ροή ειδήσεων

Επτά Πηγές , ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς στη Ρόδο

Σε ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς, σε έναν επίγειο παράδεισο συναντά κανείς την περιοχή «Επτά Πηγές». Η ονομασία της προέρχεται από τις επτά πραγματικές πηγές...

από τις οποίες αναβλύζει νερό προερχόμενο από τον ποταμό Λουτάνη και είναι διάσπαρτες σε μια πλαγιά.

Από αυτά τα επτά σημεία, το νερό που αναβλύζει σχηματίζει ένα μικρό ποταμάκι, το οποίο περνά μέσα από μια στενή σήραγγα για να καταλήξει σε μια λίμνη. Η κατασκευή της σήραγγας και όλων των έργων της περιοχής, άρχισαν από μια γαλλική εταιρία και ντόπιους εργάτες το 1920 για να ολοκληρωθούν 11 χρόνια μετά.

Η σήραγγα έχει μήκος 150 μ. και 13 μέτρα βάθος. Στη μέση της διαδρομής, υπάρχει ένα πηγάδι το οποίο χρησιμεύει ως φωταγωγός και αεραγωγός, ενώ η λίμνη που καταλήγουν τα νερά, περιφράσσεται από ένα φράγμα, που στο ξεχείλισμα της σχηματίζεται ένας καταρράκτης.

Τα γλυκά και δροσερά νερά της λίμνης, είναι κατάλληλα για κολύμβηση και έτσι χαρίζουν στον επισκέπτη μια μοναδική εμπειρία. Η λίμνη έχει βάθος από 1 έως 8 μέτρα και μήκος περίπου 200 μ.

Τόσο η διαδρομή προς τις Επτά Πηγές, όσο και η ρεματιά με τα αιωνόβια πλατάνια και πεύκα, χαρακτηρίζονται από απερίγραπτα υπέροχες φυσικές ομορφιές. Αστείρευτα ρυάκια σε όλο το πλάτος της ρεματιάς, γεφυράκια, λίμνη με πάπιες και το πασίγνωστο ροδίτικο γκιζάνι. Παγώνια ομορφαίνουν το τοπίο με τα επιβλητικά φτερά τους να ανοίγουν, καλωσορίζοντας τους επισκέπτες τους.

Στις Επτά Πηγές αντικρίζει κανείς το μεγαλείο της φύσης και μένει έκπληκτος από το πόσο αρμονικό είναι το τοπίο.. Μαγεύεται από την εμπειρία να διαβεί τη σκοτεινή σήραγγα και να κολυμπήσει στα κρυστάλλινα νερά της λίμνης, μοναδικής προσβάσιμης για κολύμβηση στη Ρόδο.

secretrhodes.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος27/5/12 23:27

    Σαν την Ρόδο μας πουθενα δεν εχει , τετοια αρθρα που προβαλουν το νησι μας πρεπει να τα κοινοποιουμε να τονωσουμε την αγορα μας , το αξιζει η Ρόδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/5/12 23:48

    το μονο λαθος ατο μερος ειναι το ΠΑΡΑΝΟΜΟ εστιατοριο του αρχαγγελιτη λαμογιου.απορω πως τον εχουν απο το 1948 να θυσαυριζει εκει μεσα στο δασος.ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος28/5/12 00:36

      Ποσο πονηροξερολας γλειωδης ειναι ομως ο αρχαγγελιτης ε?
      Καθε φορα που τον βλεπω μου γυρνανε τα αντερα

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος28/5/12 00:04

    toulaxiston to estiatorio krataei ton xoro katharo kai ton exei ftiaksei ligo an den itan kai auto o xoros apla den tha ipirxe tha itan bromikos kai gemato xorta ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος28/5/12 00:46

    rodos me ta oraia sou !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος28/5/12 08:09

    to poio vromero nhsi ever opou pernas kai opou stathis bromaei skatila na leme kai kamia alithia....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος28/5/12 10:27

    Χάνετε την ουσία, ξεφτιλίζετε τα δημοσιεύματα με τα υβριστικά σχόλια σας.. δε χρειαζόμαστε ούτε τη βρωμιά στους δρόμους, ούτε κανέναν άλλο να ντροπιάσει τον τόπο μας. το κάνουμε οι ίδιοι από μόνοι μας΄.. Συνεχίστε να βρίζετε σε ένα άρθρο αφιερωμένο σε μια όμορφη περιοχή, τόπο που ελκύει χιλιάδες τουρίστες με τους οποίους το 80% του νησιού δουλεύει! Εύγε Ροδίτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος28/5/12 14:20

    λίγα ακόμα τα ψωμιά για τον τουρισμό μονοί σας τα καταστρέψατε όλα ήρθε η ώρα τις πληρωμεις ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος28/5/12 19:39

    προς τον αρθογραφο......
    Α) τα νερα των πηγων καταλιγουν στον ποταμο Λουτανη και οχι "...επτά πραγματικές πηγές
    από τις οποίες αναβλύζει νερό προερχόμενο από τον ποταμό Λουτάνη".
    β)δεν ειναι η μονη (τεχνιτη) λιμνη στην ομορφη μας Ροδο που προσφερετε για κολυμπι. υπαρχουν παρα πολλες (φυσικες-τεχνιτες) απλα εσυ δεν ξερεις που ειναι.

    ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ 25/5/12 10:27π.μ.
    Ο σιγκεκριμενος ιδιοκτητης δεν σεβεται ουτε τους πελατες που του αφινουν τα ευρουλακια τους και μιλαω για το 80% του τουρισμου που λες οτι περναει απο εκει.καθε μερα κυνδινευει η ζωη τους γιατι οι ασυνειδητοι οδιγοι πουλμαν σταθμευουν τις "κουριερες" τους πανω σε στροφη και σε δρομο που μολις διαστραυρονοντε δυο αυτοκινητα,αφινοντας το μισο πουλμαν στο δρομο,ενω λιγα μετρα απο αυτο το επικυνδινο σημειο υπαρχει μεγαλη πλατεια που χοραει 10 κουριερες μαζι..!!!!!! τωρα θα μου πεις τι σχεση εχει ο ιδιοκτητης με αυτο...... πολυ απλα τα πουλμαν δεν παρκαρουν εκει γιατι η πλατεια ειναι χωματινη!!!!!! μπορει λοιπον αυτος ο κυριος απο αυτα που οικονομαει να δοσει δεκα φραγκα να ριξει μια ασφαλτο στην πλατεια.....αλλα μαλλον δεν τον απασχολει και πολυ το θεμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος29/5/12 04:01

    EISTE APOLYTA MIZEROI ANTROPOI NTREPOMAI GIA LOGARIASMO SAS ELEOS PIA MIN DOUN ENA POST NA MIN EXEI KAPIO KAKO AMESOS NA SXOLEIASOUN SARTATE KAI PIDIXTITE RE MOUNIA ESEIS KAI I MIZERIA SAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *