ροή ειδήσεων

Περιήγηση στο δάσος που κάηκε το 2008: ελάτε να δείτε από κοντά την αναγέννηση του καμένου δάσους!

Τριάμισι χρόνια πέρασαν από τη μεγάλη πυρκαγιά του 2008 και το καμένο δάσος αναρρώνει. Ανάμεσα στη θαμνώδη βλάστηση, η οποία έχει αναπτυχθεί σημαντικά, νεαρά πευκάκια κάνουν επιβλητικά την εμφάνισή τους. Η αναγέννηση προχωρά…

Γνωρίζοντας το μεγάλο ενδιαφέρον των κατοίκων της Ρόδου για την προστασία των δασών, η οργάνωσή μας, Αιθρία, διοργανώνει τη Κυριακή 18 Μαρτίου διαδραστική περιήγηση στην καμένη έκταση, με σκοπό οι συμμετέχοντες να δουν από κοντά την αναγέννηση του δάσους και να κατανοήσουν τη σχέση πευκοδάσους – πυρκαγιάς. Όσοι συμμετάσχουν, θα έχουν την ευκαιρία για περίπου μια ώρα και κάτι να γίνουν κι εκείνοι ερευνητές και να συλλέξουν στοιχεία για την πορεία αναγέννησης του δασικού οικοσυστήματος, βιότοπο του ελαφιού της Ρόδου.

Το ραντεβού είναι στις 10.00 η ώρα στην πλατεία της Λάρδου, απ’όπου θα ξεκινήσουμε την περιήγηση.
Για τους κατοίκους της πόλης της Ρόδου, προβλέπεται δωρεάν μετακίνηση από τη Ρόδο στη Λάρδο και το αντίστροφο με λεωφορείο που θα διαθέσει ευγενικά η Δ.Ε.Σ. ΡΟΔΑ. Για τη μεταφορά με το πούλμαν, απαιτείται δήλωση συμμετοχής, μια και οι θέσεις είναι περιορισμένες. Για κρατήσεις θέσεων, καλέστε στα τηλέφωνα 6978170010 και 6973090148 ή επικοινωνήστε στο email aithriango@gmail.com έως και 14 Μαρτίου.
Μετά την περιήγηση, θα ακολουθήσει ημερίδα στο Μορφωτικό Κέντρο Λάρδου, στην οποία θα συμμετέχουν με ομιλίες εκπρόσωποι από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, τη Διεύθυνση Δασών Δωδ/σου και το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Ρόδου. Η ημερίδα διοργανώνεται με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Λάρδου «Ταξιάρχης» και του Συλλόγου Γυναικών Λάρδου

Οι ημερίδες θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενέργειες Προστασίας και Ανάδειξης του Πλατωνιού της Ρόδου», το οποίο χρηματοδοτείται από το τοπικό πρόγραμμα Leader ΠΑΑ, που διαχειρίζεται η Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου.

Γεωργία Βλαχάκη, 
Αιθρία

Σχόλια

  1. Ανώνυμος11/3/12 06:44

    Η αναγέννηση αυτού του υπέροχου πευκοδάσους και όχι μόνο, θα ήταν εντυπωσιακότερη και πυκνώτερη, αν αυτά τα χρόνια,που έχει αρχίσει η προσπάθεια από εθελοντές με αναδασώσεις αλλά κυρίως από την ίδια τη φύση που προσπαθεί να γιατρέψει τις πληγές της, οι κτηνοτρόφοι των γύρω χωριών της κατεστραμένης περιοχής,ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΌΝΟ... δεν βοσκούσαν ανεξέλεγχτα τα κοπάδια με τα προβατα και τα κατσίκια τους.
    Και επιτρέψτε μου να πω, γνωρίζοντας το κακό που κάνουν στην περιοχή.
    Αλλά και δω λειτουργεί ο ελληνάρας μέσα τους, ο τριτοκοσμικός και με παντελή έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού πρός το περιβάλλον, ο γ@μ@ω, ο " και ποιος είσαι εσύ ρε...που θα μου πεις που θα βοσκήσω τα ζώα μου...." μην μπορώντας να διακρίνει πως εκείνη τη στιγμή γίνετε ένα με τα γίδια του και τα ζώα του...ΤΟ ΖΩΟΝ!!!
    Όλοι αυτοί έχουν την ίδια ευθύνη με όλους αυτούς τους συγχωριανούς τους που γράφωντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, οποιαδήποτε απογόρευση για κάψιμο ξερών χόρτων ,καταστρέφουν ότι πιο όμορφο έχει αυτός ο τόπος.Την πανέμορφη και μοναδική στον κόσμο,δεν είναι υπερβολή,φύση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *