ροή ειδήσεων

Άνοιγμα της Τράπεζας Δωδεκανήσου στον Ελληνισμό της Αυστραλίας

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΧΑΤΖΗΜΑΝΩΛΗ
Άνοιγμα στην ομογένεια της Αυστραλίας πραγματοποιεί η Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου. Για να γνωρίσει την Τράπεζα στην ομογένεια...
αλλά και για να γνωρίσει η Τράπεζα την ομογένεια βρίσκεται στην Αυστραλία αντιπροσωπεία της με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Γιώργο Φρόνα.
Ο κ. Φρόνας μίλησε στο «Νέο Κόσμο» για την Τράπεζα Δωδεκανήσου, την φιλοσοφία της, την ελληνική οικονομία και τους στόχους της επίσκεψης του στην Αυστραλία.
Η συνέντευξη που μας παραχώρησε έχει ως εξής:

- Καταρχάς, θα ήθελα να μου πείτε κάποια πράγματα για την Τράπεζα Δωδεκανήσου, και την πορεία της μέχρι σήμερα. Σε ποιους άξονες στηρίζεται η φιλοσοφία της;
- H Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκάνησου ιδρύθηκε 1994 μετά από πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, με την υποστήριξη όλων των παραγωγικών φορέων της Δωδεκανήσου. Ξεκίνησε τη λειτουργία της ως Τράπεζα το 1995. Σκοπός ήταν να αποκτήσει η Δωδεκάνησος ένα αυτόνομο ισχυρό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, που θα αποτελέσει κινητήριο μοχλό στην ανάπτυξη του τόπου μας και θα προσφέρει Τραπεζικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε όλους τους Δωδεκανήσιους, νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Ως συνεταιριστική Τράπεζα έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Δραστηριοποιείται τοπικά, με αποτέλεσμα οι οικονομίες ενός τόπου να μένουν και ανακυκλώνονται στην περιοχή μας , Διοικείται τοπικά, και έχει μια ουσιαστική πελατοκεντρική φιλοσοφία, που αποτελεί ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της.
Η διαφάνεια, η αξιοκρατία, η αλληλεγγύη, η δημοκρατικότητα, η επιστημονική τεκμηρίωση είναι οι πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίζεται η Τράπεζά Δωδεκανήσου. Αυτές οι αρχές μπορεί να τις δει στη πράξη ο κάθε συνέταιρος. Αυτές οι αρχές εκτιμώνται και αυτές οδήγησαν την Τράπεζα Δωδεκανήσου στην μεγάλη ανάπτυξή της σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

http://neoskosmos.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος22/3/12 20:01

    Μετά συγχωρήσεως!
    Σε τι αποσκοπούσε αυτό το ταξείδι?

    Μήπως μόνο σε ενα ταξείδι αναψυχής ομάδας της διοίκησης της με εξοδα της Τράπεζας?

    Βλέπετε οτι η 12νησιακή εχει επεκταθεί και αναπτυχθεί σε ολη την Ελλάδα με πολλά υποκαταστήματα, την γνωρίζουν ολοι οι Ελληνες ανα την επικράτεια και δεν την χωράει πλέον ο τόπος και καιρός ειναι να απλωθεί και πρός Αυστραλία μεριά.

    Λές και δεν εχουν Τράπεζες στην Αυστραλία και περιμένουν την απο εδώ τράπεζα να πάει εκεί.

    Η οτι οι Ελληνες ομογενείς πλέοντρίτης γεννιάς σήμερα, που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν εκεί και εχουν φτιάξει και την ζωή τους θα σκέπτονται ....... κάποτε να γυρίσουν στην πατρίδα και θα αποταμιεύουν τις οικονομίες τους σε αυτήν.

    Εδω μεγάλες Ελληνικές τράπεζες αποσύρθηκαν απο την εκεί αγορά ως ασύμφορη εκεί η παρουσία τους και περιορίστηκαν μόνο σε συνεργασία με τοπικές εκεί τράπεζες.
    Και θα πάει η Τράπεζά μας να πετύχει τι?

    Κάτι που μπορούσε και η Τραπεζα Δωδεκανήσου να κάνει απο εδώ το να ανοίξει ειδική συνεργασία με κάποια εκεί τράπεζα, και δεν χρειαζόταν το ταξείδι αναψυχής της πολυμελούς αντιπροσωπείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *