ροή ειδήσεων

Ανεξέλεγκτη η βία λόγω κρίσης

Προβληματισμό έχει προκαλέσει τόσο στην αστυνομία όσο και στους απλούς πολίτες το περιστατικό της επίθεσης και του άγριου ξυλοδαρμού...


ειδικού φρουρού στο κέντρο της Αθήνας το μεσημέρι του Σαββάτου. Το περιστατικό ήρθε να προστεθεί σε μια ιδιαίτερα δύσκολη και βίαιη περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Την εβδομάδα που πέρασε είχαμε την αυτοκτονία του 77χρονου φαρμακοποιού Δημήτρη Χριστούλα που συγκίνησε και σόκαρε όλους τους Έλληνες, φέρνοντας στη δημόσια συζήτηση την βιαιότητα που κρύβουν τα μέτρα του Μνημονίου.

Ακολούθησε ο ξυλοδαρμός του Μάριου Λώλου, του προέδρου της ένωσης των ελλήνων φωτορεπόρτερ που τον οδήγησε στο νοσοκομείο και σε χειρουργική επέμβαση, καταδεικνύοντας ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι στα «πρόθυρα νευρική κρίσης» αυθαιρετώντας πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το Σάββατο συνέβη και το γεγονός του ξυλοδαρμού του ειδικού φρουρού. Ο 30χρονος επέστρεφε στην υπηρεσία του μαζί με τον 25χρονο συνάδελφο του όταν στην οδό Όθωνος συναντήθηκαν με ομάδα νεαρών.

Οι τελευταίοι μόλις αντιλήφθηκαν πως οι δύο άντρες είναι αστυνομικοί, φώναξαν «μπάτσοι» και αμέσως τους επιτέθηκαν αναίτια και τους ξυλοκόπησαν άγρια. Μάλιστα ο 30χρονος μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο νοσοκομείο. Το θύμα είχε δεχθεί χτυπήματα στο κεφάλι και μάλιστα ένα από αυτά είχε προκαλέσει και το κάταγμα της μύτης του.

Στη συνέχεια οι άγνωστοι άρπαξαν το αλεξίσφαιρο γιλέκο, το ασύρματο και το υπηρεσιακό σακάκι του ειδικού φρουρού και εξαφανίστηκαν. Λίγη ώρα αργότερα κρέμασαν το αστυνομικό σακάκι στο δέντρο στην πλατεία Συντάγματος, στο σημείο που αυτοκτόνησε ο 77χρονος συνταξιούχος.

Με τέτοιου είδους γεγονότα, καθώς και με τις καθημερινές εγκληματικές ενέργειες οι πολίτες αισθάνονται μεγαλύτερη ανασφάλεια, που έρχεται να συνοδεύσει την οικονομική αβεβαιότητα και την ανεργία.

Η ιστορία έχει αποδείξει ότι τέτοια φαινόμενα αποτελούν αιτίες και αφορμές για διχασμούς και ελαστικοποίηση των δημοκρατικών θεσμών. Ας ευχηθούμε να μην συμβεί κάτι τέτοιο.

armageddon-news.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος11/4/12 22:41

    ΚΑΝΕΝΑ προβληματισμό δεν προκαλεί στους απλούς πολίτες η οργή του κόσμου που μετά τη κηδεία του 77χρονου έβγαλε την οργή της στον ειδικό φρουρό!

    Φυσικά και δεν φταίει ο ειδικός φρουρός ΌΜΩΣ φταίνε τα ΜΑΤ και το Υπουργείο ΔΗμόσιας Τάξης που επι μέρες - μήνες ΣΑΠΙΣΟΥΝ κυριολεχτικά απλούς πολίτες στο Συνταγμα !

    Τα ΜΑΤ ο Παπουτσής και ο Χρυσοχοήδης ΣΑΚΑΤΕΨΑΝ και ΨΕΚΑΣΑΣ τη μισή Αθήνα !

    Τι να λέμε τώρα... και σου φένεται εσένα αρθρογράφε περίεργο που ο κόσμος τώρα κοιτά την αστυβνομία με μισό μάτι ???

    Καθόλου περίεργο να μη σου φαίνεται όσο την αστυνομία και ειδικά τα ΜΑΤ τα βάζουν οι πολιτικές τους διευθύνσεις να ΣΑΠΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ τον απλό κοσμάκι όποτε πάει να διαδηλώσει ειρηνικά, ως πότε πια θα σε στέλνουν τα ΜΑΤ στο νοσοκομείο επειδή τόλμησες να πάς στο Σύνταγμα !?

    Έλληνες Ματαζτίδες βαράνε Έλληνες απλούς πολίτες.. αντί να πάνε να πιάσουν κανένα εγκληματία, κλέφτη, λητστή που ριμάξαν την Ελλάδα πάνε τα ΜΑΤ και σαπίζουν στο ξύλο Έλληνες...

    ΑΡΚΕΤΑ, ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *