ροή ειδήσεων

Μας απειλεί ο Μπένυ από την Ρόδο ! Εάν ο λαός επιλέξει κάτι διαφορετικό ας το κάνει αλλά χωρίς εμάς...

Μιλώντας σήμερα στη Ρόδο στην προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ (στο παρεάκι που είχε μαζευτεί να τον ακούσε...
ήταν δεν ήταν 200 άτομα) χωρίς δισταγμό βάζει διλήμματα στον λαό.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά δείχνει το αληθινό του πρόσωπο.

Είπε ότι: Εάν ο λαός επιλέξει κάτι διαφορετικό ας το κάνει αλλά χωρίς εμάς.

Τα σχόλια δικά σας.

http://zouzouniblog.blogspot.com

ΟΜΙΛΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Φίλες και φίλοι της Ρόδου, φίλες και φίλοι σε όλα τα Δωδεκάνησα, σε όλο το Αιγαίο, σε όλη τη νησιωτική Ελλάδα. Χαίρομαι γιατί βρίσκομαι εδώ τελευταία ημέρα της περιοδείας μου σε όλες τις περιοχές της χώρας, στη Ρόδο μαζί σας. Αύριο κλείνει αυτό το οδοιπορικό στην πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα με τη μεγάλη πανδημοκρατική συγκέντρωση του λαού της Αθήνας, του λαού της Αττικής, μπροστά στη Βουλή για να διατρανώσουμε την πίστη μας στη Δημοκρατία.

Εσείς σήμερα εδώ, στην παλιά πόλη της Ρόδου, δίνετε ένα μικρό δείγμα της ζωντανής ψυχής της παράταξης. γιατί τα Δωδεκάνησα είναι πάντα τα δημοκρατικά, προοδευτικά, ριζοσπαστικά. Τα Δωδεκάνησα που αγάπησε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ.

Και χαίρομαι γιατί σήμερα από εδώ, από τη Ρόδο, μπορώ να στείλω και ένα μήνυμα στην απέναντι ακτή, στη γειτονική μας χώρα, ένα μήνυμα ειρήνης, φιλίας, καλής γειτονίας, κοινών αναπτυξιακών προοπτικών με ένα και μόνο κριτήριο: το σεβασμό του διεθνούς δικαίου, το σεβασμό της διεθνούς νομιμότητας.

Από εδώ, από τη Ρόδο, διακηρύσσουμε μαζί τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα, όπως προβλέπει το διεθνές δίκαιο. Γιατί αυτή είναι η μόνη ασφαλής βάση για να προχωρήσουμε μαζί στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο, όλες οι χώρες, όλοι οι λαοί. Και γιατί αυτό είναι μια υποχρέωσή μας απέναντι στις επόμενες, στις μελλοντικές γενιές που διαθέτουν το δικό τους μερίδιο στον πλούτο και την προοπτική της χώρας.

Φίλες και φίλοι, δημοκράτες και δημοκράτισσες της Ρόδου και όλων των Δωδεκανήσων, οι εκλογές της Κυριακής κρίνονται τώρα, αυτές τις λίγες ώρες, μέχρι το κλείσιμο της κάλπης. Τώρα στην ψυχή και στο μυαλό κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα συντελούνται διεργασίες. Τώρα οι αναποφάσιστοι γέρνουν την πλάστιγγα. Και τώρα απευθυνόμαστε σε όλο τον ελληνικό λαό, χωρίς καμία διάκριση, και του ζητάμε να συνειδητοποιήσει ότι στις εκλογές δεν κρίνεται η τύχη των κομμάτων και των πολιτικών προσώπων. Στις εκλογές κρίνεται η τύχη του ίδιου του ελληνικού λαού, η μοίρα της χώρας μας για τα επόμενα 20 χρόνια.

Απευθύνομαι από εδώ, από την καρδιά της Ρόδου, σε όλους εκείνους τους πολίτες που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ το 2009, που ανήκουν στην οικογένεια της μεγάλης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης, που τους διαψεύσαμε, τους πικράναμε, πολλές φορές τους οργίσαμε, που αντιμετωπίζουν πρωτόγνωρες καταστάσεις λόγω της κρίσης.

Κι εμείς αντιμετωπίσαμε πρωτόγνωρες, απροσδόκητες καταστάσεις και έπρεπε να δώσουμε δύσκολες απαντήσεις -ηθικά και πολιτικά δύσκολες- για να κρατήσουμε όρθια την προοπτική του Έθνους. Σε αυτούς λοιπόν τους συμπολίτες και συναγωνιστές απευθύνομαι. Τους κοιτώ στα μάτια και τους λέω: παρά τις αντιρρήσεις, παρά τις επιφυλάξεις, ελάτε μαζί μας. Ελάτε να ολοκληρώσουμε αυτή την κολοσσιαία εθνική προσπάθεια, να βγούμε οριστικά από το μνημόνιο, να βγούμε οριστικά από την κρίση. Να ξανακάνουμε την Ελλάδα υπερήφανη και ισότιμη μέσα στην Ευρώπη.

Γιατί αυτό είναι το νόημα του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης που παρουσίασα. Αυτό είναι το νόημα της Αυτοδύναμης Ελλάδας. Αυτοδύναμη Ελλάδα είναι η Ελλάδα που δεν έχει ανάγκη από στήριξη, δεν έχει ανάγκη από δανειστές, δεν έχει ανάγκη από επιτήρηση. Η Ελλάδα που μπορεί να συνδιαμορφώσει τους νέους προοδευτικούς, ευρωπαϊκούς συσχετισμούς.

Την Κυριακή δεν ψηφίζουμε μόνο εμείς οι Έλληνες. Ψηφίζουν και οι Γάλλοι Ευρωπαίοι πολίτες και με την εκλογή του Φρανσουά Ολάντ, αρχίζει η αλλαγή των συσχετισμών.

Γιατί εμείς, πέρα από όλα τα άλλα που έπρεπε να διαχειριστούμε, την «πυρηνική καταστροφή», το «τσουνάμι» και όχι μια συνηθισμένη συμβατική κρίση, όπως συνέβαινε χρόνια και χρόνια τώρα στη χώρα μας, είχαμε και ένα άλλο πρόβλημα. Είχαμε και έχουμε απέναντί μας συντηρητικές κυβερνήσεις στην Ευρώπη, τους «ομογάλακτους» του κ. Σαμαρά που δεν του επιτρέπουν να τους απευθύνει το λόγο.

Και μέσα σε μια συντηρητική «μονόχρωμη» Ευρώπη, δώσαμε και δίνουμε μάχες για να σταθούμε όρθιοι. Μιλώντας πολύ συχνά σε αυτιά ανθρώπων που δεν καταλαβαίνουν τη σημασία της ανάπτυξης, του κοινωνικού κράτους, της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης, της συνοχής. Ξέρουν μόνο μια κουβέντα, «δημοσιονομική πειθαρχία και σταθερότητα».

Τώρα λοιπόν εμείς είμαστε ώριμοι, εκπαιδευμένοι, έτοιμοι, μαζί με όλες τις ευρωπαϊκές, σοσιαλιστικές και προοδευτικές δυνάμεις να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στην Ευρώπη. Αλλά για να συμβεί αυτό, έπρεπε η Ελλάδα να είναι καθισμένη στο τραπέζι της ευρωζώνης. Έπρεπε και πρέπει να είναι καθισμένη μαζί με τις άλλες 16 χώρες, για να μπορέσουμε να ξαναγίνουμε αξιοπρεπείς, υπερήφανοι και όπως είμαστε διεκδικητικοί να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος. Γιατί η σειρά των πραγμάτων είναι απλή:

-Σταθεροποίηση, πετύχαμε φίλες και φίλοι, με πολλούς κόπους και πολλές θυσίες. Θυσίες του λαού, των πολιτών.

-Ανάκτηση του χαμένου εδάφους, αποκατάσταση αδικιών και απωλειών. Γιατί αδικούμε τον άνεργο, αδικούμε το νέο που παρά τα προσόντα του δεν βρίσκει δουλειά. Αδικούμε τον επαγγελματία που δεν βρίσκει πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό, αδικούμε τον χαμηλόμισθο και τον συνταξιούχο των 700 ή και λιγότερο ακόμη ευρώ. Έχουμε συνείδηση της αδικίας και ξέρουμε πώς, με ποιό τρόπο, με ασφάλεια και σιγουριά μπορούμε να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος.

-Και μετά την ανάκτηση του χαμένου εδάφους. Υπάρχουν οι δυνατότητες της εκτίναξης, για να βρει η Ελλάδα τη θέση που της αναλογεί μέσα στην Ευρώπη και μέσα στον κόσμο.

Τα έχω παρουσιάσει αναλυτικά όλα αυτά γιατί τώρα, αφού πετύχαμε όσα πετύχαμε, μπορούμε να ρίξουμε χρήμα στην αγορά, από τα λεφτά του δανείου. Ναι, αυτού που θέλουν να καταγγείλουν κάποιοι άλλοι, να αρνηθούν να πάρουν τώρα τα κονδύλια που περιμένει η ανάπτυξη, που περιμένει ο άνεργος για να βρει θέση εργασίας.

Τώρα μπορούμε να κάνουμε το δίχτυ κοινωνικής προστασίας πραγματικότητα. Τα έργα του ΕΣΠΑ να ξεμπλοκαριστούν. Και ξέρω ότι εδώ, στα Δωδεκάνησα, απευθύνομαι στην περιφέρεια που έχει τη καλύτερη επίδοση στην απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ και αυτό δεν είναι τυχαίο.

Τώρα μπορούμε με πολύ πιο σίγουρο και ασφαλή τρόπο να θωρακίσουμε κάθε περιοχή της χώρας με το περιφερειακό αναπτυξιακό μοντέλο, αλλά και με μέτρα ειδικά. Όπως είναι, για παράδειγμα, η διατήρηση του ειδικού καθεστώτος του ΦΠΑ στο Αιγαίο, στα Δωδεκάνησα, που είναι αντιστάθμισμα για το υψηλό μεταφορικό κόστος.

Εμείς όμως δεν διατυπώνουμε ευχές, δεν δίνουμε υποσχέσεις. Παρουσιάζουμε το αποτέλεσμα των έργων μας και της διαπραγμάτευσής μας, γιατί εκεί που κάποιοι άλλοι κρυβόντουσαν πίσω από μας στην διαπραγμάτευση, εμείς την κάναμε και έχουμε αποτελέσματα.

Τώρα ήρθε η ώρα και εδώ στη περιφέρεια, στη νησιωτική Ελλάδα να δώσουμε ξανά έμφαση στις μεγάλες υποδομές του κοινωνικού κράτους. Μα όλοι αυτοί που διαμαρτύρονται γιατί κλονίζεται η μεσαία τάξη και χάνει το επίπεδο ζωής της λόγω της κρίσης, όλοι αυτοί που διαμαρτύρονται γιατί κινδυνεύει το κοινωνικό κράτος, το εθνικό σύστημα υγείας, θυμούνται ποιος τα έκανε αυτά πράξη στην Ελλάδα; Το ΠΑΣΟΚ από το ’81 και μετά. Από την πρώτη κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου και μετά. Δεν υπήρχαν αυτά στον τόπο μας πριν.

Άρα ποιος δικαιούται να πονά περισσότερο; Ποιος δικαιούνται να φωνάζει περισσότερο; Εσείς οι δημοκράτες πολίτες που είστε οι αυθεντικοί εκπρόσωποι της δικής μας παράταξης και της δικής μας ψυχής. Γιατί η ψυχή της παράταξης που πάλλεται είστε εσείς.

Εμείς λοιπόν προτείνουμε τον δύσκολο ασφαλή δρόμο της οριστικής υπέρβασης της κρίσης της εξόδου από το μνημόνιο. Σε τρία χρόνια ναι, το αργότερο σε τρία χρόνια.

Δεν υποσχόμαστε θαύματα. Δεν υποσχόμαστε τον «από μηχανής θεό» που θα έρθει και θα λύσει μόνος του τον κόμπο του ελληνικού προβλήματος. Δεν λέμε ψέματα. Γιατί ξέρουμε ότι τα προεκλογικά ψέματα κοστίζουν. Κοστίζουν τελικά στο εισόδημα του πολίτη, στις προοπτικές των νέων ανθρώπων, στην αξιοπιστία και την διεθνή θέση της χώρας. Και όσα έχουμε πει σ’ αυτή την προεκλογική εκστρατεία, είναι μετρημένα λέξη – λέξη είναι ζυγισμένα ευρώ – ευρώ. Είναι το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης. Όχι η πλατφόρμα του ΠΑΣΟΚ, αλλά η μόνη βάση πάνω στην οποία μπορεί να οικοδομηθεί η αυτοδύναμη Ελλάδα, που είναι η Ελλάδα όλων των Ελλήνων και όλων των Ελληνίδων, η Ελλάδα του μέλλοντός μας.

Προσέξτε όμως φίλες και φίλοι, και δεν απευθύνομαι μόνον σε σας εδώ, αλλά στα πρόσωπά σας βλέπω όλους τους Έλληνες πολίτες. Προσέξτε πραγματικά. Την Κυριακή δεν δίνουμε μια ψήφο διαμαρτυρίας. Δεν δίνουμε μια ψήφο για να ασκήσουμε πίεση, με την σκέψη ότι κάποιος άλλος θα κάνει την Δευτέρα την δύσκολη δουλειά. Μια δεδομένη κυβέρνηση που θα ασκήσει μια δεδομένη πολιτική. Δεν υπάρχουν αυτά. Και κυρίως, το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δεδομένο και δεν είναι κολλημένο στην καρέκλα της εξουσίας. Μόνο με εντολή του ελληνικού λαού, μόνο με ρητή νομιμοποίηση μπορούμε να συνεχίσουμε να επιτελούμε αυτό το εθνικό καθήκον που δεν είναι ούτε προνόμιο, ούτε απόλαυση, γιατί σημαίνει κόστος, σημαίνει φθορά.

Αλλά δεχθήκαμε ν’ αναλάβουμε δυσανάλογα μεγάλο κόστος γιατί νιώσαμε ότι αυτό επιβάλλει το πατριωτικό μας καθήκον. Το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα λαϊκό πατριωτικό κίνημα.

Εμείς όμως είμαστε εδώ στις πλατείες. Μίλησα με χιλιάδες ανθρώπους. Στην τηλεόραση μίλησα με πραγματικούς αυθεντικούς πολίτες, διαμαρτυρόμενους, πολλές φορές έξαλλους, που όμως άκουσαν τα επιχειρήματά μας.

Ο κ. Σαμαράς διεκδικεί να γίνει πρωθυπουργός. Θέλει την αυτοδυναμία σε εποχές που κανείς δεν μπορεί μόνος και κανείς δεν πρέπει μόνος. Εκτός και αν έχει άγνοια κινδύνου. Και επιχειρεί, όπως έλεγε ο Γεώργιος Παπανδρέου για κάποια παλιά προσωπικότητα συνδεδεμένη με το Κυπριακό, να δοξαστεί «κρυπτόμενος», χωρίς να έρθει σε κανένα διάλογο, χωρίς να μιλήσει όχι με μένα ή τους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά ούτε καν με δημοσιογράφους σε μια συνέντευξη κοινής λήψης.

Είναι ο εκφραστής της ντεμοντέ αντίληψης της πολιτικής των υποσχέσεων. Και ονειρεύονται την άσκηση μιας μονοκομματικής εξουσίας. Είναι δηλαδή πραγματικά μακριά νυχτωμένοι. Και λυπάμαι γιατί δεν έχουν αίσθηση της πραγματικότητας και των ευρωπαϊκών συσχετισμών.

Έτσι υπονόμευσαν και την πορεία στη πραγματικότητα της κυβέρνησης Παπαδήμου, ως συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση και αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση.

Υπάρχουν όμως και άλλοι στο πολιτικό γίγνεσθαι, στο πολιτικό προσκήνιο. Όλοι αυτοί που αυτοπροσδιορίζονται ως «αντιμνημονιακοί» και καλλιεργούν την ψευδαίσθηση, το μύθο, ότι μπορεί να πάμε την επομένη των εκλογών, να σταματήσουμε να πληρώνουμε το χρέος, να καταγγείλουμε την σύμβαση.

Θα είμαστε δήθεν μέσα στο ευρώ, μέσα στην Ευρώπη, αλλά θα είμαστε αδέσμευτοι, δεν θα έχουμε καμία υποχρέωση. Όλοι αυτοί αντιλαμβάνονται ότι μ’ αυτά που λένε οδηγούν τη χώρα με μαθηματική ακρίβεια μέσα σε μέρες στην πτώχευση, την οδηγούν στην έξοδο από το ευρώ και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην “αλβανοποίηση;” Σε μια κατάσταση παρόμοια μ’ αυτή που έζησε η γειτονική μας χώρα η Αλβανία πριν την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού. Και θα είναι πραγματικά η Ελλάδα το μοναδικό θλιβερό παράδειγμα μιας αναπτυγμένης ευρωπαϊκής χώρας, μέλους της ζώνης του ευρώ που θα γυρίσει δεκαετίες πίσω, στη δεκαετία του ’60 και του ’50. Είναι κρίμα, είναι πραγματικά άδικο και επικίνδυνο για τους πολίτες, για τα παιδιά μας, για τις επόμενες γενιές. Και αυτό δείχνει έλλειψη σεβασμού στις θυσίες που έγιναν, στο εθνικό κεφάλαιο που δημιουργήθηκε.

Υπήρξαν πολιτικές ηγεσίες που σήκωσαν το ανάστημά τους και αρνήθηκαν να πληρώσουν το χρέος. Και απάλλαξαν τον ελληνικό λαό από 106 δισεκατομμύρια χρέους, 50 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, δίνοντας ανάσα, αναπνοή στη χώρα, απελευθερώνοντας τις δυνάμεις μας, αλλάζοντας τα δεδομένα.

Εμείς είμαστε αυτή η ηγεσία. Έτυχε σε εμένα ως Υπουργό Οικονομικών, να είμαι ο Υπουργός που μείωσε και δεν αύξησε το χρέος. Που απάλλαξε από αυτό το βάρος τις επόμενες γενιές.

Μη ψάχνουν να βρουν μυθικούς ήρωες, γιατί την ώρα που αυτοί ονειρευόντουσαν τις εύκολες λύσεις, εμείς κάναμε τη δύσκολη διαπραγμάτευση. Και ακούω τώρα το αμίμητο, το ανεύθυνο, το ανιστόρητο: “θα αρνηθούμε να εξυπηρετήσουμε το χρέος”. Ποιο; Το μειωμένο, το αναδιαρθρωμένο. Γιατί; Για να οδηγηθούν οι αγορές σε μια οργανωμένη επίθεση κατά της Ελλάδας, να μας βγάλουν έξω, να ζήσει η χώρα χωρίς Τράπεζες, χωρίς προστασία των καταθέσεων, χωρίς εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο, χωρίς τουρισμό. Χωρίς να μπορούν να επενδύσουν εδώ ούτε οι ξένοι ούτε οι Έλληνες. Χωρίς να έχουν ελπίδα να βρουν δουλειά οι άνεργοι.

Είναι ανεύθυνοι και δεν έχουν αίσθηση των λεγομένων τους όσοι επενδύουν στην απελπισία μεγάλου τμήματος του ελληνικού λαού που είναι απελπισμένο, αδικημένο, σε απόγνωση. Και σκέφτονται αυτοί οι πολίτες, “ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται”. Τι να φοβηθεί ο άνεργος, ο φτωχός, ο χρεοκοπημένος επιχειρηματίας, την τυπική χρεοκοπία της χώρας;

Ναι, το λέω πολλές φορές. Ο βρεγμένος δεν είναι πνιγμένος στο χείμαρρο της ανευθυνότητας, της δημαγωγίας, του μικροκομματικού συμφέροντος. Άλλο βρεγμένος, άλλο πνιγμένος. Γιατί αν δεν σε βοηθήσει το κράτος, η εθνική οικονομία πώς θα σταθείς στα πόδια σου; Πώς θα κάνεις ένα νέο ξεκίνημα; Πώς θα αξιοποιήσεις αυτό που εσύ ο Έλληνας πέτυχες με τις θυσίες, τους κόπους, τις περικοπές, την υπομονή, τη δουλειά;

Υπάρχει όμως και η άλλη, η πιο πονηρή, η πιο κουτοπόνηρη θεωρία. Η θεωρία που λέει: “μη φοβάστε, ότι και να κάνουμε δεν μας διώχνουν από το ευρώ γιατί μας έχουν δώσει πολλά λεφτά”. Ναι αλλά γιατί να μας δώσουν περισσότερα; Μπορεί να μας πουν ανέτως “μείνετε αν θέλετε στο ευρώ, θα εξυπηρετούμε εμείς απευθείας τις δόσεις του δανείου αλλά για τις εσωτερικές πληρωμές κάντε κουμάντο μόνοι με βάση όσα εισπράττετε από τους φόρους. Πληρώστε έτσι μισθούς και συντάξεις. Πληρώστε έτσι επιχορηγήσεις. Χρηματοδοτήστε έτσι σχολεία, νοσοκομεία, πανεπιστήμια, δήμους, κοινωνικά προγράμματα, την ανάπτυξη”.

Δεν θα έρθουν τα 50 δις που είναι έτοιμα να πέσουν στην αγορά. Δεν θα μπορέσουν να ξεμπλοκαριστούν τα μεγάλα έργα του ΕΣΠΑ. Τώρα που είμαστε ένα βήμα πριν από αυτή τη μεγάλη δυνατότητα να κερδίσουμε και με το παραπάνω το χαμένο έδαφος.

Και θα είμαστε εμείς οι δανειζόμενοι, οι οποίοι θα αρνηθούν στο δανειστή να μας δώσει τα υπόλοιπα χρήματα. Και θα οδηγήσουμε τον εαυτό μας στην απόγνωση.

Έχω πει κατ’ επανάληψη τι θα γίνει τον Ιούνιο. Πώς μπορεί να εφαρμοστεί το 3ετές και όχι 2ετές πρόγραμμα προσαρμογής για να είναι χαλαρό και φιλικό για τον πολίτη και την ανάπτυξη.

Έχω πει όχι νέοι φόροι. Όχι περικοπές σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους. Όχι “τυφλές” οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Αλλά μέτρα ανάπτυξης, διαρθρωτικές αλλαγές για μια ανταγωνιστική οικονομία, για ένα κράτος μικρότερο, εξυπνότερο, φιλικότερο στον πολίτη, φιλικότερο για την ανάπτυξη.

Να μπορέσει επιτέλους να γίνει η μαρίνα της Ρόδου. Να μπορέσει επιτέλους να λειτουργήσει πλήρως το νοσοκομείο με τα δύο νέα τμήματα, το Αιμοδυναμικό και το Ογκολογικό.

Να μπορέσουμε να πετύχουμε στη μνήμη του φίλου μου του μακαρίτη του Τάσου Αλιφέρη το μεταφορικό ισοδύναμο για όλη τη νησιωτική Ελλάδα, που είναι ένα μοναδικό πλεονέκτημα για όλη την Ευρώπη.

Έχουν, φίλες και φίλοι, τεράστια σημασία αυτά. Αλλά προοδευτικός, αριστερός, υπεύθυνος λόγος, δεν είναι ο λόγος της δημαγωγίας, της απλούστευσης, του πραγματικού εκβιασμού αλλά ο λόγος της αλήθειας. Γιατί η αλήθεια είναι μια σχέση και πάνω σε αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης οικοδομούμε την πορεία της χώρας αλλά και την πορεία του νέου ΠΑΣΟΚ, αυτού που αρχίσαμε να ξαναοργανώνουμε στις 18 του Μάρτη.

Είναι περήφανη για όλα όσα έχει κάνει αυτή η μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Από την εποχή του Ελευθερίου Βενιζέλου έως την εποχή του Νικόλαου Πλαστήρα και από την εποχή του Γέρου της Δημοκρατίας μέχρι τις μεγάλες ιστορικές κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου.

Φίλες και φίλοι, εδώ, αυτή την ειδυλλιακή στιγμή μέσα στην Παλιά Πόλη της Ρόδου, μπορούμε να στοχαστούμε που πηγαίνει ο τόπος, ποια είναι η μοίρα της Ελλάδας. Να δώσουμε νόημα στο σύνθημα που μου φώναζαν οι νέοι του ΠΑΣΟΚ: «Κρατάς στα χέρια σου το μέλλον μιας γενιάς».

Και να αντιστρέψω το σύνθημα αυτό, να το απευθύνω ως παράκληση σε κάθε Έλληνα πολίτη και να του πω: Εσύ Έλληνα πολίτη κρατάς στα χέρια σου το μέλλον και της επόμενης και της μεθεπόμενης γενιάς. Μην ενδίδεις στη δημαγωγία και το λαϊκισμό. Η δημαγωγία και ο λαϊκισμός φταίνε και εμείς φταίμε, έχουμε το δικό μας μερίδιο ευθύνης για το κατάντημα της χώρας.

Εάν ψάξουμε να βρούμε τη λύση και την έξοδο από την κρίση στον ακόμη χειρότερο λαϊκισμό, το λαϊκισμό που εκφράζει ένα μεγάλο τμήμα της δεξιάς αλλά δυστυχώς και όλες οι ανεύθυνες εκδοχές της αριστεράς, τότε αλίμονο στον τόπο αυτό.

Άρα μια λύση στην πραγματικότητα υπάρχει. ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα, νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές. Διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στο ΠΑΣΟΚ. Γιατί, βάλτε τα πράγματα και σκεφτείτε τα. Μόνο έτσι όλοι καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχει διαφορετικός δρόμος παρά μόνο ο δρόμος του εθνικού συναγερμού, της συμμαχίας, όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, της ευθύνης, της αλληλεγγύης, της ανάπτυξης.

Αυτή πρέπει να είναι και μπορεί να είναι η απάντηση του ελληνικού λαού στο μεγάλο ιστορικό δίλημμα. Αυτή είναι και πρέπει να είναι η λύση. Δεν είναι λύση ούτε η φενάκη, η ψευδαίσθηση της ανύπαρκτης αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας, ούτε η δήθεν κυβέρνηση των αριστερών “αντιμνημονιακών” δυνάμεων με λίγη δεξιά, λίγη ακροδεξιά, καθ’ οδόν προς το πουθενά, προς την καταστροφή.

Ούτε είναι επίσης λύση να απειλείς το λαό ότι αν δεν ψηφίσεις, όπως θέλω, θα σε ξαναοδηγήσω και θα σε ξαναοδηγήσω σε εκλογές και σε επαναληπτικές εκλογές για να εκβιάσω τη βούλησή σου.

Ο λαός όμως πρέπει να διατυπώσει τη βούληση και την απόφαση του σε λίγες ώρες, την Κυριακή. Γιατί χρειάζονται καθαρές λύσεις. Ή έτσι ή αλλιώς. Δεν υπάρχει ένα ΠΑΣΟΚ που διαχειρίζεται την κρίση, την εξουσία. Όχι. Αν θέλουν να ακολουθήσουν το δρόμο μας, το δρόμο της ευθύνης, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης είμαστε μέσα.

Εάν η επιλογή είναι διαφορετική, είναι απόλυτα σεβαστή ως δημοκρατική επιλογή αλλά χωρίς εμάς. Γιατί έχουμε και εμείς το δικαίωμα στην κριτική. Δεν έχουμε μόνο την υποχρέωση να αναλαμβάνουμε ευθύνες και να διαχειριζόμαστε και τις δικές μας αλλά και των άλλων τις ιστορικές ευθύνες.

Γι΄ αυτό, φίλες και φίλοι, τώρα που φτάσαμε στο “αμήν”, τώρα που μένουν ώρες, τώρα που πυκνώνει ο χρόνος ο ιστορικός, τώρα που όλα μετράνε, τώρα που ο καθένας είναι ενώπιος ενωπίω, πάρτε αυτή την υπόθεση επάνω σας. Εσείς είστε η Ελλάδα, εσείς είστε η παράταξη, εσείς είστε ο ελληνικός λαός. Σηκώστε ψηλά τις σημαίες, τις ιδέες μας, αγωνιστείτε γι’ αυτές σπίτι – σπίτι, πολίτη – πολίτη περάστε το μήνυμα. Δεν πρόκειται για εκβιαστικά διλήμματα, αλλά για απλή λογική, για την αλήθεια που την έχουμε μπροστά μας.

Εμπρός λοιπόν κερδίζουμε τον αγώνα, είμαστε κοντά, εμπρός για την αυτοδύναμη Ελλάδα. ΠΑΣΟΚ νικητής. ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα.

Γεια σας και με τη νίκη.

Παρουσίαση υποψηφίων

Εδώ με όλο το ψηφοδέλτιο του αγώνα, το ψηφοδέλτιο του Νοτίου Αιγαίου, των Δωδεκανήσων, δίνουμε μαζί μια υπόσχεση πως θα αξιοποιήσουμε κάθε λεπτό, μέχρι το κλείσιμο της κάλπης να κρατήσουμε τη χώρα όρθια, να δώσουμε ελπίδα και ασφάλεια και προοπτική στους Έλληνες.

Γεια σας και με τη νίκη

ΠΑΣΟΚ

Σχόλια

  1. Ανώνυμος3/5/12 23:47

    ΠΑΙΖΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ Η ΠΙΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΈΝΟΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.... ΜΠΡΑΒΟ ΠΡΟΒΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3/5/12 23:54

      Όντως ρε φίλε.. πραγματικά ντρέπομαι που ζώ στη Ρόδο

      Ρε ΜΑΛΑΚΕΣ δεν ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ καθόλου και πάτε ακόμα στις συγκεντρώσεις του ΠΑΣ0Κ μετά απο τέτοιο γαμήσι που μας έχει ρίξει όλους ;;;

      Ρε δεν ντρέπεστε τα μούτρα σας ρε ;

      KAMIA ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ - ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ !!!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος4/5/12 00:03

      ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΡΟΔΙΤΕΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ.... ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΜΕΤΑ ΒΙΑΣ ΜΑΖΕΥΕ 50 ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΑΜΕΣΩΣ 200-500. ΞΕΦΤΥΛΙΚΙΑ.

      ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΕΚΑΝΑ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ... "ΕΠΙΤΥΧΗΜΈΝΗ" ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος4/5/12 00:23

      θαυμάστε εδώ τα 200 άτομα που πήγαν να ακούσουν τον άνθρωπο Βαγγέλη που μας :

      - Έβαλε το ΧΑΡΑΤΣΙ της ΔΕΗ με το ζόρι

      - Έβαλε τον φόρο ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΙΑ στους Ελεύθερους Επαγγελματίες με το ζόρι

      - Πετσόκοψε τις συντάξεις των παππούδων και γιαγιάδων μας

      - Που υποθήκευσε με το Μνημόνιο1 & Μνημόνιο2 τα όνειρα εκατομμυρίων νέων ωθώντας στους στη μετανάστευση
      ,,και τόσα άλλα ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ

      http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_Bt_DKgewmI

      Αλήθεια δεν ντραπήκατε ούδε στιγμή και πήγατε να τον ακούσετε ; Αλήθεια τι πήγατε να ακούσετε ; Δεν σέβεστε τους ευατούλήδες σας ;

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος3/5/12 23:49

    Ήταν μερικοί που διορίστικαν απο το θαστοκ χωρίς να το αξίζουν εις βάρος άλλων και έχουν μια ζωή σαν τα παράσιτα και είρθαν να ευχαριστήσουν τα αφεντικά τους για την κάλη ζωή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος3/5/12 23:52

    Ηταν τυχερός ο κ. Τούρκογκλου- Βενιζέλος, γιατί τα γιαούρτια είναι απλσιάστα για το λαό που έχασε τη περιουσία του μαζί μετη αξιοπρέπεια και της υπερηφάνειά του. Το Γκίνες πρέπει να τον καταγράψει για το απύθμενο θράσος του και της υποκριτική του τέχνη, έστω και άν δεν έπεισε ακόμα και τον εαυτό του. Οι διακόσιοι που βρέθηκαν εκεί είναι οι πρωτοκλασσάτοι Τσοχατζοπουλέοι, που υπό το φόβο της αποκάλυψης των δικών τους κριμάτων, ελπίζουν στη συγκυβέρνηση της συγκάλυψης και του οριστικού ξεπουλήματος της πατρίδας μας. Δύο μέρες έμειναν. Υπομονή λαέ, το κλεφτοπασόκ θα είναι 4ο κόμμα θα με θυμηθείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος3/5/12 23:58

    oi pakistanoi mazeuan ta hxeia kai ton eksoplismo. prosopiko pakistanous exoun eleosssssssss ntropiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος4/5/12 00:00

    Tέτοια........ κοσμοσυρροή σε αρχηγό κομματος?

    Τι λέτε ρε παιδιά?
    Πλάκα κάνετε?
    Μόνο διακόσια περίπου άτομα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος4/5/12 00:08

    Σαν μνημοσυνο ηταν. Τον βαλανε και μπροστα απο τη μαυρη πορτα. Ηρθε στο προπυργιο του πασοκ για να δειξουν τα αθηναικα καναλια οτι εχει κοσμο και ειχε δεν ειχε 300 ατομα. Τον πηραν στο λαο τους αυτοι που ειχαν την ιδεα να μιλησει στη ροδο. Ευτυχως και τα εμπειρα τοπικα κομματικα στελεχη του πασοκ που επελεξαν την πλατεια μουσειου και δεν εκαναν το λαθος να πανε μεγαλο συντριβανι ή πλατεια κυπρου. Θα ξεφτιλιζοντουσαν. Αλλα βλακες δεν ειναι. Ξερουν τι ερχεται την κυριακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος4/5/12 00:09

    grafete grafete malakies peste paneksipna an8rwpakia ke ston kosmo ti 8a psifisete tin kyriaki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4/5/12 00:12

      Όποιος σέβεται τον ευατό του, τους δικούς του και όλους τους υπόλοιπους πολίτες αυτής της χώρας να ψηφίσουν ένα όποιοδήποτε κόμμα εκτός του ΠΑΣΟΚ .

      Εκτός είναι ο ψηφοφόρος μαζοχιστής και γουστάρει Μνημόνιο 3 και νέα χαράτσια !

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος4/5/12 00:16

    Το Πασοκ δεν είναι εδώ ούτε ενωμένω ούτε δυνατό άντε στο διά ολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος4/5/12 00:18

    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βρίζετε το ΠΑΣΟΚ αγαπητοί συντοπίτες,αλλά δεν είδα κάποιο σχόλιο για την ΝΔ.Μην ξεχνάτε την υπογραφή μετανοίας που έχει υπογράψει ο Σαμαράς.Δεν έχουν κυβερνητικά πλάνα,έχουν μνημόνια.Μην το ξεχνάτε αυτό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4/5/12 00:26

      Ρε δεν μας χέζετε παλιο-πασόκοι ; Τα ίδια κοματόσκυλα είσαστε και εσείς με τα κοματόσκυλα της ΝΔ. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχετε καταστρέψει μια πανέμορφη χώρα !

      Είστε υπέυθυνοι, μοναδικοί υπεύθυνοι για την καταλήστευση και τον ξεπεσμό μας. Τι Βενιζέλος, τι Σαμαράς ; Όποιος και να βγεί, θα πάει να συγκυβερνήσει με τον άλλο, όπως τώρα που μας ξεσκίσατε με τα μέτρα σας, ανθέλληνες !!

      Γιαυτό δεν αξίζει να σας ξαναψηφίσει ποτέ πια κανείς !

      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος4/5/12 00:23

    250 με 300 άτομα είχε , οι 50 ήταν ασφαλίτες, και αμα έβλεπες ήταν εκεί όλοι οι βολεμένοι του πασοκ στην Ρόδο και κάτι φανατισμένα γερόντια που έχουν μεινη στην εποχή του πασοκ του αντρεα, ήταν η πιο αποτυχημένη συγκέντρωση του πασοκ στην Ροδο, για αυτό τα μάζεψε και έφυγε άρον ο άρον ο Βενιζέλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος4/5/12 00:28

    ολοι τα ιδια λαμογια ειναι¨[πασοκ ,νδ συριζα.......κα! μονο με χρυση αυγη θα αλλαξει κατι σε αυτη τη χωρα της λαμογιας!δυστυχως!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4/5/12 00:36

      Κλασσικός χρυσαυγίτης-βλάξ... πάλι ο Σύριζα σου φταίει εσένα ρε αδερφέ ;

      Το θέμα εδώ είναι ο Συριζα ;
      Για σοβαρευτείτε λίγο εσείς της Χρυσής Αυγής γιατί ο Σύριζα δεν κυβέρνησε ούτε κυβερνά μα ούτε υπέγραψε Μνημόνια αλλά και ούτε πρόδωσε αυτή τη Πατρίδα. Tο Πασόκ η Νέα Δημοκρατία και το Λάος υπέγραψαν τα Μνημόνια και μας ξεπούλησαν.

      Άσε λοιπόν τον Σύριζα και τη καραμέλα αυτή κατα μέρος.

      Διαγραφή
  13. Ανώνυμος4/5/12 00:31

    Πάει ο λαός πατριώτη την έκανε με χίλια ακόμη τους ψάχνουν να τους βρούν στα τηλέφωνα μα όλοι μα όλοι είναι άρρωστοι πάθανε ομαδικοί δηλητήριαση εξαφανιζόλ στα χωριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος4/5/12 00:36

    ναι περιμενε εσυ που με τη χρυση αυγη θα λλαξει κατι... υπηρετες του πασοκ και της νδ ειναι! ο δρομος ειναι ΑΡΙΣΤΕΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! αλλα ακομα κοιμαται ο κοσμος κατσε να φατε μερικα χαρατσια ακομα μπας και ξυπνησετε!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4/5/12 01:05

      ΠΕΣ ΤΑ ΦΙΛΕ ΓΙΑΤΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΕΟ ΤΟΥΣ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ 200 ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΗ ΤΟΝ ΜΠΕΝΥ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΓΙΝΑΜΕ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΠΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΥ Η ΚΟΙΛΙΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΧΩΡΑ Η ΠΑΝΤΑΛΟΝΑ. ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΑΤΗΦΟΡΑ, ΑΛΛΙΩΣ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ, ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ, ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος4/5/12 14:05

      ρε μαλακα πια αριστερα τοσα χρονια η αριστερα δεν ηταν κυβερνηση.το πασοκ τοσα χρονια αριστερο δεν ηταν.ποσες φορες οι αριστεροι δεν ψηφιζαν πασοκ για να μη βγει η επαρατη δεξια.αι σιχτιρ λαμογια τωρα που φαγατε το αγγουρι τωρα λετε οτι το πασοκ ειναι δεξια.

      Διαγραφή
  15. Ανώνυμος4/5/12 00:39

    Η απόλυτη κατάντια... τα βολέματα τόσων δεκαετιών μαζεύτηκαν στο 'κύκνειο' άσμα του Μπένυ..

    Τι ξεφτίλα Θεέ μου, σε όλη την Ελλάδα να μη βρίσκεται άνθρωπος να πάει να δεί τη παράσταση του Μπένυ και στη Ρόδο μας να βρίσκονται UFO που ακόμα μπορούν να τον ακούν !

    Είστε UFO εσείς που πήγατε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος4/5/12 01:02

    ΠΩΣ ΑΦΗΣΑΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΒΟΥΒΑΛΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗ ΡΟΔΟ!!! ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ!!! ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΟΛΗ Η ΡΟΔΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ Ο ΣΠΑΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΞΕ ΝΑ ΧΑΣΤΟΥΧΗΣΕΙ ΤΟ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΜΑΧΑΙΡΙΔΙ... ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΤΕ, ΑΓΡΟΝ ΗΓΟΡΑΣΑΤΕ! ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΥΛΑΡΙΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΖΩΙΔΗ, ΝΙΚΗΤΙΑΔΗ, ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟ, ΠΟΚΚΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΣΟΥΡΝΑ... ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος4/5/12 01:02

    Καλά... Αν δεν σταματούσαν οι τουρίστες που κοιτούσαν να δουν τι γίνεται, ούτε 50 μαλάκες δεν θα ήταν. Και λέω μαλάκες γιατί για να πας σε συγκέντρωση του Βενιζέλου μόνο μαλάκας μπορεί να είσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος4/5/12 01:13

    Υποθέτω πως οι παριστάμενοι έδωσαν το παρόν από υποχρέωση λόγω βολέματος. Πήγαν έτσι για τα μάτια. Πιθανότατα οι μισοί από αυτούς να μην τον ψηφίσουν καν. Ο Βεργής σίγουρα πιο πολλούς θα μάζευε. Περαστικά σας. Άντε να φεύγει η χολέρα και ο καρκίνος ΝΔ ΠΑΣΟΚ. Και που είστε;; Να μας γίνει μάθημα για το μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος4/5/12 01:58

    Εγώ που μίλησα με τον οδηγό του φορτηγού μούπε πως είχε δεν είχε 100 ατομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος4/5/12 02:21

    Δηλαδη μονο τοσους βολεψε το ΠΑΣΟΚ?Η μηπως ντρεπονταν οι υπολοιποι?
    Ντροπη σας να μην στηριξετε τον αρχηγο σας.Ετσι κιαλλιως εμεις σας ξερουμε,ας σας μαθαινε κιαυτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος4/5/12 04:00

    καλά ρε πάτε καλά , πού είδατε τον κόσμο, μα μιλάμε μια πλατεία μικρότερη και από το προαβλιο ενός δημοτικου σχολείου, σιγά τον κόσμο, μόνοι οι ξενοδόχοι να μαζευτουν ( που γουστάρουν την σημερινη κατάσταση ( 300 ευρω σε κάθε εργαζόμενο τους ειναι καλα)) φτάνει να φανεί γεμάτη, χώρια οι τουρίστες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος4/5/12 05:21

    ΨΗΦΙΣΤΕ ΚΑΜΜΕΝΟ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΚΕ ΠΑΣΟΚ Ν.Δ.
    ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ Η ΚΑΝΕΝΑΝ.
    ΕΙΧΕ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΑΙ ΗΛΘΕ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ.
    ΜΟΥ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΓΑΖΩ ΠΕΡΑ
    Η ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4/5/12 07:21

      Για να πάει η φορολογία των αε στο 15%, για να πέσουν οι εργοδοτικές εισφορές; Θες και σύνταξη!

      Διαγραφή
  23. Ανώνυμος4/5/12 06:34

    Αν αγαπατε την πατριδα,και θελετε μια διαφορετικη Ευρωπη,(οχι αυτην που πανε να φτιαξουν),τοτε μην ψηφισετε μνημονιακους.
    Αυτα που λενε οτι θα εχουμε ακυβερνησια,πτωχευση,εξοδο απο ευρωπη,ευρωζωνη,κτλ,ειναι τρομοκρατια για να τους ψηφισουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος4/5/12 06:35

    Εξω το ΔΝΤ,και τα τσιρακια του απ την Ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος4/5/12 07:44

    Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΡΟΔΙΩΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ!
    ΘΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ!
    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ ΟΥΤΕ 10% ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΘΕΩΡΕΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥΣ!
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΤΟ ΤΡΙΔΥΜΟ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΡΑΓΚΟΥΣΗ - ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΥ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣΑΝ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΟΔΟ, ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΝ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ, ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΝ ΤΗΝ ΡΟΔΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΗΝ ΣΥΡΟ.....!!!!!.....!!!!!
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ!

    ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΓΕΡΟΝΤΙΣΤΙΚΑ ΚΟΛΛΗΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΝΙΓΟΥΝ!

    ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΧΑΛΙ!

    ΨΟΦΟ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος4/5/12 09:08

    ΔΙΑΒΑΖΩ ΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΓΥΡΝΑ ΛΙΓΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΣ ΤΡΙΓΥΡΩ ΣΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΛΗΝΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΦΙΛΟ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΘΕΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΥΤΟΠΡΟΔΙΟΡΙΖΟΤΑΝ ΣΑΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΔΩΣΤΕ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4/5/12 17:28

      Με τέτοιες φοβολαγνίες και προπαγάνδες και μισαλοδοξίες που επίτηδες και συστηματικά σπέρνετε εσείς τα φαιστάκια της χρυσής αυγής πως μετά θέλετε να μη σας λένε φασίστες ?

      Διαγραφή
  27. Ανώνυμος4/5/12 09:58

    ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Ο "ΚΟΛΛΗΤΟΣ" ΤΟΥ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ. ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ Ν.Δ. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ. ΟΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος4/5/12 10:01

    ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ Ο "ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ" ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ .... Η ΕΓΩ .... Η ΤΟ ΧΑΟΣ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΜΙΑ ΔΙΚΟΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ. ΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΕΤΣΙ .... ΕΣΥ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΒΕΝΙΖΕΛΕ ΜΟΥ. ΞΥΔΙ .... Ο ΛΑΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΩΡΑ... ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΑΤΕ ΕΡΗΜΗΝ ΤΟΥ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος4/5/12 12:58

    Όλα τα λαμόγια που λυμαίνονται τόσα χρόνια το δημόσιο χρήμα μαζευτήκαν εκεί μαζί με τις οικογένειες τους για να κάνουν μπούγιο. Όσοι είναι στις φώτο πρέπει να ελεγχθούν οικονομικά μετά τις εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος4/5/12 13:19

    λυπάμαι γιατί ενώ ξέρω ότι οι γέροι (κολλημένοι) και τα κοματόσκυλα πάλι πήγαν και θα τους ξαναψηφίσουν, βλέπω και νέα παιδιά φανατισμένα με σημαίες και πραγματικά λυπάμαι για την κατάντιά τους. πολλοί δε απο αυτούς ήρθαν στην Ρόδο ξεβράκωτοι στην κυριολεξία και τώρα το παίζουν μεγάλοι και τρανοί. λαέ ξύπνα. πριν λίγο καιρό έδειχναν τα κανάλια τα επισόδια των κατοίκων της αμυγδαλέζας για τα στρατόπαιδα συγκέντρωσης. μόλις πήραν τα κανάλια τα λεφτά απο τα διαφημιστικά σποτ δεν έδειξαν τίποτα και μάθαμε απλώς ότι μπήκαν οι πρώτοι λαθρομετανάστες...επίσης θεωρώ απαράδεχτο το γεγονός ότι δημοσιοποίηθηκαν τα ονόματα των ιερόδουλων (ναρκωμανών που ήθελαν την δόση τους). έγραφαν το όνομα πατρός και μητρός (αν είναι δυνατόν οι εισαγγελείς να δίνουν τέτοια εντολή) ντροπή. τί φταίνε οι γονείς των παιδιών αυτών? άρρωστα είναι και θέλαν την δόση τους. μια φωτογραφία αρκούσε. μετά λέμε για δικαιοσύνη χωρίς παρεμβάσεις κτλ. ντροπή τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος4/5/12 14:45

    ΜΠΕΝΥ ΘΑ ΦΑΤΕ ΜΙΑ ΠΟΥΤΣΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ!2 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος4/5/12 16:08

    idika afti i diafimisi tou pasok pou lei o magazatoras.. E TI NA KANO TO PIRA APOFASI
    OTI IME MALAKAS EPREPE NA LEI ETSI INE TO SOSTO ,MAKARI NA KSIPNISI O KOSMOS IDIKA EDO STIN RODO POU DEN PINAME KE TOSO OXI PSIFO SE ND PASOK THA SAS ELEGA NA PSIFISETE XRYSH AVGI NA TOUS KLISOUN TOUS KLEFTARADES OLOUS FILAKI KAI NA TOUS PAROUN OLA OSA KLEPSANE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος4/5/12 17:32

    έλα πρε να δώ να τρέχνει πρώτο πρώτο πούρτου πούρτου το τσουλάκι να δεί τον Βενιτζέλο πρε.. έλα πρε να δώ να τρέχνει το τσουλάκι πρε το πασοκάκι πρε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμος4/5/12 22:07

    ΟΤΑΝ ΒΓΕΙ Ο ΗΡΩΑΣ ΜΑΣ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ Ο ΣΩΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ SITE ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΥΠΟΥΡΓΟ!!!
    ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΡΕ ΡΟΔΙΤΕΣ ΧΩΡΙΑΤΕΣ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΙ ΟΛΟΙ ΣΙΟΙ ΚΑΙ ΑΞΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ?ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΕΤΕ ΡΕ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/5/12 18:12

      κυριε ΚΩΛΟΠΑΣΟΚΙ δώσε ταχ δ/νση να στείλω το ασθενοφόρο για ΛΕΡΟ
      είσαι δημόσιος κίνδυνος
      και σίγουρα δεν θα έπρεπε να έχεις το δικαίωμα να ψηφίσεις αύριο

      όσο για τα άλλα που μας καταλογίζεις
      ΜΑΘΕ ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ
      ΝΑΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑΤΕΣ ΕΊΜΑΣΤΕ

      ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ

      ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ ΕΥΤΗΧΩΣ
      ΕΝΩ ΕΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΕΛΟΥΜΕ
      ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΣΕΙΣ ΠΕΙΝΑΣΕΤΕ

      ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΜΕΙΣ ΓΝΩΡΪΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΝΕΣ ΜΑΣ

      ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΜΑΣ ΒΛεπεις χωριότες και λίγοι

      ΕΝΩ ΕΣΥ ΡΕ ΜΠΑΣΤΑΡΔΕ ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΙΣ;

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *