ροή ειδήσεων

Η αστυνομία φοβάται τους κακοποιούς!

«Διατηρείστε μόνο οπτική επαφή με τους δράστες. Εγκαταλείψτε την καταδίωξη και υποχωρείστε. Σε εκείνη την περιοχή μην πάτε. Υποχωρείστε...».
Πρόκειται για τις εντολές που δίνονται συχνά...
από το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. σε ομάδες αστυνομικών που προσπαθούν να συλλάβουν υπόπτους για διάπραξη εγκληματικών ενεργειών.

Οι υπεύθυνοι αξιωματικοί ουσιαστικά απαγορεύουν στους αστυνομικούς να πλησιάσουν και να συλλάβουν τους υπόπτους, τους διατάσσουν μάλιστα στη συνέχεια να μην μπουν σε καμία περίπτωση σε καταυλισμό αθιγγάνων, στον οποίο κατέφυγαν οι ύποπτοι, καθώς, όπως φαίνεται, τον θεωρούν «άβατο» για ένστολους!

«Το Βήμα» αποκαλύπτει τους διαλόγους μεταξύ αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια πολύωρης καταδίωξης υπόπτων προ μερικών ημερών, η οποία είχε τελικά ως αποτέλεσμα τη διαφυγή των δραστών.

Το περιεχόμενο των διαλόγων γεννά πλήθος ερωτηματικών για τις επιλογές των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. σε σχέση με την προσπάθεια σύλληψης υπόπτων και τον περιορισμό της εγκληματικότητας.

Αποκαλύπτεται μια ΕΛ.ΑΣ. που φοβάται να συλλάβει υπόπτους, το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να μην υπάρξει κανένα ρίσκο για τους ένστολους. Μάλιστα παρατηρείται σύγχυση σχετικά με τις αστυνομικές δυνάμεις που συμμετέχουν στην επιχείρηση.

Και όλα αυτά έναν ακριβώς χρόνο μετά την αιματηρή συμπλοκή στου Ρέντη, όπου έχασαν την ζωή τους δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Αποκαλυπτικοί διάλογοι Οι διάλογοι των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και του επιχειρησιακού κέντρου της ΕΛ.ΑΣ. είναι αποκαλυπτικοί:

ΔΙ.ΑΣ: Καταδιώκουμε ύποπτο αυτοκίνητο...

ΚΕΝΤΡΟ: Θα το ακολουθούμε από απόσταση, θα έχουμε μόνο οπτική επαφή.

ΔΙ.ΑΣ: Βγαίνει στο ρεύμα Αττική οδό, για Κόρινθο...

ΚΕΝΤΡΟ: Επαναλαμβάνω προέχει η ασφάλειά μας, θα ελαττώσουμε ταχύτητα και θα αναπτύξουμε πάλι στην Αττική Οδό.

ΔΙΑΣ: Εσπασε την μπάρα...

ΚΕΝΤΡΟ: Εμείς έχουμε μόνο οπτική επαφή με το όχημα...

ΔΙ.ΑΣ: Από 200 Γ1, κέντρο, είναι 500 μέτρα μπροστά μας...

ΚΕΝΤΡΟ: Συνεχίζουμε από απόσταση ασφαλείας, αυτό επιθυμώ από τις ομάδες. Και ακολουθούμε σε στοίχο. Η μία ομάδα πίσω από την άλλη και όχι όλοι μαζί....

ΔΙ.ΑΣ: (Επαναλαμβάνει συνέχεια) Εχει βγει στην λεωφόρο Φυλής...

ΚΕΝΤΡΟ: Να αφήσουμε να υπάρχει σταθμός (σσ. Εννοεί περιπολικό) ανάμεσά μας...

ΔΙ.ΑΣ (Φωνάζοντας) : Δεν υπάρχει περιπολικό. Δεν υπάρχει περιπολικό...

ΚΕΝΤΡΟ: Μάλιστα

ΔΙ.ΑΣ: Από πίσω του είμαστε...

ΚΕΝΤΡΟ: Να αυξήσουμε την απόσταση. Να αυξήσουμε την απόσταση. Μόνο οπτική επαφή...

ΔΙ.ΑΣ: Το όχημα μπήκε στον καταυλισμό...

ΚΕΝΤΡΟ: Να σταματήσουμε εκεί που είμαστε...

ΔΙ.ΑΣ: Δεχόμαστε επίθεση από κάποια οχήματα, από ένα Toyota Auris, ένα Ibiza...

ΚΕΝΤΡΟ: Το μόνο που επιθυμώ από εσάς είναι να κρατήσετε τους αριθμούς των οχημάτων. Μόνο αυτό...

ΔΙ.ΑΣ: Δεχόμαστε επίθεση από αυτοκίνητα αθιγγάνων που εμβολίζουν τις μηχανές μας...

ΚΕΝΤΡΟ: Καμιά εμπλοκή. Να κρατάτε μόνο τους αριθμούς των οχημάτων. Οι οδηγοί παράκληση τις μηχανές πίσω. Να πάνε σε άλλο σημείο, να υποχωρήσουν στην γωνία Αθηνών και Μπόζα.

Βήμα
http://the-true-here.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος11/3/12 17:07

    http://www.proodos.net/viewNews.aspx?id=678

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11/3/12 17:53

    ΕΑΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΣΑΝ ΤΟ ΚΑΓΙΕΝ ΘΑ ΦΩΝΑΖΑΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΣΚΙΣΜΕΝΑ ΚΑΛΣΟΝ ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος11/3/12 18:09

    Αλήτες δημοσιογράφοι του Βήματος και αλλων κολοφυλλάδων, επιζητείτε νεκρούς φαίνεται.

    Αν ειναι απο πλευράς κλέφτη ληστή το θύμα να εχετε εκ του ασφαλούς να φωνάζετε στα κανάλια κανιβαλλίζοντας καθώς και στις φυλλάδες σας, για μπάτσους στιγερούς και εν ψυχρω δολοφόνους που ειναι εκτός αυτών και ανίκανοι και ανεκπαίδευτοι.

    Αν το θύμα ειναι ο αστυνομικός να εχετε να λέτε ε! μπάτσος ηταν, ας πρόσεχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος11/3/12 18:35

    APLOS DEN DOULEUOUN EINAI TEMPELIDES FILE.PALIA GIATI YPHRXE ASTYNOMIA?
    EDO KANOUN SOUZES MPROSTA TOUS KAI GELANE
    MAKARI NA TOUS KANOUN TON MISTHO 300 EURO KAI POLLA TOUS EINAI.

    TROXAIA RODOU YAPRXEI????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος11/3/12 19:52

      Mάλλον δεν διαβασες η δεν κατάλαβες την ανάρτηση και στο τι αναφέρομαι στο σχόλιο.

      Η ανάρτηση δεν αναφέρεται στο αν εχουμε αξια η μη αξια αστυνομία.

      Αναφέρεται στο θέμα των εντολών που δίδονται απο τα επιτελικά κέντρα πρός τις ομάδες ΖΗΤΑ και ΔΙΑΣ κατά την διάρκεια εμπλοκής τους σε καταδίωξη κακοποιών.
      Μπορεί να ειναι και δικαιολογημένη εν πολλοίς αυτή η τακτική για να μην έχουμε και αλλα θύματα .

      Δεν αντιμετωπίζονται τα καλάσνικωφ στα χέρια αδίστακτων εγκληματιών με λιανοπίστολα παιχνιδάκια που ειναι στα χέρια των αστυνομικών.

      Εν πάσει περιπτωσει η πονηρή αναφορά του Βήματος και του Ψύχαρη εχει για αυτήν την περίπτωση να κάνει με τις πολιτικές του κόντρες με τους κυβερνώντες, και στο γενικό κλίμα εκφοβισμου του κόσμου για τους κανιβαλλίστικους δημοσιογραφικούς και τηλεδικών λόγους.

      Τελειώνω και με το θέμα το τελευταίο που ρώτησες.
      Ειμαστε αξιοι πλέον της τύχης μας, αν σαν λαός και σαν κοινωνία να ζούμε πάντα με τον φόβο του χωροφύλακα στο κεφάλι μας, η σε κάθε γωνία να υπάρχει και απο ενας αστυνομικός με τον βούρδουλα στο χέρι.
      Οτι χειρότερο να ζούμε ως κοινωνία κάφρων και με τον βούρδουλα σε κάθε μας πράξη και κίνηση.

      Φαντάσου τι εχει να γίνει αν φέρουν καμμιά δεκαριά γερανους ακόμη, και να αρχίζουν καθημερινά να σηκώνουν τα παράνομα και σε κρίσιμα σημεία αφημένα αυτοκίνητα.
      Της τρελλής θα γίνει απο αυτούς που τους πήραν τα αυτοκίνητα.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος11/3/12 21:03

      Κίτσο την Τροχαία Ρόδου την θες για τους άλλους φαντάζομαι ... Μακριά από τον κώλο μας και ας είναι και ένας πόντος ... Έχεις προσέξει που το κάθε περιπολικό στην πόλη μας έχει ένα άτομο ? Έχεις αντιληφθεί τις ποινές όσων παρανομούν ? Έχεις παρατηρήσει τους νόμους? Το που μπορεί να φθάσει ο αστυνομικός ? Παλιά έτρωγες και καμιά ψιλή και δεν την ξανακανες την μαλακία π.χ. την σούζα !!! Προτιμάς να γράψει η τροχαία τον σουζακια 700 ευρώ ή να του περάσει ότι αυτό δεν είναι σωστό ! Και επίσης παλιά υπήρχε σεβασμός σε κάθε ¨αρχή¨, ¨μην με φωνάξει ο χωροφύλακας & ο δάσκαλος έλεγαν οι πατεράδες μας¨ ! Σήμερα ? Σήμερα στον πολιτισμένο κόσμο μας, υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα για τα πάντα και νόμος που αντικρούει τον νόμο! Πρώτα τα ¨καμάρια¨ μας κάνουν τα ¨ παράθυρα ¨και γύρω απ΄ αυτά χτίζουν τον νόμο ... δεν αντέχει έτσι ένα οικοδόμημα & φτάσαμε σήμερα να μας ενοχλούν όλα και να τρωγόμαστε μεταξύ μας ... Συμφωνώ να τους κάνουν τον μισθό 300 ευρώ... δεν είναι όλοι άξιοι, αλλά οι άξιοι να πάρουν 1300... Είναι όμως αυτοί που παραμονή πρωτοχρονιάς, πάνω στην αλλαγή του χρονου, Ανάσταση, αργίες, θα έρθουν να σου λύσουν το πρόβλημα, θα σηκώσουν έστω ένα τηλέφωνο για να πάρεις απάντηση στην απορία σου ...

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος11/3/12 19:04

    Ο 09.35 ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΝΑ ΜΥΡΙΣΕΙ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΑΦΓΑΝΟΡΟΥΜΑΝΟΑΛΒΑΝΟΒΡΩΜΑ ΠΟΥ ΕΜΠΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ..ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ 300 ΕΥΡΩ ΠΕΡΝΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΥ ΠΑΛΙ ΨΗΦΙΣΕΣ ΜΙΝΕΙΚΟ.ΤΟ ΠΙΑΣΕΣ???ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΕΣΥ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑ???ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΤΑΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΣΥ ΨΗΦΙΣΕΣ ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑ 09.35

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος12/3/12 07:18

    Ρε ρεμάλια εδώ το νοσοκομείο τις Ρόδου δεν έχει προσωπικό όπως επίσης και στο ΕΚΑΒ, δεν υπάρχει υγεία, δεν υπάρχει παιδεία, δεν υπάρχει ΙΚΑ, δεν υπάρχει στρατολογικό γραφείο, δεν υπάρχουν πυροσβέστες, και θέλετε να υπάρχει επαρκές αστυνομική δύναμη στην Ρόδο? Δεν ξέρετε που βόσκουν οι περισσότεροι αστυνομικοί και γαυγίζετε, η κάνετε πως δεν γνωρίζετε? Ρωτήστε αυτούς που ψηφίσατε να σας απαντήσουν.

    Και κάτι ακόμα που δεν ξέρατε, στα τροχαία ατυχήματα υπάρχει μονο ένα περιπολικό διαθέσιμο για ολόκληρη την ρόδο, δηλαδή η μια βάρδια που αποτελείται από 1 έως 2 άτομα τους χρησιμοποιούν μονο για καταγραφεί τροχαίων ατυχημάτων σε ολόκληρη την Ρόδο.

    Και το καλύτερο σας το κράτησα για το τέλος.
    Πόσοι από εσάς έχετε δει αστυνομικούς νταβρατομενους στην Ρόδο? όλοι σας σίγουρα έχετε δει κάτι παιδάκια που ζυγίζουν το πολύ 50 κιλά, κάτι σπασικλάκια, και κάτι μαμμόθρεφτα. Λέτε αυτούς να τους επέλεγαν για να πάνε σε μάχιμες ζώνες ΠΧ Αθηνα η Κρήτη? Αυτοί καλά καλά ούτε τις χειροπέδες δεν ξέρουν να χρησιμοποιούν και για αυτό μας τους στέλνουν εδώ για να τους έχουμε μπιμπελό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος12/3/12 20:17

    ................................ όλοι σας σίγουρα έχετε δει κάτι παιδάκια που ζυγίζουν το πολύ 50 κιλά, κάτι σπασικλάκια, και κάτι μαμμόθρεφτα. Λέτε αυτούς να τους επέλεγαν για να πάνε σε μάχιμες ζώνες ΠΧ Αθηνα η Κρήτη? Αυτοί καλά καλά ούτε τις χειροπέδες δεν ξέρουν να χρησιμοποιούν και για αυτό μας τους στέλνουν εδώ για να τους έχουμε μπιμπελό. ........

    Με αυτό και μόνο συμφωνώ.
    Στα αλλα εισαι μάλλον λιγο υπερβολικός στο θέμα της αστυνομίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *