ροή ειδήσεων

Φορείς φυματίωσης λαθρομετανάστες από Πακιστάν και Σουδάν

ΣΕ ΔΩΔ/ΣΑ ΚΑΙ ΕΒΡΟ
Το πρόβλημα είναι υπαρκτό, αλλά κανένας δεν γνωρίζει τίποτα. Τί λένε ειδικοί και τί πρέπει να γίνει για να μην εξαπλωθεί η ασθένεια...


Για «μη επισημοποιημένα περιστατικά φυματίωσης και μάλιστα της πολυανθεκτικής μορφής στα Δωδεκάνησα και τον Έβρο», κάνουν λόγο οι Υγειονομικές Υπηρεσίες, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου εξάπλωσης αυτής της πολύ σοβαρής ασθένειας. Το γεγονός αποδίδεται σε λαθρομετανάστες που δεν περνούν από εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις.

Κατά ένα μέρος το ίδιο ισχύει και για τους νόμιμους ή νομιμοποιηθέντες μετανάστες. Έχει μάλιστα εντοπισθεί ότι οι περισσότεροι φορείς της φυματίωσης είναι μετανάστες από το Πακιστάν και το Σουδάν, που στη Ρόδο υπάρχουν πολλοί και δεν είναι από αυτούς που φεύγουν σε άλλες χώρες, ή στις πατρίδες τους, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες στη Ρόδο αγνοούν πλήρως το θέμα, ή δεν θέλουν να προβούν σε δηλώσεις. Ωστόσο το πρόβλημα είναι υπαρκτό.

Ο εξοπλισμός για να στελεχωθεί ένα νοσοκομείο, κοστίζει γύρω στα 50.000 ευρώ και όπως επισημαίνει ο καθηγητής πνευμονολογίας Κ. Ζαρογουλίδης:

Ένα άτομο για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι έχει προσβληθεί από πολυανθεκτική φυματίωση θα πρέπει να μείνει 10 μέρες απομονωμένο σε θάλαμο νοσοκομείου μέχρι να έρθουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων από την Αθήνα. Στο διάστημα αυτό θα πρέπει να απομονωθούν και οι γύρω θάλαμοι για να μη προσβληθούν οι άλλοι ασθενείς, δημιουργώντας ένα επιπλέον κόστος.

Η εξήγηση που δίνει για την εμφάνιση της πολυανθεκτικής φυματίωσης ο καθηγητής πνευμονολoγίας Δημοσθένης Μπούρος είναι η εξής: η αντιμετώπιση της φυματίωσης γίνεται με τη λήψη 3-4 φαρμάκων καθημερινά για μία περίοδο 6-12 μηνών. Επειδή οι ασθενείς δε συνεργάζονται και δεν παίρνουν κανονικά όλα τους τα φάρμακα, το μυκοβακτήριο της φυματίωσης αναπτύσσει αντοχή στα φάρμακα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόβλημα είναι μεγάλο στον Έβρο και τα Δωδ/σα εξαιτίας της λαθρομετανάστευσης. «Το πρόβλημα είναι τεράστιο διότι αυτοί οι άνθρωποι κυρίως από το Πακιστάν και το Σουδάν μεταφέρουν τη φυματίωση στη χώρα μας. Εδώ χρειάζεται συντονισμός , πρόγραμμα επιτήρησης και λήψης φαρμακευτικής αγωγής.

rodosalarm.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος26/3/12 15:44

    το θεμα ειναι οτι μπαινουν κατα χιλιαδεσ στην χωρα!χωρις καν να παερασουν τις απαραιτητες υγειονομικες εξετασεις!πολυ λογικο να υπαρχουν αρρωστειες που μεταδιδονται...δουλεψα σε νοσοκομειο θωρακος και το εχω δει με τα ματια μου το θεμα της φυματιωσης!...το κακο ειναι οτι δεν υπαρχει μεριμνα καθολου απο το κρατος, γιατι απλα οσα φαρμακα και να παρουμε ζουν σε τοσο δυσμενη συνθηκες αυτοι οι ανθρωποι με αποτελεσμα να ειναι αδυνατη η πληρης αναρρωση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος26/3/12 17:45

    Εμεις καναμε τίποτα για να μην πατανε στο νησί την ωρα που κατεβαίνουν από το καραβι, τίποτα να τους βαζουμε ξανα πίσω, μονο στην παρέλαση ξέρουμε να χαλαμε τον κοσμο καλά να παθουμε και ακομα δεν εχουμε δει τίποτα ειμαστε κολώστρες. Και αυτοι που πανε να στηρίξουν του αλλοδαπούς να πανε να κανουν μπανιο στα βαθια δεν εχετε καταλάβει ότι πανε να μας εξαφανισουν από την Ελλαδα δεν φανταζεστε ποσο χαίροντα αυτοι που θελουν τα μοναδικα μέρει τις Ελλαδας για κάθε ένα μερος ξεχωριστά .Σε κανενα άλλο μερος του κοσμου δεν εχουν τις 4 εποχες του χρονου, μον τον ηλιο που εχουμε φτάνει , αντε καιρος να δρασουμε ελληνες !!!!! ας αρχισουμε από εδώ τι ροδο ξυπνάτε ρε!!!!μας κλέβουν…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος26/3/12 21:07

      Πολύ σωστά τα λές φίλε μου...Πολύ σωστά!!

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος26/3/12 22:39

    Εδω δεν βγαίνουν οι λογαριασμοί για την υγεία των Ελληνων στα νοσοκομεία μας, δαύτους θα κοιτάξουμε?

    Και το κράτος δεν μπορεί να κάνει τίποτα στην συγκεκριμένη περίπτωση λόγω του τεράστιου κόστους,και την αναποτελεσματικότητα της μετα το νοσοκομείο αποθεραπείας τους, με τα σοβαρά προβλήματα υγείας η τις αρρώστιες που κουβαλάνε.

    Ας σταματήσουν να δίνουν δουλειά οι εδώ Ελληνάρες στο Μπαγκλαντεζοπακισταναριο, και απο μόνοι τους θα φύγουν.

    Το ιδιο και για αυτούς των φαναριών και των πέριξ των πλατειών ζητιάνων.
    Οσο πέφτει το κέρμα στο πιατάκι τους η στο χέρι τους τόσο αυτοί εκεί θα βρίσκονται.

    Ολα τα αλλα που ακούγονται το τι κάνει το κράτος, ειναι λόγια του αέρα και για να καλύψουμε τις δικές μας ευθύνες με δαύτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *