ροή ειδήσεων

Βακτήρια χωρίς σύνορα

ΟΙ ΔΑΝΟΙ μετά από τις διακοπές τους στο εξωτερικό σέρνουν μαζί βακτήρια δολοφόνους το σπίτι τους
Η Ελλάδα αν και είναι ένα δημοφιλές καταφύγιο διακοπών για χιλιάδες Δανούς, είναι επίσης... και η πηγή πολλών επικίνδυνων ανθεκτικών βακτηρίων.

Σουβενίρ, ένα ωραίο κοστούμι και καλές αναμνήσεις δεν θα είναι τα μόνα που θα φέρουν μαζί τους οι Δανοί τουρίστες κατά την επιστροφή στο σπίτι τους όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό, μαζί τους Θα εισάγουν και πολλά επικίνδυνα βακτηρία στη Χώρα.

Τα βακτήρια είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα, επειδή στις χώρες διακοπών και ταξιδιών δεν κάνουν έλεγχο της χρήσης αντιβιοτικών τόσο στη θεραπεία των ανθρώπων όσο και των ζώων. Και ως εκ τούτου, τα βακτήρια είναι συχνά ανθεκτικά στα αντιβιοτικά, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί η θεραπεία τους.

- Σε Σουηδικές μελέτες, έχουμε δει ότι, όταν οι Σουηδοί πάνε ταξίδια ανά τον κόσμο, έρχεται πίσω τό 30 τοις εκατό μαζί με το βακτήριο E. coli, ειδικότερα όταν επιστρέψουν στην πατρίδα τους μετά από ταξίδια στην Ασία και την Ινδία.

Βλέπουμε το ίδιο μοτίβο στη Δανία, όπου πολλά από αυτά τα Βακτήρια που έχουμε, το μεγαλύτερο ποσοστό τους έχει εισέρθει στη Χώρα από το εξωτερικό, δήλωσε ο Δρ Νιλς Frimodt Møller-από το Τμήμα Κλινικής Μικροβιολογίας του Νοσοκομείο Hvidovre. Αλλά και δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε να ταξιδεύουν οι πολίτες εκτός των συνόρων της Ευρώπης επειδή θα έρθουν στο σπίτι τους με ανθεκτικά βακτήρια διότι δεν είναι η μόνη πηγή.

- Ήδη στη νότια Ευρώπη, υπάρχουν χώρες όπως η ΕΛΛΑΔΑ, όπου βλέπουμε τους τουρίστες-ασθενείς που έρχονται στο σπίτι τους να έχουν μολυνθεί με κάποια από τα πολυανθεκτικά βακτήρια πόσο δύσκολο είναι να τους αντιμετωπίσουμε, είπε ο κ. Niels Frimodt-Møller και συνεχίζει:

- Ίσως να ανησυχείτε για το πώς θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε την ανάπτυξη των βακτηρίων που έρχονται στην χώρα μας από το εξωτερικό. Δεν μπορεί να σταματήσει τους ανθρώπους να ταξιδεύουν και ούτε θα μπορούσε και να απολυμαίνονται ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο με αλκοόλη.

Υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τύποι των επικίνδυνων βακτηρίων, και υπάρχουν συνεχώς νέες μεταλλάξεις τους. Αν τους έχετε στο σώμα σας, διότι είτε έχει μολυνθεί από άμεση μεταφορά στο εξωτερικό, είτε γιατί έχετε φάει κάποιο κρέας που έχει ο κομιστής του πολυανθεκτικά βακτήρια μπορούν να εξαπλωθούν στο σώμα σε χρόνο ρεκόρ.

Ιδιαίτερα επικίνδυνο είναι αν, ως φορέας ενός με αυτά τα βακτήρια χτυπηθεί από μια μόλυνση που πρέπει να αντιμετωπιστεί πρώτη με αντιβιοτικά, τότε τα ανθεκτικά βακτήρια, μπορεί να είναι δύσκολο να ξεπεραστούν.

Την περασμένη εβδομάδα οι κορυφαίοι εμπειρογνώμονες από την Ευρώπη συγκεντρώθηκαν στη Δανία για να συζητήσουν την παγκόσμια απειλή από την υψηλή κατανάλωση αντιβιοτικών και την αντίστοιχη αύξηση της αντίστασης. Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο πρόβλημα του βακτηριακού ταξιδιού πέρα ​​από τα εθνικά σύνορα.

- Βακτήρια έχουν οι συχνοί ταξιδιώτες. Είναι θετικό το γεγονός ότι η ΕΕ έχει εστιάσει το πρόβλημα. Το ίδιο, δυστυχώς, δεν ισχύει στον υπόλοιπο κόσμο. Ως εκ τούτου, τα βακτήρια εξακολουθούν να αποτελούν απειλή, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της Margaret Chan ΠΟΥ στο συνέδριο.

Ένα παράδειγμα είναι το θανατηφόρο βακτήριο Klebsiella, η οποία ανιχνεύθηκε για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη, αλλά αργότερα εξαπλώθηκε στο Τελ Αβίβ. Λίγα χρόνια αργότερα, είχε εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο. Ειδικότερα, στην Ευρώπη έχει πολλαπλασιαστεί, αλλά και στη Νότια Αμερική και την Ασία έχουν εισαχθεί σε μεγάλη κλίμακα τα θανατηφόρα βακτήρια. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να αντιδράσουμε σε παγκόσμια κλίμακα. - Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι έχουμε άλλες και πολλές χώρες που θα πρέπει να πράξουν κάτι. Τα περισσότερα βακτήρια τα παίρνουμε το σπίτι μας από ταξίδια μας στο εξωτερικό. Με αποτέλεσμα να μπορούν να εξαπλωθούν παντού. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να επιτύχουμε να πείσουμε και τους άλλους και μαζί με εμάς να γίνουν συλλογικές προσπάθειες διότι δεν μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος, εάν είναι μόνο η Δανία, η οποία κάνει όλα τα σωστά πράγματα προκειμένου να αντιμετωπίσει τα βακτήρια, λέει ο σύμβουλος του Οργανισμού Rønne υπεύθυνος για την προστασία της δημόσιας υγείας.-

bt.dk

Σχόλια

  1. Ανώνυμος20/3/12 20:28

    Στην Ελλαδα εχουν ξαναεμφανιστει αρρωστιες οι οποιες ειχαν εξαφανιστει οπως η συφυλη για παραδειγμα,ο λογος ειναι οι χιλιαδες λαθρομεταναστες που εχουν εγκατασταθει στη χωρα μας,στην Ιταλια,Ισπανια και γενικα στις χωρες -συνορα τηες Ευρωπαικης Ενωσης.

    Φυσικα και δεν αντεχουν τα ιδρυματα αυτων των χωρων την περιθαλψη ολων αυτων των ανθρωπων,το αν ειναι απανθρωπο η οτιδηποτε αλλο δε θα το σχολιασω εδω,απλα η Β.ΕΥΡΩΠΗ μη συνορευοντας με αυτες τις χωρες νομιζει οτι ολα αυτα δεν την αφορουν.
    Τα παραπανω στο αρθρο αποδυκνυουν γιατι οι Δανοι,Σουηδοι κ.α πρεπει να συμμετεχουν στην επιλυση του προβληματος λαθρομεταναστευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *