ροή ειδήσεων

Στον Εισαγγελέα Η Αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ Lidl Για Αισχροκέρδεια!!

Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης για αισχροκέρδεια σε βάρος των καταναλωτών και η γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ LIDL…


Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ν. Παντελής (εποπτεύων του οικονομικού εγκλήματος) με παραγγελία του ζητεί να διαταχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της αισχροκέρδειας από τους νόμιμους υπευθύνους της εκπτωτικής αλυσίδας λιανικών πωλήσεων LIDL HELLAS.

Η παραγγελία του κ. Παντελή απευθύνεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αλλά ζητείται να ανατεθεί η έρευνα στην Οικονομική Αστυνομία που διαθέτει την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή και το εξειδικευμένο προσωπικό για τη διεξαγωγή της Αφορμή για την παρέμβαση της Δικαιοσύνης ήταν οι διαπιστώσεις που έκανε ο ίδιος ο αναπληρωτής υφυπουργός Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης σε αναφορά του προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για προϊόντα που διαθέτει η αλυσίδα LIDL ακριβότερα στην Ελλάδα απ’ ότι σε άλλες χώρες, στο εξωτερικό.

Όπως μάλιστα καταγράφει η αναφορά του κ. Ξυνίδη, 51 από 70 προϊόντα που διακινούνται αποκλειστικά από τα LIDL στη χώρα μας πωλούνται σε υψηλότερες τιμές από εκείνες που διατίθενται τα ίδια σε Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Βουλγαρία. Το γεγονός αυτό άλλωστε έχει καταγγελθεί πολλές φορές από καταναλωτικές οργανώσεις αλλά και απλούς πολίτες που βλέπουν το ίδιο προϊόν να στοιχίζει πολύ περισσότερο στα ράφια του LIDL στην Ελλάδα την ώρα που σε άλλες χώρες η τιμή αγοράς του είναι πολύ χαμηλότερη. Πριν από λίγες ημέρες, με παραγγελία του κ. Παντελή είχε διαταχθεί έρευνα για φαινόμενα αισχροκέρδειας σε βάρος των καταναλωτών από άλλα τέσσερα γνωστά σούπερ μάρκετ σχετικά με την πώληση του συσκευασμένου ρυζιού σε τιμές έως και 47% ακριβότερα.

ierosagon.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος11/4/12 18:29

    ΕΚΕΙ ΝΑ ΠΙΓΑΙΝΕΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ LidI GIA PSONIA TOSA DIKAMAS MAGAZIA ..ESEIS EKH NA PIGENAITE MALAKES EEEE MAL?????ES

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος11/4/12 19:08

      Αυτοί, είναι λιγότερο κλέφτες στις τιμές από τους υπόλοιπους κλέφτες.
      (Ντόπιους και εισαγώμενους)

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος11/4/12 18:35

    FILOGERMANARADESSSSS AFTH KAI AFTES EINE KALH MONO GIA TSI>>>>>>>>KIA GIA AFTO ERONTOYSAN TOSA XRONIA STHN ELLADA NA TON FANE KALA KALA KAI META PIGAINANE STA POYSTRAKIA TOYS ANTRES STOYS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος11/4/12 18:40

    LIDL UBER ALLES

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος11/4/12 19:11

    Το LIDL βλέποντας τους άλλους να πουλάν πολύ ακριβότερα δεν τιμολόγησε με βάση πόσο πουλάει σε άλλες χώρες απλά λίγο φτηνότερα από τον εδώ ανταγωνισμό.
    Περί εισαγγελέων και αισχροκέρδειας άλλα λόγια να αγαπιόμαστε ελεύθερη αγορά έχουμε όσο θέλει πουλά όσο έχουμε επιλογές να το αγοράσουμε από αλλού.
    Σαν καταναλωτές πρέπει γενικώς και ειδικώς να επιλέγουμε το φθηνότερο με βάση την ποιότητα που θέλουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος11/4/12 19:24

    ellate twra ...kai to Lidl i elines ton gemisan elinika proionta ti lete twra ?...kai pali ekei tha paii o kosmos ...kai egw pistevw oti malakes einai afti pou DEN psonizoun sta LIDL :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος11/4/12 19:32

    ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος11/4/12 23:21

    και φυσικα θα παω εκει που ειναι πιο φτηνα δεν το καταλαβα??? να στυριξω "δικες μας" εταιριες ??? γιατι???? εμενα με στιριζουν???? ενδικτικα αναφερω....
    βρεφικο γαλα frizolac 900 gr

    ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ 21-23 ΕΥΡΩ
    Σ.Μ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ 18.80 ΕΥΡΩ
    Σ.Μ ΠΑΠΠΟΥ 19.90 ΕΥΡΩ
    Σ.Μ ΣΠΑΝΟΣ 19.90 ΕΥΡΩ
    Σ.Μ CARFOUR 17.OO EΥΡΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/4/12 15:55

      Πρέπει να τις στΥρίξεις γιατί κι αυτές σε στΙρίζουν ενδΙκτικά.

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος12/4/12 04:21

    ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΘΗΝΟΣ Ο ΣΠΑΝΟΣ Ο ΠΑΠΠΟΥ ΤΟ ΒΑΖΑΡ ?
    ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΙ.
    ΡΟ ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣΜΕ ΣΤΙΣ ΨΕΥΤΟΤΙΜΕΣ ΤΟΥ Ο ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑ ΙΔΙΑ.Ο ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΗ ΓΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ,
    ΣΤΟ LIDL ΕΧΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΕΙΔΗ ΦΘΗΝΑ.ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
    ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΣΠΟΡΕΛΑΙΟ ΞΥΔΙ ΚΟΡΝΦΛΕΙΚΣ
    ΤΟ ΜΕΛΙ ΒΑΖΑΚΙΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΤΥΡΙΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΤΟΜΑΤΟΠΟΛΤΟΣ
    ΚΡΑΣΙΑ ΧΑΡΤΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟΡΥΠΑΝΤΙΚΑ ΤΟΣΤ ΜΑΓΙΟΝΕΖΕΣ ΜΟΥΣΤΑΡΔΕΣ ΧΥΜΟΙ ΓΑΛΑΤΑ ΖΑΧΑΡΙ ΑΛΕΥΡΙ ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ.
    ΕΓΩ ΚΟΙΤΑΖΩ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΜΕ,ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΦΑΓΗΤΑ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΑ ΚΙΕΤΕΡΙΝΓΚ.
    ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΚΑΝΟΥΝ ΨΕΥΤΟΠΡΟΣΦΟΡΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/4/12 10:06

      Έχω παρατηρήσει ότι το κάθε ένα κατάστημα έχει και τους "κράκτες" του...
      Πάντος συμφωνώ σχεδόν με αυτά που λές φίλε...

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος12/4/12 06:39

    Ποιος μπορει να ανταγωνιστεει το λιντλ με 10.000 κατ/τα σε 30 χωρες; Οι εδω αρχοντες του επιμ/ριου ειναι μπροστα του νανοι , ειναι κατα του ελευθερου ανταγωνισμου.Ονειρο τους να μεινουν μονο δυο.Ενα επι της Καναδα και ενα στην Ιξια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος12/4/12 07:10

    Οι κινησεις αυτες ειναι για τον επηρεασμο των καταναλοτων.Ψωνιζομε παντα για το συμφερον της τζεπης μας.Ολα τα αλλα εειναι για το συμφερον της τζεπης τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος17/4/12 17:03

    ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΟΥΦΕΞΑΛΑ Η ΤΣΕΠΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΦΑΙΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ-ΜΑΡΚΕΤ. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος3/6/12 01:00

    Τι θα ακούσουμε ακομα αυτά είναι ανοησίες ελεύθερο εμπόριο έχουμε όσο θέλουν θα πουλήσουν όλα τα άλλα είναι περιττά εμείς αποφασίζουμε από που θα ψωνίσουμε .
    Αν θεωρούμαι κάτι ακριβό δεν το παίρνουμε απλά είναι τα πράγματα. Το συγκεκριμένο κατάστημα πάντως έχει κερδίσει σημαντικό κομμάτι καταναλωτών όχι γιατί είναι ακριβό όπως θέλουν να μας το παρουσιάσουν το αντίθετο μάλλον τι λέτε ? Και που είστε μην τρώτε αρλούμπες ψωνίζουμε από παντού όπου νομίζουμε ότι μας συμφέρει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος5/6/12 07:24

    Και φυσικά και θα κοιτάξω πρώτα την τσέπη μου και μετά αν είναι από Γερμανία, Ολλανδία ή Σκόπια. Δε κατάλαβα. Εκείνος που λέει για κολογερμαναράδες και βρίζει εμάς που ψωνίζουμε στα Lidl τι είναι? Φιλέλληνας? Ας πάει να ψωνίσει στο μάρκετ της γειτονιάς του για να μην ενισχύσει, το Carrefour (που αυτό είναι επίσης αλλοδαπό) αλλά και σε άλλα δήδεν Ελληνικά για να πληρώσει εκείνος που τα έχει τα σπασμένα. Lidl και πάλι Lidl. τώρα για τις δήθεν καταγγελίες μη νομίζετε πως είναι χαζή εκείνη η εταιρεία με χιλιάδες καταστήματα ανα τον κόσμο και με τόσα χρόνια λειτουργίας. Δεν έχουν νομικούς συμβούλους ασκούμενους δικηγόρους. Έχουν γνώση οι φύλακες. Και αν γίνει τίποτε, πάλι εδώ θα είμαστε να συμπληρώσουμε αν έχει κάποιες κυρώσεις. Αλλά εδώ πιάνουμε το πρόβλημα μόλις βγεί και την λύση δεν την βλέπουμε και δεν τη μαθαίνουμε ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος5/6/12 20:46

    ΑΥΤΗ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος6/6/12 03:59

    Λοιπον αποφασιστε.Ελληνικα προιοντα απο το LIDL ή ξενα προιοντα απο τον Παππου ή τον Σπανο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος6/6/12 14:48

    παιδια ο παππου ειναι ενασ και μοναδικοσ εχει ολα τα ειδη που θελησ στην σοστη θεσι χορισ να θελισ gbs σε τροφημα και ορισμενα αναγκαια εξοπλισμο για το σπιτι. ειναι και ο ποιο φτυνοσ σε σχεση με ολα τα αλα τησ ροδου. πχ... εχεται γραψη απο το σπιτι σασ τι θα θελαται να ψονισεται παρκερνεται επιλεγεται αφτα που εχεται γραψη πληρονεται και φευγεται και μαγυρευται το φαγητο στην ορα τουσ. ενο τα αλα σουπερ μαρκετ ψαχνεισ να βρησ που εινε το ψομι και καταλιγισ να περνησ διαφορα κινεζικα μπιχλιμπιδια που στη πορεια πριν καλα καλα φτασησ στο σπιτι εχουνε χαλασι ποιοσ κοροιδευη τορα ποιοσ ειναι τελικα ποιο φτινοσ για υπολογιστετα καλα..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος24/5/15 08:33

    απο την στιγμη που ειμαστε ελευθερη αγορα,ο καθενας αγοραζει και πουλαει,οσο μα οσο θελει.Να αναφερω ενα παραδειγμα,για την γραβιερα.Με τιμη 12-14 ευρω...συγνωμη,αλλα σε ποιον απευθυνεται τετοια τιμη?οσο για το λιντλ,απο πρωσοπικη μου αποψη,ειναι πως το 95% των προιοντων του,ειναι για τα σκουπιδια.Σαλταρω για τις παρα πολλες φορες απαραδεκτα μεγαλες τιμες σε Μασουτι,αλλα και τον παραγωγο,που ειναι ο παγκος του,ακριβως διπλα απο το χωραφι,και πουλαει 1 ευρο την ντοματα,χωρις αποδειξη,χωρις ρευμα,και χωρις ολα τα παρελκομενα που εχει ενα σουπερ.Η τσεπη μου,μου λεει πως οταν το λιντλ θα εχει την ντοματα 0.60,θα την αγορασω απο εκει,διοτι ειναι ελληνικη,φρεσκια,αλλα θα πω στον παραγωγο,πως την βρηκα ποιο φθηνα(τα σουπερ,αγοραζουν ποσοτητα,και ριχνουν αδεια,για να πιασουν γεματα).Αγοραζω με λιστα,ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,και οχι μανιοκαταναλωμ@λ@κιες.Και αυτα που λενε για φιλελληνισμους...Τα Carrefour,τα εχει τουρκος επειχηριματιας.Αν θα τα ειχε ελληνας,θα ηταν καλυτερα?το προιον,ειναι ακριβως το ιδιο.Αυτοι που κοπτονται για την κριση,ας πανε μια φορα στα καζινο στη Γευγελη,και θα παθουν.Και μαλιστα,σε περιοδο γιορτων.Εγω,πρωτη φορα ειδα καζινο,να ειναι ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΤΑ μηχανακια γεματα,και να περιμενουν ουρα να παιξουν.Και μιλαμε,για συνταξιουχους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *