ροή ειδήσεων

Ανάσα 600 εκατομμυρίων στην αγορά

Ανάσα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αναμένεται να δώσουν τα δάνεια του Ταμείου Εγγυήσεων. Πιο συγκεκριμένα υπεγράφη την Τετάρτη η συμφωνία χρηματοδότησης από την υπουργό Ανάπτυξης...
Άννα Διαμαντοπούλου και τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) Πλούταρχο Σακελλάρη. Η συμφωνία έγινε παρουσία του επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν, ο οποίος ήρθε γι' αυτό το σκοπό σήμερα στην Αθήνα.

Το Ταμείο Εγγυήσεων είναι κοινή πρωτοβουλία της κυβέρνησης, της Κομισιόν και της ΕΤΕπ.

Το Ταμείο ιδρύθηκε με κεφάλαιο 500 εκατ. ευρώ, προερχόμενο από κονδύλια των διαρθρωτικών ταμείων της ΕΕ για την Ελλάδα τα οποία δεν έχουν απορροφηθεί.

Θα παρέχει εγγυήσεις για δάνεια της ΕΤΕπ προς ΜμΕ μέχρι συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ, που θα χορηγούνται μέσω των συνεργαζόμενων με την ΕΤΕπ ελληνικών τραπεζών.

«Πρόκειται για ένα καινοτόμο χρηματοδοτικό εργαλείο, που θα στηρίξει τη δραστηριότητα των ΜμΕ στην Ελλάδα. Η χρηματοδότηση των ΜΜΕ είναι καίριας σημασίας για την επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ Πλ. Σακελλάρης.

Όπως ανέφερε, «αυτό το καινοτόμο εργαλείο, μέσω του πολλαπλασιαστικού του αποτελέσματος, θα συμβάλει στην αποδοτικότερη χρήση των κονδυλίων της ΕΕ που έχουν διατεθεί για την Ελλάδα».

«Βασιζόμαστε στην αγαστή συνεργασία μας με τις ελληνικές αρχές και ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η ΕΤΕπ θα μεριμνήσει ώστε τα ποικίλα χρηματοδοτικά προϊόντα και η τεχνογνωσία της να είναι έτοιμα προς χρήση προς όφελος της Ελλάδας κατά τα προσεχή έτη» υπογράμμισε.

Ανάσα στην αγορά

Όπως έχει επισημάνει η υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου, η ΕΤΕπ αναλαμβάνει μέχρι τον Ιανουάριο του 2013 να χορηγήσει δάνεια ύψους 600 εκ. ευρώ και μέχρι το τέλος του 2013 δάνεια ύψους 400 εκ. ευρώ. Στόχος είναι μέχρι το τέλος του 2015 να έχουν δοθεί στην αγορά 1,44 δισ. ευρώ.

Τόσο η κ. Διαμαντοπούλου, όσο και ο κ. Χαν, κατά την παρουσίαση της συμφωνίας σε συνέντευξη Τύπου, υπογράμμισαν την ανάγκη οι ελληνικές τράπεζες να στηρίξουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα, δίνοντας προτεραιότητα στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

«Είναι ένα εξαιρετικά πρωτότυπο πρόγραμμα που απαντά σε ένα από τα κυρίαρχα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» δήλωσε, προσθέτοντας ότι «πρόκειται να χρησιμοποιηθεί και από άλλες χώρες-μέλη».

dealnews.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος23/3/12 18:05

    Το Βιντεο που ΠΡΕΠΕΙ να δουν ΟΛΟΙ οι ΕΛΛΗΝΕΣ!
    www.youtube.com
    Copyrights : http://www.youtube.com/mykoniato anti-ntp.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *