19/2/12 20:16

    Τι εννοείς να στηρίξουμε την τοπική αγορά; Να ψωνίζουμε από τους ντόπιους καταστηματάρχες και γιά το ίδιο προϊόν να το πληρώνουμε ακριβότερα από μία ΄΄ξενόφερτη'' επιχείρηση; Αυτό εννοείς; Μήπως σου είπε κανείς ότι μας περισσεύουν χρήματα; ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΕΙΣ. ΘΑ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ΚΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/2/12 20:52

      Γι'αυτό φίλε φτάσαμε στην πτώχευση. Συνέχισε να ψωνίζεις απο ξενόφερτες επιχειρήσεις αλλά μην διαμαρτύρεσε μετά για το μισθό που σου κόψανε +++ ...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος22/2/12 22:52

      Με έμμεσο τρόπο ο φίλος παραπάνω, σου λέει ότι το συμφέρον του δε συνάγει με το δικό σου. Ο αγώνας είναι ταξικός και σίγουρα εσείς οι δύο δεν ανήκετε στην ίδια τάξη. Παραπονιέσαι για τους συντελεστές Φ.Π.Α, δε σε άκουσα να παραπονιέσαι για τη σκληρή φορολογία των τελευταίων 2 ετών, για το 'ευέλικτο' όσον αφορά τα εργασιακά κτλ. Σίγουρα το συμφέρον της εργατικής- υπαλληλικής τάξης στη Ρόδο αλλά και παντού στην Ελλάδα δεν είναι το ίδιο με το χρυσοχόο, τον 'ρουχά', τον ξενοδόχο κτλ.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος19/2/12 20:57

    ΑΥΡΙΟ ΠΡΩΙ-ΠΡΩΙ ΟΛΟΙ ΣΤΑ LIDL. Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος19/2/12 21:08

    Στην πτώχευση φτάσαμε γιατί οι ντόπιες επιχειρήσεις (πχ μανάβικα, περίπτερα) δεν κόβουν αποδείξεις, με αποτέλεσμα να μην πληρώνουν φόρους ενώ οι ξενόφερτες επιχειρήσεις (πχ σούπερ μάρκετ) κόβουν και πληρώνουν κανονικά φόρους. Και αν σας φαίνεται παράξενο αυτό, προσέξτε ποιές κατηγορίες ελευθέρων επαγγελματιών δήλωσαν γιά το 2010 εισόδημα (ετήσιο) κάτω από το αφορολόγητο τω 12.000 ΕΥΡΩ:
    Ηλεκτρολόγοι-Υδραυλικοί-μαραγκοί-ιδιοκτήτες μπάρ (μέσο όρο δήλωσαν 6.500 Ευρώ). Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων μέσο όρο δήλωσαν 13.500 Ευρώ!!!!!!!!
    ΓΙ ΑΥΤΟ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΜΕ. ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΛΕΦΤΕΣ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος19/2/12 21:14

    Τα πράγματα στην Ρόδο είναι πανάκριβα οι έμποροι την ''έχουν δει''ΧΑΒΑΗ.Λυπάμαι αλλά δεν πρόκειται να λυπηθώ ανθρώπους που ''φούσκωναν'' τις τιμές τόσα χρόνια και γέμιζαν οι τσέπες τους δίνοντας ψίχουλα στους εργαζόμενους τους.
    Να ρωτησω κάτι τελευταίο?Πόσοι απο αυτούς ήταν κομματόσκυλα του ΠΑΣΟΚ (50% έπαιρνε στην Ρόδο το ΠΑΣΟΚ) και πόσοι απο τους έμπορους πληρώνανε τους φόρους τους ΚΑΝΟΝΙΚΑ χωρίς να κλέβουν?
    Κανείς δεν μιλούσε στην Ρόδο τόσα χρόνια,όλοι οι Ροδίτες τρέχαμε πίσω απο τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ για κανένα ρουσφέτι.
    Αδιαφορήσαμε και να τα αποτελέσματα μας σκοτώνουν με την συνέναισή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος19/2/12 21:56

    ΡΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΙΛΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΙΡΙΖΕΤΕ
    ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΣΑΣ Ο ΜΗΝΑΣ ΕΧΕΙ 9
    ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΙΔΙΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΙΛΟΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΤΕ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΦΕΥΓΕΙ
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ
    ΓΙΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΤΟΠΙΚΙΣΤΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιάννης19/2/12 22:07

    Το ότι πρέπει να κόβονται αποδείξεις είναι αυτονόητο.Όταν όμως ψωνίζουμε από ντόπιους τα χρήματα μένουν εδώ και κάποια στιγμή εδώ θα ξαναχρησιμοποιηθούν.Όταν ψωνίζουμε από τα μεγάλα μαγαζιά τα χρήματα φεύγουν έξω. φαινομενικά ψωνίζομαι φθηνότερα. Σε βάθος χρόνου όμως καταντάμε υπάλληλοι αυτόν των ξένων με μισθούς πείνας και κάποια στιγμή που δεν είναι μακριά δεν θα μπορούν οι περισσότεροι από εμάς να ψωνίσουν ούτε από το ποιό φθηνό μαγαζί.Και όσο τα χρήματα φεύγουν εκτός νησιού τότε καληνύχτα.Θα έχουμε πολύ πείνα και θα ψάχνουμε της αιτίες. Και ως συνήθως θα μας φταίνε πάντα οι άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος19/2/12 22:58

    eimai ergazomenos kai den eida kanenan emporo dipla mou otan exana ton mis8o mou ...tosa xronia miomeno syntelesti fpa den eida....ELATE LIPON KE SEIS STIN KOLASI MAZI MAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος20/2/12 00:34

    παντως να ξερετε δεν ΄΄χτυπαει΄΄ καλα μια διαμαρτυρια ΜΟΝΟ για το ΦΠΑ αυτη τη περιοδο ,δηλαδη ειναι σαν ολα τα αλλα μετρα να τα αποδεχοσαστε ?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος20/2/12 15:27

    Τόσο μαζί όσο ήταν και αυτοί στις γενικές εργατικές απεργίες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος20/2/12 16:17

    Τι μισθούς δίνουν οι έμποροι στους σκλάβους τους(υπαλλήλους τους)?Το πολύ 650 ευρώ!!!!!Κατα τα άλλα πρέπει να στηρίζουμε τους ντόπιους γιατί μένουν υποτιθεται τα λεφτά στην Ρόδο.Ποια λεφτά μένουν όταν ξεζουμίζεις τον υπάλληλο σου και πατάς επι πτωμάτων κυκλοφορώντας με άνεση τις MERCEDES,BMW κ.λ.π.
    Και πηδάνε τους εργαζόμενούς τους και κλέβουν, και τα χρήματα για τον εαυτό τους κρατάνε!!!!Το παραμύθι να τελειώσει ότι και καλά το χρήμα μένει εδώ, στις τσέπες των μεγαλοεμπόρων πάει και σε τράπεζες στην Ελβετία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΥΠΗΡΞΕ ΑΠΑΡΤΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΠΑ

    ΜΠΡΑΒΟ

    ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΗΡΞΕ ΑΠΟΧΗ

    ΞΕΧΑΣΤΗΚΑ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος23/2/12 09:49

    ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΦΠΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΒΑΣΗ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΜΑΣ!!!!

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *