ροή ειδήσεων

Λάμπες οικονομίας: Το ΕΓΚΛΗΜΑ που κανένας δεν μας είπε

Πόσο βλαβεροί είναι οι νέοι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας; Είναι πράγματι πιο οικονομικοί και με βάση ποιες μετρήσεις; Γιατί απειλούν την υγεία μας και το περιβάλλον; ...



Πριν από μερικά χρόνια θυμάμαι τις μεγάλες εκστρατείες της greenpeace και διαφόρων ΜΜΕ που έσπευσαν να μας πείσουν να αντικαταστήσουμε τους κοινούς μας λαμπτήρες πυράκτωσης με αυτούς που ονομάζουμε “εξοικονόμησης ενέργειας”(CFL). Μέσα σε αυτούς και ο υπογράφων, έσπευσα να αλλάξω όλους τους λαμπτήρες μου, αν και το κόστος τότε ήταν λίγο τσουχτερό. Ήθελα να βοηθήσω το περιβάλλον με μια νέα τεχνολογία πολλά υποσχόμενη, ενώ παράλληλα θα πετύχαιναν και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας του σπιτιού, αυτό που λένε “ενεργειακό αποτύπωμα”.

Από τότε έχει κηρυχθεί ένας πόλεμος κατά των λαμπτήρων πυρακτώσεως (των παλαιών κοινών) και μια "οικολογική" παραζάλη πολλών εκατομμυρίων ευρώ, σε έναν αγώνα αντικατάστασης όλων τον παλαιών λαμπτήρων με τους γνωστούς CFL εξοικονόμησης ενέργειας.

Κάποια μέρα ένας φίλος μου έστειλε μια σελίδα στο διαδίκτυο όπου κάποιος αλλάζοντας τη λάμπα του (εξοικονόμησης ενέργειας), κατά λάθος του έπεσε και έσπασε. Κατεβαίνοντας από τη σκάλα, πάτησε κάποιο γυαλί- δεν είναι ασυνήθιστο ατύχημα- και τα αποτελέσματα ήταν τραγικά. Τόσο τραγικά που δεν τολμώ να βάλλω ολοκληρωμένες φωτογραφίες εδώ παρα σας δίνω μια ιδέα...

Η φωτογραφία είναι αρκετά σοκαριστική.


Όμως το θέμα δεν σταματάει σε αυτό το ατύχημα, αλλά στο ΤΙ περιέχουν οι νέες λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας που τις κάνει τόσο επικίνδυνες;
Γιατί ΚΑΝΕΝΑΣ επίσημος φορέας δεν μιλάει για την πλάνη και τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον;
Γιατί σιωπά η Greenpeace, ενώ πλέον υπάρχουν ΕΠΙΣΗΜΕΣ έρευνες και στοιχεία;

Οι νέες λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας εμπεριέχουν ποσότητα υδραργύρου.

Ο υδράργυρος είναι ένα φυσικό στοιχείο που έχει πολλές χρήσεις. Ωστόσο, ο υδράργυρος είναι ένα ισχυρό νευροτοξικό και προκαλεί μια ποικιλία από δυσμενείς επιδράσεις στην υγεία λόγω της έκθεσης. Εκείνοι που βρίσκονται σε υψηλότερο κίνδυνο από την έκθεση στον υδράργυρο είναι οι έγκυες γυναίκες και τα παιδιά.

Οι υποστηρικτές τους λένε πω οι λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας (CFL) παρότι κοστίζουν περισσότερο πετυχαίνουν πολύ μεγαλύτερη οικονομία τόσο από τη μεγαλύτερη διάρκεια χρήσης όσο και από τη μικρότερη κατανάλωση ενέργειας.
Αυτό πρακτικά σημαίνει (όπως μας τα παρουσιάζουν) πως τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας θα δουλέψουν λιγότερο αρα θα επιβαρύνουν λιγότερο και το περιβάλλον. Είναι όμως έτσι;

Από την άλλη πλευρά όμως ο υδράργυρος τις καθιστά επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία, τόσο σε άμεση επαφή μαζί του, όσο και με τα αέρια που οι λάμπες αυτές παράγουν. Επίσης Οι συμπαγείς λαμπτήρες φθορισμού (CFL) εκπέμπουν ραδιενέργεια. Αυτό είναι εύρημα του πρώην ανωτάτου στελέχους τής Greenpeace, επικεφαλής στο Αμβούργο Δρ Klaus Stanjek.

Λάμπες οικονομίας και Ραδιενέργεια

O κ. Stanjek ύστερα από έρευνα που διεξήγε κατ’ εντολή τής Greenpeace, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι συμπαγείς λαμπτήρες φθορισμού είναι επικίνδυνοι επειδή εκπέμπουν ραδιενέργεια και άλλα είδη ακτινοβολίας και ότι προκαλούν μεγαλύτερη επιβάρυνση στο περιβάλλον και στην ανθρώπινη υγεία, από τους λαμπτήρες πυρακτώσεως.

Ο κ. Stanjek, μεταξύ άλλων παραθέτει στοιχεία που δείχνουν ότι οι λαμπτήρες υδραργύρου ή οι CLF:
1ο. Χρειάζονται περισσότερη ενέργεια για να παραχθούν από τους λαμπτήρες πυράκτωσης.
2ο. Τα συστατικά τους είναι εξαιρετικά τοξικά (χωρίς να υπολογίζουμε τον υπερτοξικό υδράργυρο) και η ανακύκλωσή τους είναι ιδιαίτερα επιβαρυντική για το περιβάλλον.
3ο. Εκπέμπουν ποικίλα είδη ακτινοβολίας, που αποτελούν σημαντική πηγή ρύπανσης για το περιβάλλον και τους ανθρώπους.
4ο. Η ποιότητα φωτός που παράγουν είναι «φτωχή», γεγονός που θα δημιουργήσει προβλήματα υγείας σε ανθρώπους.
5ο. Μεταξύ των ακτινοβολιών που εκπέμπουν, ανιχνεύθηκε εκπομπή ραδιενέργειας!...

Το ερώτημα που τίθεται μετά από όλα αυτά, είναι γιατί η Greenpeace (που μάχεται τα πυρηνικά εργοστάσια), ενώ γνώριζε τα σοβαρά μειονεκτήματα των υδραργυρικών λαμπτήρων, επέλεξε να τους προωθήσει με τόσο δραστήριο και πετυχημένο τρόπο.


Η Κυρία της φωτογραφίας διάβαζε δίπλα απο λαμπατέρ που χρησιμοποιούσε λαμπτήρα εξοικονόμησης ενέργειας. Δείτε στο τέλος και το σχετικό video απο μαρτυρίες άλλων ανθρώπων.

Λάμπες εξοικονόμησης και Υδράργυρος

Υποστηρικτές τους λένε πως είναι πολύ μικρή, λιγότερο από τα συμβατικά θερμόμετρα υδραργύρου, αλλά ισχύει για ΟΛΕΣ τις εταιρίες; Μήπως κάποιες μάρκες εμπεριέχουν λιγότερο και άλλες περισσότερο και που αυτό αναγράφεται στη συσκευασία;

Κι αν ο υδράργυρος είναι αθώος, γιατί τα θερμόμετρα υδραργύρου έχουν αντικατασταθεί;

Αν λοιπόν η λάμπα (όχι η πυράκτωσης) σπάσει για κάποιο λόγο μέσα στο σπίτι, τότε θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί:

Σαν πηγή για τα λεγόμενα μου χρησιμοποιώ μια μελέτη από την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος τής πολιτείας Μέιν των ΗΠΑ που μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ και που μεταξύ των άλλων αναφέρει:

Λαμπτήρες φθορισμού CFL είναι ενεργειακά αποδοτικές και βοηθούν στη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου που συμβάλλουν στην παγκόσμια κλιματική αλλαγή. Αυτά τα φώτα είναι σε θέση να το πετύχουν αυτό επειδή περιέχουν μικρές ποσότητες υδραργύρου. Αν σπάσει στο πάτωμα μια τέτοια λάμπα τότε:

- Ανοίξτε όλες τις πόρτες και τα παράθυρα για να αερίζετε την περιοχή για τουλάχιστον 15 λεπτά.
- Απενεργοποιήστε AC σας / ανεμιστήρα / θερμάστρα, ώστε να μην κυκλοφορούν κάθε ατμών υδραργύρου
- Τα μικρά παιδιά και έγκυες γυναίκες θα πρέπει να εγκαταλείψουν την περιοχή κατά τη διάρκεια του καθαρισμού.

- Φοράτε κατάλληλο εξοπλισμό ατομικής προστασίας, όπως μάσκα για τη σκόνη και γάντια για να κρατήσει τη σκόνη- λάμπα και γυαλί από την εισπνοή ή επαφή με το δέρμα σας.
- Αφαιρέστε προσεκτικά τα μεγαλύτερα κομμάτια και τοποθετήστε τα σε ένα ασφαλές κλειστό δοχείο. Στη συνέχεια, για να συλλέξετε τα μικρότερα κομμάτια και τη σκόνη, συνιστάται να χρησιμοποιείτε δύο χαρτόνια (δύσκαμπτα).
- Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα σφραγισμένο δοχείο και κλείστε το με κολλητική ταινία. Σκουπίστε την περιοχή με ένα υγρό πανί.

Αν η λάμπα έχει αφήσει υπολείμματα στο χαλί, η έκθεση της πολιτείας του Maine, προτείνει την αφαίρεση της περιοχής του τάπητα που έχει μολυνθεί και για προληπτικούς λόγους.
Τα ευρήματα τής έρευνας δημοσιεύθηκαν το Φεβρουάριο τού 2008 και τα συμπεράσματα είναι ανησυχητικά.

Ένα από τα ευρήματα τής έρευνας αναφέρει, πως μετά τη θραύση ενός λαμπτήρα υδραργύρου ο αέρας και το έδαφος είναι τα σημεία που μολύνονται περισσότερο με υδράργυρο.

1ο. Ο αέρας, επειδή ο υδράργυρος είναι πτητικός και η παραμένουσα ρύπανση στο έδαφος στέλνει στο γύρω χώρο υδραργυρικές αναθυμιάσεις.

2ο. Το έδαφος και ειδικότερα η συγκεκριμένη πηγή τού εδάφους, τού πατώματος ή κάποιου επίπλου, όπου παραμένουν υπολείμματα. Η συγκεκριμένη πηγή μολύνει, ειδικά τα παιδιά
που βρίσκονται σε κοντινή επαφή, αλλά και λόγω τής ευαισθησίας τους στον υδράργυρο.

Οι μεγαλύτεροι μολύνονται όταν ο υδράργυρος διεγείρεται με το περπάτημα ή με άλλους τρόπους.

Το πλέον θλιβερό για τους υποστηρικτές αυτών των λυχνιών και κυρίως για όλους τους άλλους, που αναγκάζονται να κινηθούν σύμφωνα με τις επιθυμίες τους, είναι το γεγονός ότι ακόμα και όταν ακολουθήθηκαν σχολαστικά μέτρα καθαρισμού, έτσι όπως δόθηκαν από την (κεντρική) Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ, διαπιστώθηκε ότι παρέμενε υδραργυρική ρύπανση σε κάθε είδος πατώματος, ξύλινο, με χαλιά ή με μοκέτες.

Λαμπτήρες «οικονομίας»: αποτελούν όχι μόνο «φάρσα» αλλά παράγουν επικίνδυνα ηλεκτρονικά και άλλα απόβλητα και - όπως τις χαρακτήρισε το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ- είναισαφώς επικίνδυνα.

Ο Κινέζος πανεπιστημιακός καθηγητής Ron Hui, θεωρείται αυθεντία στον τομέα φωτισμού. Ο Δρ Hui δήλωσε στο CNN, ότι ο ηλεκτρονικός εκκινητής των CFL λειτουργεί στους 105 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο η θερμοκρασία του όταν ανάβει η λάμπα αυξάνεται πολύ περισσότερο. Αύξηση κατά 10 βαθμούς, κάτι που συμβαίνει συνήθως μειώνει κατά 50% τη διάρκεια ζωής.

Οι λάμπες ¨οικονομίας" ζουν δηλαδή 6-9 μήνες, ειδικά σε ορισμένες περιοχές τού κόσμου, ενώ τόνισε ότι τα ηλεκτρονικά σκουπίδια τους θα μείνουν στο περιβάλλον για χιλιάδες χρόνια. Εάν προσθέσουμε σε αυτό το γεγονός και το εύρημα μελέτης τής ΕΕ ότι το 80% από αυτούς δεν ανακυκλώνονται και καταλήγουν στις χωματερές, τότε η μόλυνση τού περιβάλλοντος αποκτά εφιαλτικά μεγέθη.

Ποιοι είναι οι καταλληλότεροι Λαμπτήρες;

Προς το παρόν η πιο ενδεδειγμένη λύση -αφήνοντας τις λάμπες πυρακτώσεως- είναι οι λάμπες LED, που είναι περισσότερο ανθεκτικοί από τους γυάλινους λαμπτήρες γιατί είναι κατασκευασμένοι από ανθεκτικό πλαστικό υλικό και δεν σπάνε εύκολα. Δεν περιέχουν επικίνδυνες ύλες, είναι ασφαλείς για οποιοδήποτε δωμάτιο και πρακτικοί ως προς την απόρριψή τους. Όμως και αυτές είναι πολύ φτωχές στο φάσμα του φωτός που εκπέμπουν και με κάνει επιφυλακτικό γιατι δεν γνωρίζουμε τι στοιχεία θα προκύψουν και γι αυτές τις λάμπες στο μέλλον

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον επαινώντας την πρωτοβουλία τού δημάρχου του Λος Άντζελες να αλλάξει 140.000 δημόσιους λαμπτήρες πυρακτώσεως και υδραργύρου με τους κατά πολύ οικονομικότερους και φιλικότερους για το περιβάλλον λαμπτήρες LED, τόνισε ότι «εάν κάθε αμερικανική πόλη υιοθετούσε το μέτρο, θα γλιτώναμε δυόμισι ηλεκτρικούς σταθμούς ορυκτών καυσίμων», και πρόσθεσε ότι «οι πολίτες θα δουν «πολύ σύντομα πόσο σημαντικό είναι το ζήτημα τής δημόσιας φωταγώγησης στις πόλεις».(πηγή: εφημερίδα τα νέα)

 

 Βέβαια το φως που παράγουν θέλει ακόμη αρκετές βελτιώσεις γι αυτό και η νέα τεχνολογία λέγεται OLED (organic light-emitting diode) που παράγουν φως ανάλογο με αυτό των παλιών συμβατικών λαμπτήρων πυρακτώσεως αλλά η τιμή τους προς το παρόν είναι απαγορευτική για χρήση στο σπίτι. ΘΑ είναι λεπτές, πανάλαφρες και θα μπαίνουν ακόμα και στα τζάμια του σπιτιού σας αφού θα είναι και διαφανής. Για όλα αυτά όμως πρέπει να ερευνήσουμε αρκετά ώστε να μην γίνουμε και πάλι θύματα μιας ΑΠΑΤΗΣ τόσο για την υγεία όσο και για το περιβάλλον, όπως αυτής των "εξοικονόμησης ενέργειας" που τελικά αποδυκνείεται το μεγάλο και επικίνδυνο ΨΕΜΜΑ.

ΟΙ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ «ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ» ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΤΑΛΗ ΠΟΡΩΝ

Τα ηλεκτρονικά σκουπίδια τους θα παραμείνουν στο περιβάλλον για χιλιάδες χρόνια!
Περιέχουν ΥΔΡΑΡΓΥΡΟ: υπερ-τοξικός για άνθρωπο και περιβάλλον!
Διακοπτόμενοι παλμοί φωτός ανά δευτερόλεπτο!
Εκπέμπουν επικίνδυνες ακτινοβολίες!
Βλαβερό το μπλε φάσμα τους για το ανοσολογικό και την ορμονική ισορροπία!

Πηγές:
California department of toxic substances control v alco pacific

Χρήστος Μουσουλιώτης Λάμπες "οικονoμίας": το Μεγάλο Λάθος

μπορείτε να το κατεβάσετε από την ιστοσελίδα διάθεσης δωρεάν ηλεκτρονικών βιβλιών σε παλαιότερη εκδοχή από εδώ: → http://www.free-ebooks.gr/gr/e-rafi.php?id=1185

Στο video που ακολουθεί θα δείτε έρευνα καναλιού σε Αμερική, Καναδά και Αγγλία που αποδεικνύει ότι τα πράγματα είναι ανησυχητικά για τις επιπτώσεις που προκαλεί η χρήση λαμπτήρων χαμηλής κατανάλωσης, καθώς και μαρτυρίες ανθρώπων με πολλά δερματολογικά και οργανικά προβλήματα που οφείλονταν στη χρήση αυτών των λαμπτήρων



http://www.fititis.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος19/3/12 04:07

    ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΑΛΛΑ Η ΚΤΡΙΑ ΠΟΥ ΕΠΑΘΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΛΑΜΠΑ,ΕΝΩ ΕΓΩ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΚΑΠΟΙΟ ΑΜΠΑΖΟΥΡ ΜΕ ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΛΑΜΠΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΜΠΕΣ ΟΤΑΝ ΤΙΣ ΑΛΛΑΞΑ ΕΧΩ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΛΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΛΑΜΠΑ ΕΝΩ ΠΡΙΝ ΗΘΕΛΑ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΛΑΜΠΕΣ ΚΑΙ Η ΔΕΗ ΜΟΥ ΚΟΣΤΙΖΕ.ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΕΜΕΙΣ ΟΤΑΝ ΚΑΘΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΑΝΑΒΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΛΑΜΠΑ.ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΑΝΑΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΛΑΜΠΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΨΗΛΑ ΣΤΟ ΤΑΒΑΝΙ,ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ
    ΕΚΑΝΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΞΥΠΟΛΙΤΟΣ ΑΣ ΦΟΡΟΥΣΕ ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ.
    Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΦΩΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΜΠΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ.ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΛΑΜΠΕΣ ΘΑ
    ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΑΦΟΥ ΘΑ ΚΑΙΟΝΤΑΙ ΣΥΧΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/3/12 07:18

    Οι νεοι λαμπτηρες πρεπει να πηγαινουν στην ανακυκλωση. Εαν πανε στα σκουπιδια ειναι μια οικολογικη βομβα. Επισης ειδα σε σημειο συλλογης λαμπτηρων (σουπερμαρκετ) οτι ο κοσμος τους αφηνε να πεσουν μεσα, με αποτελεσμα να σπανε. Τοτε ελευθερωνονται οι βλαβερες ουσιες, και ειναι εκτιθενται σε αυτες οι κοπελλες στα ταμεια, αλλα ακομα και καθε πελατης που περνα. Πρεπει να αποφευγεται να σπανε οι λαμπτηρες. Τους τοποθετουμε στα σημεια συλλογης με προσοχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος19/3/12 07:36

    Διαβάστε τις οδηγείες χρήσεως, που συνοδεύουν τις λάμπες αυτές , να δείτε τί ενέργειες πρέπει να γίνουν σε περίπτωση που μας σπάσει κάποια!!! Δεν νομίζω να μας κρίψανε την αλήθεια απλώς δεν μας αρέσει να διαβάζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος19/3/12 08:55

    ΤΟΣΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΔΙΑΒΑΖΩ. ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΘΗΚΗ ΜΕ ΛΑΜΠΕΣ ΠΥΡΑΚΤΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΘΕΣ ΝΑ ΤΙΣ "ΣΠΡΩΞΕΙΣ" ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/3/12 20:29

      ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΚΑΝΕ ΕΝΑ SEARCH ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑ. ΧΑΜΕΝΕ.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος19/3/12 10:09

    NA PARETE ME KALIMA APO EKSO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος19/3/12 11:37

    .............. Η Κυρία της φωτογραφίας διάβαζε δίπλα απο λαμπατέρ που χρησιμοποιούσε λαμπτήρα εξοικονόμησης ενέργειας. ...............................................

    Μήπως η κυρία αγόρασε τους λαμπτήρες της απο τίποτε πάγκους λιαναπωλητών σε πανηγύρι, η απο κάποιο μικρομάγαζο stock shop, και ηταν Μάρκα με εκαψες Κινέζικης η αλλης αγνωστου προελεύσεως χώρας, με τιμη στο 1/3 της αξιας μιας επώνυμης και με προδιαγραφές λάμπας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος19/3/12 20:36

    ρε η μαλακια ειναι απο γεννισημιου η με τα χρονια σας βγηκε??? δεν φτανει που σας δερνει αλυπητα αλλα δεν κανετε και κατι για να το κρυψετε!!
    ΜΑΛΑΚΙΑ............ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΑΝΑΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΛΑΜΠΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΨΗΛΑ ΣΤΟ ΤΑΒΑΝΙ.
    ΜΑΛΑΚΙΑ............ ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ
    ΕΚΑΝΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΞΥΠΟΛΙΤΟΣ ΑΣ ΦΟΡΟΥΣΕ ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ.
    ΜΑΛΑΚΙΑ............ ΤΟΣΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΔΙΑΒΑΖΩ. ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΘΗΚΗ ΜΕ ΛΑΜΠΕΣ ΠΥΡΑΚΤΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΘΕΣ ΝΑ ΤΙΣ "ΣΠΡΩΞΕΙΣ" ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ;;;

    ΜΑΛΑΚΙΑ............Μήπως η κυρία αγόρασε σε πανηγύρι, η απο stock shop, και ηταν Μάρκα με εκαψες Κινέζικης η αλλης αγνωστου προελεύσεως χώρας?? ΕΙΔΙΚΑ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΓΟΝΙΔΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ βλεπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/3/12 21:07

      @ ΑνώνυμοςMar 19, 2012 11:36 AM

      Ειμαι ο τελευταίος με τα γονίδια ντεντεκτιβ που μου εβαλες στο σχόλιό σου.

      Στο επίπεδό σου πάντως δεν κατεβαίνω για να σου απαντήσω ανάλογα η να σου βάλω χαρακτηρισμό στο τι γράφεις.

      Ενα θα σου πώ μόνο.
      Μάλλον δεν κυκλοφορείς εξω στον κόσμο και ισως ζείς σε γυάλα.
      Αλλοιως θα εβλεπες η θα επεφτε το μάτι σου στο τί επικίνδυνα αγνωστα και χωρίς προδιαγραφές φτηνά προιόντα κυκλοφορούν σε πάγκους , σε λαικές και σε κάτι μικρομάγαζα.
      Αυτά απο μένα και τέλος.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος19/3/12 22:51

      πεστα μεγαλε!!!

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος19/3/12 21:57

    Δεν μου λέτε ρε παιδιά σε αυτό το blog μαζευτήκανε ολοι οι δήθεν και ξερολες, ξεκινήσαμε με τα chem trails το γυρίσαμε στην κεραίες με τα στην coca cola τώρα στης λάμπες οικονομίας. Αφού όλα σας ενοχλούν το Internet τι το θέλετε και αυτό είναι κακό. Σας ξέφυγε ότι είναι διαβολικό, γιατί το w είναι το 6 γραμμα στο εβραϊκό αλφάβητο άρα www=666. Αφού σας ενοχλεί ο εκσυχρονισμός γιατί δεν πάτε στην Αμερική να κάνετε παρέα με τους Αμις. Ελα αρχίστε να βρίζετε ένας ένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/3/12 22:43

      πεστα μεγαλε...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος23/3/12 23:46

      WWW = World Wide Web και όχι 666....Βλακίες!!
      Όσο για το θέμα, Λάμπες οικονομίας, οικονομία είναι μόνο για την κλέφτρα ΔΕΗ. Μία πυρακτώσεως κοστίζει το πολύ 1 ευρώ και κρατάει το πολύ 2 χρόνια. Μία οικονομίας καλής και επώνυμης μάρκας κοστίζει τουλάχιστο 5 ευρώ και σπάνια κρατάει 2 χρόνια ( αφήστε αυτά για μεγάλη διάρκεια ζωής με αυτές τις διακυμάνσεις στη τάση των δικτύων) Άρα, που είναι η οικονομία; Δεν προλαβαίνει η λάμπα οικονομίας να κάνει ουσιαστική απόσβεση για μένα, αφού σύντομα πρέπει να την αντικαταστήσω.
      Για την ΔΕΗ ναι. Υπάρχει οικονομία στα συνολικά φορτία . Λιγότερα καύσιμα και τα σχετικά περιβαλλοντολογικά θέματα. Αλά τα πληρώνουμε εμείς οι καταναλωτές με το να αγοράζουμε καλές αλά πανάκριβες λάμπες οικονομίας. Στην αρχή η ΔΕΗ επιδοτούσε την αντικατάσταση των λαμπτήρων πυρακτώσεως με εκείνους νέας τεχνολογίας. Μετά τι έγινε; γιατί σταμάτησε; Απλά όπως με τόσα άλλα κόλπα της που μας κατακλέβει, έτσι και με τις λάμπες. Πέρασε όλο το κόστος σε μας και έτσι μόνο η ΔΕΗ έχει ουσιαστικό όφελος από την οικονομία στην ενέργεια!!
      Μιχαήλ Σαμάρκος Συνταξιούχος Ηλεκτρολόγος. ΡΟΔΟΣ

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος19/3/12 22:49

    μπας και εχετε ακουσει ποτε την λεξη led ?
    παψτε να τρωτε οτι σας λενε.
    οι λαμπες λεντ ειναι η επιβεβλημενη τεχνολογια αλλα
    εδω με τοσους εξυπνακιδες στο πασοκαδα-δεξιαδα-κτλπ παμε για εποχη σπηλαιων και λυχναρια
    η λαμπες λεντ ειναι η πραγματικα οικονομικες και ''οικολογικες''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/3/12 15:11

      NA DOUME TI 8A KANEI O VENIZELOS GI AFTO. TSAMBA TON CHFHSAME?

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος22/3/12 10:36

      ΕΣΥ ΨΗΦΗΣΕΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΓΙ ΝΑ ΣΟΥ ΦΕΡΕΙ ΤΗΣ LED ΤΗΣ ΛΑΜΠΕΣ???????????????? ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΟΡΙΣΤΕ ΠΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΨΗΦΗΖΟΥΝΕ ΠΑΣΟΚ Κ ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΡΑΒΑΜΕ ΕΜΕΙΣ, (ΟΧΙ ΟΤΙ Η ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗΤΕΡΗ ΟΛΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΕΙΝΑΙ)

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος20/3/12 17:36

    to podi tou kyriou einai komeno me tsekouri kai oxi apo tin lampa. Den amfivalo gia osa grafete oso afora tous ypolioipous kyndinous, alla to podi afto apokleiete ne egine etsi apo tin lampa...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος23/3/12 16:43

    Αν ήταν η βλακεία εργόχειρο, θα κάναμε εξαγωγές υφασμάτων.
    Κακέκτυπο του Γκαίμπελς είσαι. Πολλές χαζοαλήθειες, που προσπαθούν να κρύψουν ηλίθια ψέμματα.
    Για ποιό λόγο; για να αισθανθείς κομπασμό, ότι ασχοληθήκαν πολλοί με το ηλίθιο "άρθρο" σου; Να προσπαθήσεις να αποκαλύψεις τον ανύπαρκτο λόγο της ύπαρξης σου στον εαυτό σου;
    Ή για να μιμιθείς, ωσάν μαϊμού, τα παρόμοια ηλίθια "αστεία" των 5χρονων παιδιών της υπαρατλαντικής ηπείρου;
    Όσο για την ουσία του θέματος.. κολοκυθόπιτα!

    Αγανακτισμένος με τους σπάμερ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος13/1/13 11:44

    το ενδεχόμενο να είναι άλλη μια καλοστημένη προπαγάνδα για την προώθηση της νέας τεχνολογίας OLED το έχετε σκεφτεί καθόλου? Εγώ λέω ότι τζάμπα θα ξοδευτούμε πάλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος18/6/13 23:57

    ΠΡΟΣΟΧΗ...

    ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΛΑΜΠΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΕ ΥΓΡΟ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟ...
    (ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΣΠΑΣΟΥΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ)

    ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΛΑΜΠΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΥ ΧΩΡΙΣ ΓΥΑΛΙΝΟ ΚΑΛΥΜΜΑ...
    (ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ)

    ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΛΑΜΠΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ LED...
    (ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΝΙΜΑ, ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΝ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ)

    ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΛΑΜΠΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΜΑΛΓΑΜΑΤΟΣ
    (ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΔΕΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΥΝ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟ ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ)

    ΑΛΚΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος19/6/13 00:14

    να συμπληρώσω...
    προτιμήστε λάμπες με ζεστό λευκό στο σπίτι για χαλάρωση
    και ψυχρό λευκό σε χώρους εργασίας όπως καταστήματα κτλ

    ΑΛΚΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν ισχύει... πέρα της οικονομικής σκοπιμότητας των εταιρειών για τη κατάργηση των απλών λαμπτήρων, είναι γνωστό ότι όλες οι λάμπες φθορίου περιέχουν κάποιο ποσοστό υδραργύρου. Πείτε μου ένα σπίτι, μία εταιρεία, έναν οργανισμό που να μην έχει λάμπες φθορίου !!! Δεν έπαθε κανείς τίποτα !!! Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η UV ακτινοβολία, που είναι ανύπαρκτη.
    Τώρα αν από οικονομικής άποψης ή ανευθυνότητας κάποιων ή σκοπιμότητας κάποιων, πωλούν και αγοράζουν λάμπες ως επι τω πλήστον Κινέζικες & ανώνυμες με κόστος μηδαμινό, είναι σαν να πηγαίνεις και να αγοράζεις σάπιο κρέας... κι αυτό τσάμπα είναι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος4/2/14 12:08

    kala mono h eikona me to podi se kanei na anatrixiaseis kai ola auta eina alhthia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος20/6/14 10:15

    Που μπορούμε να βρούμε σημεία ανακύκλωσης; Όσο για τις λάμπες αυτές, λένε πως δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά. Καλύτερα να χρησιμοποιούμε τις παλιές που είναι δοκιμασμένες και ασφαλείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *