ροή ειδήσεων

Τι θα γίνει με τα δάνεια των πολιτών εάν επιστρέψουμε στην δραχμή;;

Ο μεγαλύτερος βραχνάς του κάθε νοικοκυριού είναι πλέον τα χρέη του στις τράπεζες τα οποία ως επί το πλείστον είναι σε ευρώ, όπως και οι καταθέσεις (όσων έχουν ακόμα).
Σε περίπτωση εξόδου της χώρας μας από το ευρώ...
όλα τα δάνεια και οι καταθέσεις αυτομάτως θα μετατραπούν σε δραχμές. Εάν ισχύσουν τα σενάρια που προβλέπουν άμεση υποτίμηση της νέας δραχμής κατά περίπου 60% αυτό θα σημάνει ότι αυτομάτως τα δάνεια αυτά θα χάσουν το 60% της αξίας τους (σε σχέση με τα ευρώ). Αυτό βέβαια αρχικά δεν θα σημαίνει τίποτα για τους δανειολήπτες διότι οι δόσεις θα πρέπει να καταβάλλονται κανονικά στο αντίστοιχο ύψος με πριν. Ας δούμε ένα παράδειγμα. Έστω ότι κάποιος έχει μια δόση της τάξης των π.χ. 500€ / μήνα και μισθό 850€/μήνα. Έστω ότι μετατρέπονται σε δραχμές
Δόση : 500€ x 340,75 = 170.375δρχ.
Μισθός : 850 x 340,75 = 289.637δρχ.
Μετά την υποτίμηση της δραχμής θα συνεχίσει να πληρώνει 170.375δρχ στην τράπεζα αλλά η αξία των δραχμών αυτών σε ευρώ θα είναι μόλις 200€ αφού η δραχμή θα έχει χάσει το 60% της αξίας της!! Εν τω μεταξύ θα εμφανιστεί και ο πληθωρισμός που θα αυξήσει τα επιτόκια (όπου είναι κυμαινόμενα) αλλά θα αυξηθούν και οι μισθοί καθώς θα διοχετευθεί χρήμα (δραχμές) στην αγορά και θα αρχίσει πάλι ο κύκλος του χρήματος να λειτουργεί. Σταδιακά, καθώς οι μισθοί θα ανεβαίνουν (μαζί με τα επιτόκια που θα ανεβάζουν την δόση) η δόση θα μειώνεται ως ποσοστό επί του μισθού καθώς σε καμιά οικονομία δεν μπορεί η άνοδος στα ετήσια επιτόκια των στεγαστικών δανείων να είναι μεγαλύτερη από τις μέσες αυξήσεις των μισθών (γιατί όταν συμβαίνει αυτό έχουμε ύφεση όπως τώρα με το ευρώ και όλα τα δάνεια θα γίνονταν επισφαλή όπως γίνεται τώρα με τις μειώσεις μισθών). Π.χ. μετά από 10 χρόνια ο μισθός μπορεί να έχει φτάσει 390.000δρχ (με μια συνολική αύξηση 35%) και η δόση του δανείου 200.000δρχ (με μια αύξηση των επιτοκίων κατά 17% ή ακόμα να έχει παραμείνει σταθερή στις 170.375δρχ αν πρόκειται για δάνειο με σταθερό επιτόκιο).
Άρα μακροπρόθεσμα όλοι οι δανειολήπτες θα κερδίσουν από μια έξοδο από το ευρώ!! Γιατί όμως όλοι προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο; Δλδ για την καταστροφή που μας περιμένει σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ;
Γιατί όταν κάποιος κερδίζει κάποιος άλλος χάνει! Και σε αυτή την περίπτωση το ποιος θα χάσει είναι προφανές. Οι τράπεζες. Γιατί οι τράπεζες έχουν δανείσει ευρώ και θα πρέπει να εισπράξουν δραχμές και μάλιστα πολύ λιγότερες σε αξία από τα ευρώ που δάνεισαν!
Να γιατί όλοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρέπει να μείνουμε στο ευρώ!!!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Σχόλια

  1. Ανώνυμος21/5/12 15:17

    Εισαι σιγουρος, οτι θα μετατραπει το δανειο σε δραχμες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/5/12 19:21

      Αυτο ειναι βεβαιο. Η μετατροπη θα γινει με νομο. Οπως ακριβως εγινε και οταν μπηκαμε στο ευρώ. Ξερεις κανεναν που να πληρωνει σε ... δραχμες;;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος21/5/12 21:21

      Ειδες πουθενα δραχμες;

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος21/5/12 15:37

    olo malakies les............elpizw na min eisai kanenas oikonomologos gt me vusma to pires to ptixio......n isxuei tpt apo afto....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος21/5/12 16:21

    γιατι ρε παιδια εσεις τα δανεια σας τα πηρατε με βαση το...αγλλικο δικαιο ?
    και βεβαια θα πληρωθουν σε δραχμες ας σταματησει πια αυτη η τρομοκρατια που μας ποτιζουνε καθε λιγο και λιγακι,αλλωστε οτι και να γινει η δραχμη ερχεται ισως ειναι ο μονος τροπος πλεον για αναπτυξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος21/5/12 17:11

    Δ Ε Ν βγαινει η Ελλαδα απ το ευρω.(Εκτος και αν το θελει η ιδια.)
    Ξ Ε Χ Α Σ Τ Ε τη δραχμη.
    Αυτα που λενε οτι θα μας διωξουν ειναι μπουρδες,για να φοβισουν τον λαο και να ψηφισει ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - και τα υπολοιπα μνημονιακα κομματα.
    Ευτυχως ο λαος τους πηρε χαμπαρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/5/12 19:24

      Ο σκοπος ειναι μπας και φυγουμε μονοι μας και σωθουμε. Αυτοι δεν ειναι κοροιδα να μας αφησουν να φυγουμε. Το δημοσιο χρεος δεν ειναι τιποτα μπροστα στα ιδιωτικά χρεει των νοικοκυριων. Αν βγουμε απο το ευρω θα χασουν το 75% ολων των δανειων.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος21/5/12 17:27

    KΥΡΙΕ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΕ ΤΟΥ ΚΟΛΟΥ , ΑΝ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΡΥΤΡΑ ΕΥΡΩ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ . ΑΝ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΡΧ
    ΠΧ 100.000.000 ΜΕ 5% ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΟΚΙΟ 5.000.000 ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΟΣΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 8.000.000 ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ. ΑΝ ΤΟ ΜΕΣΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΣΕ 15% ΤΟΤΕ Η ΤΟΚΟΧΡΕΟΛΥΤΙΚΗ ΔΟΣΗ ΣΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ 20.000.000 .ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΝ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ 15% ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΣΤΟ 30% ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΤΟ 1992 . ΕΛΠΙΖΩ ΤΟΤΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΟΥ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΑ ΣΟΥ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/5/12 19:19

      ΒΡΕ ΒΟΔΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΜΑΘΕΣ ΤΗΝ ΡΗΤΡΑ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΓΡΑΨΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ;;; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ.
      ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΚΑΤΑΘΕΤΗΣ ΠΟΥ ΤΡΕΜΕΙ ΜΗΝ ΔΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ (ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ) ΣΕ ΔΡΑΧΜΕΣ.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος21/5/12 19:22

      Ρε βλακα με παντιερα ξερεις κανεναν που να ειχε δανειο σε δραχμες και να πληρωνει ακομα σε δραχμες;;; Εισαι βλακας για δεσιμο!

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος21/5/12 20:40

    αντε παλι να θυμηθουμε τα παλια,,,,, να βλεπουμε ευρωπαικο προιον και να τρεχουνε τα σαλια μας!!!! δραχμολαγνοι ειστε πολιτικοι απατεωνες και κολαουζοι των μεγαλο- λαμογιων που εχουν τα φραγκα τους εξω ...και περιμενουν τη δραχμη να τα αγορασουν στο τζαμπα ολα!!! ο λαος στη ουρα για ενα κοματι ψωμι και σεις να κονοματε απο τις βρωμοδουλειες σας με τη μπιζνα της δραχμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος21/5/12 21:01

    παιδια... αν και δεν ειμαι οικονομολογος κτλ... και απλα εκφραζω προσωπικη αποψη και απορια...
    αυτο που λετε για τα δανεια που ηταν σε δραχμες και οτι δεν τα πληρωνουν σε δραχμες τωρα.. κτλ.. εχει ενα κενο...

    οταν το δανειο το πηρε ο αλλος σε δραχμες.. αυτο ηταν το επισημο νομισμα τους κρατους και ευρω δεν υπηρχε σε κυκλοφορια! αν το δανειο το πηρε στο μεσοδιαστημα... ποι και τα συο κυκλοφορουσαν μαζι.. (απο 1/1/2002 μεχρι 31/3/2002), τοτε λογικα υπηρχε διπλη αναγραφη και σε δραχμες και σε ευρω!
    η μεταβατικη περιοδος λοιπον ηταν αυτο ακριβως... μεταβατικη περιοδος... επαυε να υπαρχει σιγα σιγα η δραχμη και ερχοταν το ευρω.... ετσι... αναγκαστικα αλλαξαν τα δανεια και εγιναν σε ευρω... απλα γιατι δεν υπηρχε αλλο νομισμα επισημο στο κρατος!

    τωρα ομως.. αν επιστρεψουμε στην δραχμη.... το ευρω θα εξακολουθησει να υπαρχει... οποτε δεν ειναι το ιδιο με το τοτε...

    εκει...και αφου εχεις υπογραψει σε ευρω... γιατι η τραπεζα να το αλλαξει αυτοματα σε δραχμες;; ετσι θα χασει... σκεφτειτε και την διαφημιση... που το παιδακι ζηταει χρηματα και του λεει ο πατερας του... λυπαμε υπογραψες για καθε 30 του μηνα... ασχετα αν ειναι φλεβαρης!

    την στιγμη που θα εξακολουθει να υπαρχει ευρω.. αλλα απλα οχι για την ελλαδα...ποιος μου λεει εμενα οτι δεν θα συμπεριφερθουν οι τραπεζες στα δανεια αυτα.. σαν να ειναι σε ξενο νομισμα τοτε;; οπωςε ηταν σε δολλαρια, σε ελβετικα φραγκα κτλ;; για δειτε στα μικρα γραμματακια των χαρτιων που υπογραψατε... στα δανεια... αναφερεται καθολου περιπτωση αλλαγης νομισματος και τι γινεται;; αν δεν γραφει κατι...ισως ειναι στο χερι της τραπεζας...

    παντως... οντως ειναι δυσκολο για να βγουμε... αν ειναι ισως μας πιεσουν στο να πουμε εμεις το βγαινουμε αλλιως δεν γινεται!

    για να βγει μια χωρα απο την ευρωζωνη.. ή την ευρωπαικη ενωση, θα πρεπει ολες οι χωρες να το δεχτουν... συμπεριλαμβανομενης και της χωρας που εχει το διλλημα αυτο! αρα.. αν ολες οι χωρες πουν να βγουμε και εμεις πουμε οχι... δεν βγαινουμε! μονο αν πουμε εμεις οτι θελουμε να βγουμε...και το θελουν και ολες οι αλλες χωρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/5/12 10:11

      Δεν ειναι στο χερι της τραπεζας αλλά της νομοθεσιας. Αυτα θα ρυθυμιστουν με νομο. Αρα εξαρταται απο το ποιος θα ειναι στην εξουσια.

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος21/5/12 21:53

    Αυτην την απορια εχω κι εγω.Εφοσον το ευρω σαν νομοσμα εξακολουθει να υπαρχει πως μπορει το κρατος να με υποχρεωσει να το ανταλλαξω σε δραχμη?Υποθετω πως οποιος εχει λογαριασμο σε ευρω αυτα θα εξακολουθησουν να υπαρχουν οπως οταν ειχαμε βιβλιαρια σε συναλλαγμα.Υπηρχε απλα η προμηθεια της τραπεζας οτν ηθελες να τα εξαργυρωσεις.Πιστευω οτι η μεταβολη θα γινει στις τιμες και στις αμοιβες.Αν θελεις να αγορασεις κατι θα πρεπει να πληρωνεις σε δραχμες,ειτε απο τον μισθο σου(χαχαχαχαχα) που θα ειναι σε δραχμες ,ειτε απο εξαργυρωση των ευρω που σου εχουν μεινει σε δραχμες.Κανενας δεν θα με υποχρεωσει με το ζορι να πεταξω τα λιγα ευρουλακια που μου εμειναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος21/5/12 22:03

    Μην ονειρευστε... Εάν επιστρεψουμε στην δραχμη αυτοματα ολες οι καταθεσεις και τα δανεια στις τραπεζες θα μετατραπουν σε δραχμες. Διαφορετικα τι νοημα εχει η αλλαγη νομισματος σε μια χωρα εάν οι τραπεζες εξακολουθουν να συναλλασσονται με το παλιο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος22/5/12 03:48

    Τα δανεια και οι συναλλαγες ναι θα γινονται σε δραχμες.Οι καταθεσεις για ποιο λογο να μετατραπουν σε δραχμες.Η τραπεζα θα σου ζητησει τα αντιστοιχα ευρω της δοσης σε δραχμες.Οποτε εσυ ή πληρωνεις σε δραχμες που εχεις βγαλει,ή αν δεν εχεις εξαργυρωνεις απο τα ευρω που εχεις και πληρωνεις σε δραχμες.Οταν εγινε η μεταβαση στο ευρω αλλαξαν μονο οι καταθεσεις που ηταν σε δραχμες επειδη η δραχμη επαυε να υπαρχει σαν νομισμα.Οι καταθεσεις που ηταν σε αλλα νομισματα εμεινα οπως ηταν.Αυτη τη φορα το ευρω συνεχιζει να υπαρχει σαν νομισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος22/5/12 10:08

    Βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει. Πως είναι δυνατό οι τράπεζες να δανείζουν δραχμές (το να δανείζουν είναι η βασική δουλειά τους) αν δεν υπάρχουν καταθέσεις σε δραχμές;; Άρα είναι βέβαιο ότι οι καταθέσεις (όπως και τα δάνεια) θα μετατραπούν αυτόματα σε δραχμές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος22/5/12 11:05

    Ολα θα μετατραπούν σε δραχμές είδα χθες το βραδυ την εκπομπή του Νίκου ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ στο ENIKOS.GR ηταν εγκριτοι οικονομολογοι εκείειναι ξεκάθαρο αυτο, αλλα καπου ακουσα οτι τα επιτόκια θα εκτοξευτούν αλλα και πάλι αυτό είναι στο χέρι του κρατους του ισχυρού κρατους που πρεπει να εχουμε και θα ρίξει δίκτυ προστασίας στους πολίτες του, οι Τράπεζες θα κρατικοποιηθοουν εαν επιστρέψουμε στην δραχμή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ ΣΚΛΗΡΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ23/5/12 07:42

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΞΕΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΞΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΕ ΕΥΡΩ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΓΧΩΡΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ.

    ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΟΣΕΣ ΔΡΑΧΜΕΣ(πχ.) ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΣΕ ΕΥΡΩ.

    ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΙΣΟΤΙΜΙΑ, ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΠΗΚΑΜΕ, ΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/5/12 10:19

      Κάνεις μεγάλο λάθος. Μόνο όσοι έχουν πάρει δάνειο απευθείας από τράπεζες του εξωτερικού (όχι από υποκαταστήματα στην Ελλάδα) ή σε νόμισμα άλλο εκτός απο το ευρώ (π.χ. ελβετικό φράγκο) θα έχουν αυτό το πρόβλημα. Όλοι οι άλλοι θα πληρώνουν σε δραχμές. Και θα σωθούν (στην πραγματικότητα αυτή την φορά). Όσο για τις τράπεζες της Ευρώπης ... ας πρόσεχαν. Όπως είχε πει και ο Σημίτης κάποτε.

      Διαγραφή
  14. Ανώνυμος23/5/12 10:13

    Αν σκεφτείτε με γνώμονα την ζωή των παιδιών σας και το μέλλον τους, τότε αποκλείστε από το πολιτικό προσκήνιο τους συνεχιστές της καταστροφικής αυτής πολιτικής, που στόχο έχουν την διάσωση των τραπεζών και τη διάλυση της Ελληνικής Οικογένειας και Ελληνικής Επιχείρησης.
    Αναζητήστε ανθρώπους που δηλώνουν ότι θα ανατρέψουν αυτή τη συγκεκριμένη πολιτική!

    Όλα τα υπόλοιπα πλαστά διλήμματα , όπως «ευρώ ή δραχμή» δεν είναι τίποτε άλλο παρά το παραπέτασμα καπνού των κομμάτων, το μελάνι της σουπιάς του κάθε πολιτικού αρχηγού, που θέλει να ξεφύγει και να απαντήσει στο πραγματικό ερώτημα που είναι ένα:

    « Η πολιτική σου θα είναι ενίσχυση των τραπεζών ή ενίσχυση των Επιχειρηματιών και των Νοικοκυραίων»;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *