ροή ειδήσεων

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τις «άγονες γραμμές»

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία του διαγωνισμού που προκήρυξε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, για τις λεγόμενες 24 άγονες γραμμές και αναρτήθηκαν... στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» οι εταιρείες που αποκτούν δικαίωμα αποκλειστικής εκμετάλλευσης.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, η Olympic Air αποκτά δικαίωμα αποκλειστικής εκμετάλλευσης σε 13 άγονες γραμμές, οι εταιρείες Astra Airlines και Sky Express από πέντε η κάθε μια και η Aegean Airlines ένα δρομολόγιο. Η εκμετάλλευση ισχύει μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2016. Το συνολικό αντιστάθμισμα για την εκτέλεση των δρομολογίων ανέρχεται σε περίπου 157,5 εκατ. ευρώ.
Τη μερίδα του λέοντος παίρνει η Olympic Air, καθώς το συνολικό ποσό για την εκτέλεση των δρομολογίων στις 13 άγονες γραμμές ανέρχεται στα 109.537.391,99 ευρώ. Τα δρομολόγια που θα εκτελεί είναι: Αθήνα- Αστυπάλαια, Αθήνα- Ικαρία, Αθήνα- Λέρος, Αθήνα- Μήλος, Ρόδος- Κάρπαθος- Κάσος- Σητεία, Αθήνα- Κύθηρα, Αθήνα- Νάξος, Αθήνα- Πάρος, Αθήνα- Κάρπαθος, Αθήνα- Σκιάθος, Ρόδος- Κως- Λέρος- Κάλυμνος- Αστυπάλαια, Αθήνα- Κάλυμνος και Ρόδος- Καστελόριζο.
Η αεροπορική εταιρεία Astra Airlines παίρνει συνολικά 9.192.004 ευρώ για τις γραμμές: Θεσσαλονίκη- Χίος, Θεσσαλονίκη- Καλαμάτα, Θεσσαλονίκη- Σάμος, Αθήνα- Σητεία και Θεσσαλονίκη- Κέρκυρα.
Η αεροπορική εταιρεία Sky Express παίρνει συνολικά 35.460.705,44 ευρώ για τις γραμμές: Λήμνος- Μυτιλήνη- Χίος- Σάμος- Ρόδος, Αλεξανδρούπολη- Σητεία, Άκτιο- Σητεία, Θεσσαλονίκη- Σκύρος και Κέρκυρα- Άκτιο- Κεφαλονιά- Ζάκυνθος- Κύθηρα.
Η Aegean Airlines παίρνει 3.275.919 ευρώ για τη γραμμή Αθήνα- Σκύρος.
Για να ολοκληρωθεί η υπογραφή των σχετικών συμβάσεων, ζητείται από τις εταιρείες να προσκομίσουν εγγυητικές επιστολές καλής εκτέλεσης της σύμβασης, για κάθε μία από τις γραμμές, αορίστου διάρκειας και ποσού 5% επί του συνολικού αιτηθέντος αντισταθμίσματος, ενώ για κάθε μία από τις γραμμές που εκτελούνται χωρίς οικονομικό αντιστάθμισμα ποσού 40.000 ευρώ

http://aegaio.blogspot.com

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *