ροή ειδήσεων

''Να τηρείται απαρέγκλιτα η νομιμότητα''. Νέα έκκληση προς τους ξενοδόχους, μετά από καταγγελίες του Εργατικού Κέντρου

Επανέρχεται ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης στην έκκλησή του προς τους επιχειρηματίες και κυρίως προς τους ξενοδόχους...
των νησιών μας, να προσλαμβάνουν κατά προτεραιότητα το ντόπιο εργατικό δυναμικό, συναισθανόμενοι και αυτοί τη δύσκολη συγκυρία που διέρχεται η χώρα, κυρίως όμως τα οξυμένα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά πολλές οικογένειες της περιοχής μας, κυρίως αυτό της ανεργίας, άρα και της ανασφάλειας.

Η νέα παρέμβαση του κ. Μαχαιρίδη γίνεται μία μόλις μέρα μετά την έκκληση που απηύθυνε χθες, όπως και άλλες φορές στο παρελθόν, έχοντας γίνει σήμερα αποδέκτης έντονης διαμαρτυρίας του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, που διαπιστώνει και καταγγέλλει περιπτώσεις ξενοδόχων που προσλαμβάνουν προσωπικό, χωρίς αυτό να διαθέτει τις απαιτούμενες άδειες για νόμιμη απασχόληση.
Ο Περιφερειάρχης, αφού έδωσε ρητή εντολή προς τις συναρμόδιες υπηρεσίες να διενεργήσουν εξονυχιστικούς ελέγχους και να επιβάλλουν τα νόμιμα προς πάσα κατεύθυνση, επισημαίνει ότι η έκκλησή του δεν είναι προϊόν νοσηρού τοπικισμού ή παρότρυνση για αποκλεισμό συνανθρώπων μας από την αγορά εργασίας.

«Ζητήσαμε και ζητάμε από τον επιχειρηματικό μας κόσμο να αντιληφθεί και αυτός τις οριακές συνθήκες κάτω από τις οποίες επιβιώνει ο ντόπιος εργαζόμενος, μια σκληρή πραγματικότητα που κανονικά δεν θα έπρεπε να απαιτεί δημόσιες εκκλήσεις», υπογραμμίζει ο κ. Μαχαιρίδης και συμπληρώνει:
«Πέραν από τα αυτονόητα, σε κοινωνικό επίπεδο, υπάρχει και η νομιμότητα η οποία πρέπει να τηρείται ευλαβικά και απαρέγκλιτα απ’ όλους. Κάτι εξ ίσου αυτονόητο, που θα έπρεπε να αντιλαμβάνονται όσοι ενδεχομένως δεν το έχουν κάνει ακόμα».
http://syrianospolitis.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος21/4/12 06:11

    SIGA MIN KANEIS NTA!!!TOUS SINETEROUS SOU!!!MPLA MPLA!!!TA LOGIA TA MEGALA!!ESI DEN EISOUN RE AΞIRISTE!!POU EDOSES ENTOLI GIA TO KALO TOU TOURISMOU NA ANIΞEI MEGALO ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΟU EITAN UPO KATALIΨΙ ΑΠΟ APLIROTOUS ERGAZOMENOUS!!!KAI TIN ALLI MERA MONO TO 15-20 TIS EKATO TOU NTOPIOU PROSOPIKOU PIRE!!!OI UPOLIPOI ITAN MAΘHTES SXOLON APO OLA TA KRATOI!!!ALLA ΝΑ ΘIMASTE KATI !!!K!!ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ!!!APO TOUS ALVANOUS ΘA TI VRITE!!!TOUS EXETE PIDIΞΟΙ TOSA XRONIA KAI TORA TOUS DIOXNETE !!GIA NA PARETE PAKISTANOUS KAI INDOUS!!!ALLA AUTOI DEN EINAI SAN EMAS !!!AUTOI ΘA SAS TA KAΨΟUN TA MPOURDELA SAS!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/4/12 07:47

      Σωστοοοοοοςςςς....Παλι μαθητες απο ΠΡΩΗΝ Ανατολικα Μπλοκα θα φερουν με μισθους της ταξεως των 280 ευρω...τα οποια τα καημενα κατεβαινουν με δικια τους αυτασφαλιση απτη χωρα τους...κ με την προοπτικη οτι και καλα θα κανουν την πρακτικη τους στα ελληνικα ξενοδοχεια...κ εγω ερωτω...απο που κ ως που ενας μαθητης παιδιατρικης κανει την πρακτικη του σε ξενοδοχειο της Ροδου...μαζευοντας τα σκουπιδια στο γυρω χωρο της πισινας....ΑΣ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ!!!
      Κ σιγα μην προσλαβουν ΝΤΟΠΙΟΥΣ...μας απορριπτουν με τη πρωτη...με την αιτιολογια οτι ειμαστε μεγαλοι σε ηλικια...οτι ειμαστε μανες ανηλικων παιδιων ..κτλ κτλ...κ τσαφ προσλαμβανουν αλλοδαπους....Ελληνες σε πολυ ΛΙΓΑ ποστα θα δεις...για τα ματια του ΚΟΣΜΟΥ βρε αδερφε!!!!

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος21/4/12 08:49

    ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΤΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΛΟΔΑΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ.
    ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ, ΑΣ ΝΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ!!!
    ΚΑΙ ΜΗΝ ΒΓΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ. ΟΤΑΝ ΣΠΕΡΝΕΙΣ ΑΝΕΜΟΥΣ (ΒΛΕΠΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ Κ.Τ.Λ) ΘΕΡΙΖΕΙΣ ΘΥΕΛΛΕΣ...
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΑΛΛΑ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος21/4/12 09:32

    ΚΑΙ ΑΠILOUN KIOLAS!!!HRΘE XTES FILOS MOU ALVANOS!! KAI TOU EIPE ΞENODOXOS OTI AMA ΘΕΛΕΙΣ DOULIA 450EURO KAI ANASFALISTOS!!!ALOI MEGALOΞΕΝΟΔΟΧΟΙ!!!ΚΡΑΤΟUN TO XARTI TOU ARXIMAFIOZOU KAMPOURAKI!!!MELOS TIS OMERTA !!!KAI APILOUN TOUS DIKOUS TOUS IPALILOUS GIA MIOSI MISΘΟΝ!!!ΚΑΝΤΕ Κ!!!ΤΕΤΙΑ ΚΟΛΠΑΚΙΑ ΚΑΙ ΘΑ DITE AYTA POU DEN EXETE FANTASTEI OUTE STOUS XIROTEROUS EFIALTES SAS!!!KAI DEN EINAI APILES!!!EINAI PLEON EPIVIOSI!!!AN TIN GNORIZETE AUTI TI LEΞΙ ΕΚΕΙ ΠΑΝΟ ΣΤΟUS FANTASTIKOUS PIRGOUS KAI KOSMOUS POU ZITE!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος21/4/12 09:58

    Να δούνε τους έλληνες. Τον αλβανό καλα τον έκανε. Να παει στην πατρίδα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος23/4/12 16:33

    Σωστά τα λέτε όλοι σας! Το έχουν παραξηλώσει το θέμα με τους αλλοδαπούς. άλλα βλέπεις φταίμε κι εμείς. όποιος αλβανός, πακιστανός, μαύρος, ινδός κλπ. έρχεται στην ρόδο να μην του νοικιάζεται σπίτι, να μήν τους προτιμάτε σε δουλειές όπως οικοδομές, μερεμέτια σε σπίτια κλπ. να μήν έχουν να μείνουν, να μήν έχουν δουλειά, να σηκωθούν να φύγουν όλοι τους. δεν είμαι ρατσίστρια, άλλα εκεί που έφτασαν τα πράγματα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *