επικαιρότητα

Financial Times: Η εγχείρηση πέτυχε, ο ασθενής χρεοκόπησε!

Όπως αναφέρει η γερμανική έκδοση της εφημερίδας Financial Times, αφορμή στάθηκε η επιστολή που απέστειλε την Παρασκευή ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε όλα τα μέλη...
του κοινοβουλίου, στην οποία εξήγησε στους «αγαπητούς συναδέλφους» τις λεπτομέρειες του δεύτερου πακέτου βοήθειας για την Ελλάδα. Για πρώτη φορά «αποκαλύφθηκε» ότι δεν είναι μόνο τα «γνωστά» 130 δις. ευρώ, αλλά… ενδεχομένως υπάρχει «ανάγκη» για επιπλέον 24,4 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία προβλέπονταν στην πρώτη δανειακή σύμβαση αλλά δεν έχουν εκταμιευθεί ακόμη… Σε αυτά τα ποσά προστίθενται επιπλέον 35 δισεκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για να «εξασφαλιστεί», έστω και προσωρινά, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από τους πιθανούς κινδύνους λόγω των «αναταραχών» στην Ευρωζώνη.

Ακόμη και καλά «ενημερωμένοι» βουλευτές φάνηκαν να «αιφνιδιάζονται» από τα ποσά που αναφέρονταν στην επιστολή του Σόιμπλε, και πολλοί από αυτούς αναρωτιούνται πλέον «ανοιχτά» ποιο είναι το πραγματικό ποσό που θα χρειαστεί η Ελλάδα για να σταθεί στα πόδια της.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εμφανίστηκε βέβαιος για την υπερψήφιση της βοήθειας προς την Ελλάδα, ενώ τη στήριξη του κόμματός του για το δανειακό πακέτο εξέφρασε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

http://www.epikaira.gr/

Σχόλια

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης