ροή ειδήσεων

Απίστευτο και όμως αληθινό! Το ΕΣΥ ανέβηκε δύο θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη!

Ακούγεται απίστευτο και όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό. Την ώρα που όλο και περισσότεροι ασθενείς καταγγέλλουν τους νοσοκομειακούς γιατρούς για "φακελάκια"... το εθνικό μας σύστημα υγείας ανέβηκε από την 24η (2009) στην 22η θέση.

Η αξιολόγηση ανακοινώθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες από το Health Consumer Powerhouse (HCP), σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα βελτίωσε τη θέση της στη σημερινή παρουσίαση του ευρωπαϊκού πίνακα κατάταξης καταναλωτών υπηρεσιών υγείας (EuroHealthConsumerIndexή EHCI) για το 2012.

Στο πλαίσιο της συγκριτικής ανάλυσης, η Ολλανδία συγκέντρωσε 872 βαθμούς από ένα δυνητικό σύνολο 1000 βαθμών και ακολουθούν η Δανία (822), η Ισλανδία (799), το Λουξεμβούργο (791) και το Βέλγιο (783). Η Ελλάδα έλαβε 617 βαθμούς, ανεβαίνοντας από την 24η (2009) στην 22η θέση και συναγωνίζεται πια την Ιταλία και την Κύπρο.

Ο πίνακας EHCI δημοσιοποιείται από το 2005 από τον οργανισμό και «εργαστήριο ιδεών» HealthConsumerPowerhouse(HCP) που εδρεύει στη Σουηδία. Η διακρατική αυτή αξιολόγηση γίνεται κάθε χρόνο τα τελευταία 7 χρόνια.

Βέβαια μπορεί η χώρα μας να ανεβαίνει τα σκαλοπάτια στην ευρωπαϊκή ιεραρχία επειδή όπως λέει ο Δρ Arne Björnberg, Γενικός Διευθυντής Επιχειρήσεων (COO) του οργανισμού HCP και επικεφαλής της ομάδας EHCI«Η Ελλάδα φαίνεται να έχει σημειώσει κάποια βελτίωση στους χρόνους αναμονής και την πρόσβαση στα φάρμακα», ωστόσο τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα το επόμενο διάστημα.

«Φοβούμαστε ότι η οικονομική κρίση θα εκδηλωθεί τα επόμενα χρόνια με περισσότερα «μαύρα» χρήματα προς τον ιατρό και ακόμα πιο ισχνά δικαιώματα για τους ασθενείς», υπαινίχθηκε ο Δρ Björnberg.
thestival.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος16/5/12 15:36

    Γιατί σας φαίνεται παράξενο?

    Δεν έχετε ζήσει παραέξω να δείτε την αξία του ΕΣΥ.

    Που αν δεν έχεις εξω στις αλλες χώρες ιδιωτική ασφάλεια η δεν εχεις να πληρώσεις πάς .... αδιάβαστος ακόμα και σε ανεπτυγμένες χώρες.

    Εχεις ιδιωτική ασφάλιση?, εχεις κοινωνική ασφάλιση? τύπου(μοντελλο Σκανδυναυϊας) που για να την έχεις αυτή πληρώνεις πάρα πολλά σε δημοτικούς φόρους, έχεις να πληρώσεις ιδιωτικά?
    Τότε εχεις άριστη ιατρονοσοκομειακή περίθαλψη.
    Ολα τέλεια.
    Αν δεν εχεις αυτά !!!!!! Αστα να πάνε που λένε.
    Τζάμπα τίποτε δεν υπάρχει η το δωρεάν πουθενά δεν δίδεται στο εξωτερικό.
    Ακόμα και το ΕΚΑΒ εξω χρεώνεται.
    Ολα απο κάπου πρέπει να πληρωθούν.

    Στις ΗΠΑ ακόμα προσπαθεί ο Ομπάμα να εγκαταστήσει εθνικό σύστημα υγείας για τον μέσο και για τον φτωχό Αμερικανό πολίτη.

    Λίγο σεβασμός πρός το ΕΣΥ εδώ να υπήρχε απο τον κόσμο, και να μην υπήρχε η ασυδοσία η κλεψιά και η λοβιτούρα απο αυτούς που κατευθύνουν τις τύχες του και απο αυτούς που το διοικούν , θα ηταν κάτι υπεραξιόλογο και τέλειο.

    Αν δεν γνωρίσεις την σκληρή πραγματικότητα που υπάρχει στα θέματα υγείας των μη εχόντων και κατεχόντων αλλού, δεν εκτιμάς αυτό που εχεις εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/5/12 17:02

    ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΩ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΕΟΚ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ 3-4 ΜΗΝΕΣ. ΕΔΩ (ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ) ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΘΗΜΕΡΩΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ. ΑΝ ΠΡΟΣΕΧΑΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΛΙΜΑΙΝΟΝΤΑΝ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΕΣΥ ΠΡΩΤΥΠΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/5/12 19:26

      . .Ανώνυμος16/5/12 5:02 μ.μ.
      Μάλλον μπερδεύεις το σύστημα ΕΣΥ με το σύστημα των ιατρικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας των ασφαλιστικών ταμείων.

      Που οντως σε αυτή την χώρα της ΕΟΚ πρέπει να περιμένεις 3 και 4 μήνες για κάποιες ειδικότητες ιατρών.

      ΕΣΥ σημαίνει σε αυτή την χώρα της ΕΟΚ που αναφέρεσαι.!
      Ειναι το σύστημα πρόνοιας των απόρων και ανασφάλιστων με την χορήγηση σε αυτούς βιβλιαρίων υγείας απόρων.
      Η γενική πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια φροντίδα του πληθυσμού απο τους αγροτικούς γιατρούς, τα κέντρα υγείας, και τα δημόσια νοσοκομεία.

      Που οσο και φτωχός να εισαι , εστω και με τις δυσκολίες που υπάρχουν, θα έλθει το ασθενοφόρο να σε πάρει,θα σε κοιτάξει και γιατρός,θα γίνει και αεροδιακομιδή αν χρειαστεί, και θα νοσηλευτείς αν παραστεί ανάγκη.

      Δεν θα εγκαταλειφθείς στην τύχη σου, ουτε ο φορέας υγείας που θα σε περιθάλψει θα σου πάρει οτι εχεις και δεν έχεις, ακόμα και το σπίτι σου για να πληρωθούν τα νοσήλεια,.

      Αυτά εξετάζει συγκρίνει και βαθμολογεί το το Health Consumer Powerhouse (HCP), που αναφέρεται στην ανάρτηση.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος16/5/12 21:23

    Επρεπε να δείτε την σκηνή στις ΗΠΑ,όταν ενα ασθενόφόρο "επέστρεψε" ένα τραυματία και τον παράτησε πίσω στο σημείο του ατυχήματος ,όταν αντελήφθηκαν στο Νοσοκομείο ότι δεν είχε ασφάλιση...Οποιος δεν έχει δει τα χειρότερα ,λέει πολλές μ@κ@κίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/5/12 22:20

      Με επιβεβαίωσες απόλυτα στο τι συμβαίνει σε αλλες χώρες και μάλιστα ανεπτυγμένες.

      Στις ΗΠΑ αν δεν εχεις ιδιωτική ασφάλεια υγείας η περιουσιακά στοιχεία για να εξοφληθούν τα νοσήλεια, αν εισαι νέος μπορεί να σε αναλάβουν να σε νοσηλεύσουν αυτές οι περιεργες θρησκευτικές αιρέσεις ,Ροδοσταυρίτες, Ιεχωβάδες, πεντηκοστιανοί , Ευαγγελιστές, κλπ και μετά μια ζωή σε εντάσσουν στην αίρεσή τους και δουλεύεις για αυτούς.

      Να τους την κοπανήσεις? Σε βρήκανε σε οποιο σημείο της γής και να κρυφτείς και η τιμωρία ειναι πολύ σκληρή απο αυτούς , μέχρι και να σε φάνε.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *