ροή ειδήσεων

Μίκα Ιατρίδη: Έχετε ξεπουλήσει τα αεροδρόμια με το μνημόνιο και παίζετε θέατρο στις πλάτες της Ελλάδας

Η βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη, με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στη Δωδεκάνησο κ. Νίκου Ζωϊδη προς τον Υπουργό Μεταφορών...
κ. Βορίδη για την μεταφορά πιστώσεων από τα αεροδρόμια της Ρόδου και της Κω προς το αεροδρόμιο της Χίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με απόλυτο σεβασμό τόσο προς τον κ. Ζωίδη που κατέθεσε την ερώτηση, όσο και προς τον κ. Καραμάριο, που παρακολούθησε τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής,προκειμένου να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του νομού μας, θέλω να επισημάνω τα εξής.
Δυστυχώς,τόσο οι Δωδεκανήσιοι, όσο και οι Χιώτες παρακολουθήσαμε μια ηθελημένη ή αθέλητη παράσταση, άνευ ουσίας και άνευ σημασίας.
Και αυτό γιατί η ουσία είναι ότι και τα τρία αεροδρόμια, όπως και όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας έχουν ήδη ενταχθεί (τα δικαιώματα τους) στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου το οποίο, ως γνωστόν,συστάθηκε την 1η Ιουλίου του 2011 με το νόμο 3986/2011 στο πλαίσιο της εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής στρατηγικής.

Επιπλέον,και στο νέο Μνημόνιο στη σελίδα 437 στο τμήμα «Ελλάδα – Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής» αναφέρεται ότι από το Μάρτιο του 2012, δηλαδή αυτή τη στιγμή που μιλάμε, πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία για την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων.

Συνεπώς η εύλογη ανησυχία για το αν μεταφέρθηκαν πόροι από τα αεροδρόμια μας στο αντίστοιχο της Χίου, ελάχιστη σημασία έχει. Γιατί σε λίγο καιρό άλλοι θα είναι αυτοί που θα καρπώνονται τα οφέλη και τα κέρδη από τη λειτουργία των αεροδρομίων μας.

Αεροδρόμια που, πρακτικά, χτίστηκαν από το υστέρημα των Ελλήνων φορολογουμένων θα παραχωρηθούν σε ιδιώτες, άραγε με τι τίμημα, ενώ και το όποιο κέρδος από την παραχώρηση αυτή θα κατευθυνθεί αποκλειστικά στην αποπληρωμή του δημόσιου χρέους(ν.3986, Άρθρα 1§2 και 2§14).

Συνεπώς,οι Δωδεκανήσιοι, όπως και οι Χιώτες στην προκειμένη περίπτωση, πρέπει να γνωρίζουν ότι ακόμα και αν προχωρήσουν τα έργα υποδομής και ανάπτυξης στα αεροδρόμια των νησιών μας, αυτά σε λίγο θα ανήκουν σε άλλους. Και τα κέρδη από τη λειτουργία τους θα είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα επιστρέψει, έστω και ένα μέρος από αυτά, στους ακρίτες νησιώτες.

Και θα μείνουμε έτσι όλοι εμείς να μαλώνουμε σε ξένο αχυρώνα.»

olympia.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος2/3/12 19:28

    Αφιερώστε λίγο χρόνο για την αφύπνησή σας http://www.youtube.com/watch?v=r0vVSrBLazo&list=FLRswPL68IGbAAWocF99Enkg&index=2&feature=plpp_video

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/3/12 22:31

    ολα ιδιωτικα,τιποτα στο δημοσιο,οτι ανελαβε το δημοσιο,το κατεστρεψε..ανικανοι διοικητες και διευθυντες οργανισμων,λιμανιων,αεροδρομιων με μοναδικο κριτηριο την κομματικη ταυτοτητα..και μετα αναρωτιεστε γιατι διελυσε η χωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος3/3/12 00:52

    Στεναχωριέστε γιατι δεν 8α μπορειτε πια να ΄΄τρουπώνετε'' ψηφοφόρους σε δημόσια αεροδρόμια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος3/3/12 13:19

    bravo mika kseftylise toys ki allo olous tous mnimoniakous...sas ponaei i mikri re...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος3/3/12 13:20

    ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ..ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ...ΜΠΡΑΒΟ κ.ΙΑΤΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος3/3/12 14:15

    Μπράβο Μίκα.
    Με τη στάση σου έσωσες την τιμή της Δημοκρατικής Ρόδου μας.
    Λυπάμαι που ψήφισα έναν απο τις 4 κότες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος4/3/12 12:11

    Η δημοκρατια και η δημοκρατικη Ροδος σας μαρανε.Γι'αυτο στην δημοκρατικη Ροδο χρειαζονται 40 χρονια για να τελειωσει ενα λιμανι,20 χρονια για να τελειωσει μια μαρινα,αεροδρομια με μεγαλες ελλειψεις,μια εθνικη οδος 50 χμ που δεν τελειωνει ποτε και ποσα αλλα μπορει να πει κανεις..οι γειτονες μας οι τουρκοι που τρεχουν και τελειωνουν τα εργα και μας εχουν περασει ετη φωτος προφανως ουτε δημοκρατες ειναι ουτε μαγκες σαν εμας και φυσικα παραμενουν μπουνταλαδες.Ειμαι περιεργος,αυτοι που κατα καιρους γραφουν εδω μεσα εχουν ποτε ταξιδεψει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *