ροή ειδήσεων

Στρατιωτικοί κλέβουν σπίτια στρατιωτικών

Ο στρατός ήρθε ξανά στο προσκήνιο καθώς η κυβέρνηση Παπαδήμου και ο Χρυσοχοΐδης θέλοντας να αποπροσανατολίσουν από τα ακραία αντεργατικά μέτρα και το ξεπούλημα της κοινωνικής περιουσίας... που επιβάλλουν με το γκλομπ και την τρομοκρατία των δελτίων ειδήσεων, αλλά και να απαιτήσουν «εθνική ενότητα», δαιμονοποιούν τους μετανάστες, σχεδιάζοντας να μετατρέψουν 30 παλιά στρατόπεδα, που βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, σε Στρατόπεδα Συγκέντρωσης.

Προεκλογικά λοιπόν σχηματίζεται μια ακόμη βάρβαρη εικόνα της πραγματικής καπιταλιστικής-ιμπεριαλιστικής Ενωμένης Ευρώπης και του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, με τα ακροδεξιά και ναζιστικά εξαπτέρυγα της αστικής εξουσίας, το κωλοτούμπα μνημονιακό-μούφα αντιμνημονιακό ΛΑΟΣ, όποτε τα ποσοστά πέφτουν και τους φασίστες δολοφόνους να απαιτούν νάρκες στα σύνορα για να κομματιάζουν μετανάστες. Τους απελπισμένους φυγάδες των αυταρχικών καθεστώτων που συνεργάζεται πολιτικά-οικονομικά η «δημοκρατική και φιλελεύθερη» Δύση, αλλά και των κατεστραμμένων χωρών από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ, με την συμμετοχή πάντα και του ελληνικού στρατού.

Όμως ο στρατός που καλείται να παίξει συγκεκριμένο ρόλο δίπλα στις τραμπούκικες ορδές των ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ στο κυνήγι μεταναστών και στην περιφρούρηση των φυλακισμένων απελπισμένων, που βρέθηκαν αποκλεισμένοι στην Ελλάδα γιατί τους απαγορεύεται, εξαιτίας των Ευρωπαϊκών Συνθηκών που υπογράφτηκαν στο Δουβλίνο, να συνεχίσουν το ταξίδι προς αναζήτηση καλύτερης τύχης, αποτελείται από ένα προσωπικό, έφεδρο και μόνιμο, που ελάχιστα διαφέρει από της γης τους κολασμένους.

Αυτό αποκαλύπτουν τα συσσίτια στις μονάδες για τους μόνιμους, οι φαντάροι που δε βγαίνουν έξοδο γιατί δεν έχουν μία, οι αξιωματικοί που ζουν σε σπίτια με κομμένο ρεύμα και απλήρωτο το νοίκι, σε μονάδες που οι ελλείψεις είναι τραγικές και πλέον ακραία επικίνδυνες.

Έτσι λοιπόν, παρά το γεγονός ότι τα μιλιταριστικά περιοδικά και το σύνολο, των καθεστωτικών ΜΜΕ επιχειρούν να προβάλλουν την εγκληματικότητα ως έργο των ξένων, η πραγματικότητα αποδεικνύεται πολύ διαφορετική. Μάλιστα, συχνά είναι τα επεισόδια που δείχνουν ότι οδεύουμε σε καταστάσεις όπου ο ένας θα κλέβει τον άλλο, ο φτωχότερος και πιο πεινασμένος θα βουτά το ψωμί από το στόμα του διπλανού του.

Δυστυχώς, αυτό δεν αποτελεί μελλοντολογία και καταστροφολογία, αλλά το παρόν μας.

Ας δούμε την είδηση που δημοσιεύουν τα parapona-rodou.blogspot.com:

«Στρατιωτικός διέρρηξε το σπίτι συναδέλφου του

Επίσκεψη στο σπίτι ενός συναδέλφου του, αλλά από το παράθυρο που ήταν ανοικτό έκανε ένας 30χρονος στρατιωτικός στην πόλη της Ρόδου. με σκοπό να κλέψει εκμεταλλευόμενος την απουσία του. Όμως ο ιδιοκτήτης, επέστρεψε πάνω στην ώρα και τον τσάκωσε! Ο 28χρονος τα έχασε βλέποντας τον συνάδελφο του μέσα στο σπίτι του, αλλά δεν είχε την παραμικρή αμφιβολία για το τι σκόπευε να κάνει. Έτσι, ειδοποίησε την αστυνομία, άνδρες της οποίας συνέλαβαν τον 30χρονο δράστη και σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος του και την παρέδωσαν μαζί με τον κρατούμενο στην Στρατονομία της Ρόδου».

Πολλοί θα επαναλάβουν τη δικαιολογία περί «μαύρου προβάτου». Βολική για την εξουσία πάντα η προσωποποίηση των ευθυνών αφού αποκρύπτει τα κοινωνικά αίτια, τις ταξικές πολιτικές των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και τα Μνημόνια που οδηγούν την εργαζόμενη πλειοψηφία στο χάος.

Μήπως επομένως να πρέπει να φερθούμε ανθρώπινα, με αλληλεγγύη και αναγνώριση των δικαιωμάτων τους στους μετανάστες, ανοίγοντας τα σύνορα να πάνε όπου θέλουν και να σταματήσουμε να κλείνουμε τα μάτια στον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο, την καταπίεση και εκμετάλλευση που δημιουργούν τα ποτάμια της προσφυγιάς;

Μήπως να πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη στην Ε.Ε., στους πολιτικούς των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Μπακογιάννη-Καμμένο και στους νεοναζί εγκληματίες, τους χαρτζιλικωμένους μιζαδόρους υπηρέτες των πλουσίων, στα κανάλια της παραπληροφόρησης και χειραγώγησης, διώχνοντας τους από την ζωή μας;

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

diktiospartakos.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *