ροή ειδήσεων

Eπιστολή Διαμαρτυρίας των ΚΞΓ Καρπάθου

Κοινοποίηση Υπ.Παιδείας
Κο Παπαδημητρίου
Τα παρακάτω υπογραφόμενα Κέντρα Ξένων Γλωσσών θα θέλαμε να διαμαρτυρηθούμε για το γεγονός ότι οι εξετάσεις του...
Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου Μαϊου 2012 θα διεξαχθούν στη Ρόδο και όχι στην Κάρπαθο όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια.

Σας γνωρίζουμε ότι σχεδόν εκατό (100) υποψήφιοι από Κάρπαθο και Κάσο πρόκειται να αιτηθούν να πάρουν μέρος στις εξετάσεις Μαϊου σε Αγγλικά, Γαλλικά κλπ στα επίπεδα Α1-Α2, Β1-Β2 και Γ1. Μεταξύ των οποίων υποψηφίων θα είναι παιδιά Δημοτικού και πρώτες τάξεις Γυμνασίου.

Επιπλέον, λόγω του ότι τα εξέταστρα του ΚΠΓ είναι σημαντικά χαμηλότερα από τα αντίστοιχα άλλων φορέων και προκειμένου να βοηθήσουμε τους γονείς σε αυτήν την τόσο δύσκολη οικονομικά περίοδο στραφήκαμε σχεδόν αποκλειστικά στο ΚΠΓ ως φορέα αξιόπιστων και παράλληλα οικονομικότερων εξετάσεων πιστοποίησης της ξένης γλώσσας.

Όμως ποιο μπορεί να είναι τελικά το όφελος όταν θα πρέπει να μεταβούν σ τη Ρόδο τόσοι υποψήφιοι συνοδευόμενοι από τους οικίους τους και να υποστούν τόσες οικογένειες αυτό το δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος (αεροπορικά εισιτήρια μεταφοράς, ξενοδοχεία και διατροφή για τουλάχιστον δύο (2) ημέρες) προκειμένου οι μαθητές να λάβουν μέρος στις εξετάσεις ;

Βεβαίως θα πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν ότι τα υπάρχοντα αεροπλάνα που εξυπηρετούν τη γραμμή Κάρπαθο-Ρόδο σε καμία περίπτωση δεν αρκούν για να μεταφερθούν τόσα άτομα, ενώ και οι ημερήσιες πτήσεις είναι περιορισμένες! Αλλά ούτε τα πλοία μας εξυπηρετούν διότι δυστυχώς τα νησιά Κάρπαθος και Κάσος δεν έχουν την πολυτέλεια των τακτικών και συνεπών δρομολογίων, εφόσον το ένα και μοναδικό πλοίο που εξυπηρετεί τη γραμμή, προσεγγίζει τα ακριτικά μας νησιά μόνο δύο φορές την εβδομάδα.

Είναι πιστεύουμε φανερή η ταλαιπωρία και το άγχος που πρόκειται να υποστούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι σε διάστημα που πολλοί μαθητές ήδη προετοιμάζονται για τις εξετάσεις του σχολείου τους και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό γονείς/συνοδοί θα έχουν επίσης ήδη ξεκινήσει την εποχική εργασία τους.

Για όλα τα παραπάνω διαμαρτυρόμαστε εντονότατα και παρακαλούμε να καταβάλλετε κι εσείς από την πλευρά σας κάθε δυνατή προσπάθεια στη λύση του προβλήματος. Θεωρούμε ότι είναι προτιμότερο να μετακινηθεί μία ολιγομελής ομάδα εξεταστών παρά μία πολυπληθείς ομάδα Καρπαθίων και Κασίων στη Ρόδο. Θα μπορούσαμε ίσως να συμβάλλουμε οικονομικά στη μεταφορά/εξυπηρέτηση των εξεταστών ώστε το κόστος για το κράτος να μειωθεί.

Πιστεύουμε να εξετάσετε θετικά το παραπάνω λογικό αίτημα.

Με τιμή,
Τα ΚΞΓ Καρπάθου
‘’ Ένωση Πρατικάκη-Σακελλιάδη ΟΕ ‘’
‘’ Σύγχρονος Κόσμος ‘’ Άρτεμις Σταυράκη
‘’ Νέοι Ορίζοντες’’ Μηνά Χιώτη

http://kxghellas.gr/

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *