ροή ειδήσεων

ΑΡΧΙΣΕ Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΜΕ ΡΟΔΟ, ΚΩ ΛΕΡΟ & ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ(video)

Είναι γνωστό το γεγονός πως ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Γ. Κασσάρας, εδώ και ένα χρόνο περίπου, παλεύει για να ενταχθεί η Κάλυμνος στις εσωτερικές πτήσεις της Δωδεκανήσου...


Όπως ο ίδιος δήλωσε, προ μηνών – από το περασμένο καλοκαίρι(Ιούλιος) - τελικά αυτό έγινε πραγματικότητα και μετά από ενέργειες του προς την ηγεσία της ΥΠΑ αλλά και διάφορους φορείς και σε αγαστή συνεργασία με τον Αερολιμενάρχη Καλύμνου, κατάφερε να πετύχει την ενδοδωδεκανησιακή αεροπορική σύνδεση του νησιού μας, από τη Τρίτη 3 Απρίλιου, και έτσι η Κάλυμνος θα συνδέεται αεροπορικά με: Ρόδο, Κω, Λέρο και Αστυπάλαια., σε πρώτη φάση μέχρι τα τέλη Οκτώβριου.

Ο ρόλος των υπηρεσιακών παραγόντων και ιδίως του Αερολιμενάρχη Καλύμνου Ματθαίο Δαγιάση και της Διοικήτριας της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Φώφη Παπαδημητροπούλου, ήταν καθοριστικός, όπως και οι συντονισμένες ενέργειες τους, αλλά και η συνδρομή τόσο του Βουλευτή Γ. Κασσάρα όσο και του Δημάρχου Δ. Διακομιχάλη, έφεραν το ποθούμενο αποτέλεσμα, μάλιστα για αυτό τον λόγο είχε εκδοθεί και σχετικό δελτίο τύπου, από τον Καλυμνιακης καταγωγής Δωδεκανήσιο Βουλευτή, όπου απέδωσε τα οφειλόμενα εύσημα στους ανθρώπους εκείνους που προώθησαν την υπόθεση της αεροπορικής σύνδεσης.



Ενέργειες όπως η αεροπορική σύνδεση της Καλύμνου με τα υπόλοιπα νησιά, αποτελούν πρωτοβουλίες χωρίς να επιδίωξη κανενός είδους προβολής , και εντυπωσιασμού, κινούμενη με γνώμονα το συμφέρον της Καλύμνου και μόνον αυτό.

Από Τρίτη 3 Απριλίου τρεις φορές την εβδομάδα η Κάλυμνος θα συνδέεται αεροπορικά με τα νησιά Ρόδο, Κω ΛΕΡΟ και Αστυπάλαια, σε κυκλικά δρομολόγια, και πιο συγκεκριμένα κάθε Τρίτη Πέμπτη και Σάββατο, με αφετηρία το αεροδρόμιο της Ρόδου , και τερματικό την Αστυπάλαια, ενώ η επιστροφή θα γίνεται αντίθετα , με αεροπλάνα της OLYMPIC AIR χωρητικότητας 37 θέσεων, ενώ από το νησί μας σημειώνεται ότι η ώρα αναχωρήσεως τις αντίστοιχες ημέρες θα είναι στις 12.35 μ.μ.

Δελτίο Τύπου Γιώργου Κασσάρα- ιστορικο προσπαθειων

ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΕΠΑΙΝΟΣ (25/12/11)

Σε δύο άξιους λειτουργούς της πολύπαθης Δημόσιας Διοίκησης
για την Αεροπορική σύνδεση
της Καλύμνου, με Ρόδο, Κω, Λέρο και Αστυπάλαια

Ανέκαθεν ήμουν της άποψης ότι τα καλά πρέπει να επισημαίνονται για να αποτελούν έτσι και παράδειγμα προς μίμηση. Ειδικά στην εποχή μας, που η μιζέρια και η γκρίνια όλων απέναντι σε όλους, τείνουν να γίνουν μόνιμα φαινόμενα του δημόσιου λόγου.

Στα πλαίσια αυτά θέλω να αναφερθώ σήμερα σε δύο άξιους Δημόσιους λειτουργούς της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Τον Αερολιμενάρχη Καλύμνου κ. Ματθαίο Δαγιάση και την Διοικήτρια της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κ. Φώφη Παπαδημητροπούλου.

Για τον Ματθαίο Δαγιάση και για την τύχη της Καλύμνου να τον έχει στη θέση του αερολιμενάρχη, έχω αναφερθεί στο παρελθόν πολλές φορές. Τελευταία απόδειξη η ανωτέρω αεροπορική σύνδεση της Καλύμνου.

Με δική του πρόσκληση, εγώ και ο Δήμαρχος Καλυμνίων, τον επισκεφθήκαμε στο γραφείο του, μας ενημέρωσε για το ανωτέρω μείζον θέμα του νησιού και για τις προθεσμίες που τρέχουν, σε Ελληνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο και συντονίσαμε τις ενέργειές μας.

Πρώτη κίνηση η υπηρεσιακή εισήγηση, με το αριθ. πρωτ. ΚΑΚΜ/492/9.7.2011 έγγραφο του Αερολιμενάρχη Καλύμνου.

Δεύτερη, το με αριθ. πρωτ. 17787/18.7.2011 έγγραφο του Δημάρχου Καλύμνου.

Τρίτη ενέργεια, το με ημερομηνία 20.7.2011 έγγραφο μου ως βουλευτή, Δωδεκανήσου και εκ Καλύμνου ορμώμενου, προς την Διοικήτρια της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, και με θέμα : ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ ΜΕ ΠΑΡΟΧΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της διοικήτριας της ΥΠΑ η οποία υιοθέτησε και προώθησε το δίκαιο αίτημα των Καλυμνίων.

Η συνέχεια γνωστή:

Η σχετική απόφαση της ΥΠΑ, σύμφωνα με τα άρθρα 16 , 17 & 18 του Κανονισμού (ΕΚ) 1008/2008, όπως και του Υπουργού Υποδομών-Μεταφορών & Δικτύων, είναι στο διαδίκτυο από 8.9.2011, με αριθ. πρωτ. ΥΠΑ/Δ1/Β/28300/2976 και δημοσιεύθηκε στην επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης: C321/4.11.2011.

Έτσι λοιπόν εντάχθηκε η Κάλυμνος , από τις αρχές του Νοέμβρη και για το διάστημα από 1/4/2012 έως 31/3/2016, στις 24 τακτικές αεροπορικές γραμμές στο εσωτερικό της Ελλάδος, στις οποίες έχουν επιβληθεί υποχρεώσεις παροχής δημόσιας υπηρεσίας.

Να λοιπόν γιατί είναι άξιοι συγχαρητηρίων οι ανωτέρω δημόσιοι λειτουργοί.

Απέδειξαν πως η Δημόσια Διοίκηση, έχει στελέχη που μπορούν να την καταστήσουν μοχλό ανάπτυξης της Χώρας, αλλά και ότι με σοβαρή και στενή συνεργασία, φορέων και Δημοσίων Υπηρεσιών, χωρίς ανταγωνισμούς και σκοπιμότητες, τελικά επιλύονται και σοβαρά προβλήματα.

Αθήνα 25.12.2011

Με τιμή και θερμές ευχές

Γιώργος Κασσάρας
http://palmoskalymnou.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος5/4/12 07:20

    Ειδα και τις τιμες για Ροδο Καλυμνο με επιστροφη για μενα και την οικογενεια μου, και μου εφυγε η μαγκια. Παλι στον Σπανο θα τ ακουμπησω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/4/12 10:33

    Μη λες τέτοια. Θα παρεξηγηθεί ο Κασσάρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος5/4/12 20:09

    78+78=156 x 2=312 ΤΡΑΚΟΣΙΑ ΔΩΔΕΚΑ ! ευρώ για ενα ζευγαρι να παει απο Κάλυμνο στη Ροδο και να γυρίσει....αν δεν ήταν άγονη γραμμή, ποσα θα έδινε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *