ροή ειδήσεων

CNN: «Γιατί να μην αφήσουμε την Ελλάδα να βουλιάξει;»

Σε καυστικό του άρθρο, το αμερικανικό δίκτυο CNN επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα που θεωρεί ότι βρίσκεται στα χείλη των Ευρωπαίων: «γιατί να μην... αφήσουμε την Ελλάδα να βουλιάξει;».

«Η Ελλάδα μπορεί να μας έδωσε την λέξη δημοκρατία και πολλά από τις αρχές της κοινωνίας. Τώρα όμως είναι ο «άρρωστος της Ευρώπης» και οι λαοί άλλων ευρωπαϊκών δημοκρατιών ρωτούνται αν αξίζει να σωθεί με περισσότερα δισ. από τα χρήματά τους. Εν ολίγοις το επιχείρημά τους είναι αυτό: Τι θα γίνει αν η Ελλάδα γλιστρήσει ατιμωτικά εκτός ευρωζώνης;» γράφει το Cnn, αναφέροντας ότι η Ελλάδα με γεωστρατηγικούς όρους, θεωρείται πλέον περιφερειακή. «Δεν έχει αποθέματα πετρελαίου και βασίζεται στην γεωργία και τον τουρισμό...Αντιστοιχεί μόλις στο 5% της οικονομικής παραγωγής της ΕΕ».

Στο άρθρο σημειώνεται ότι παρόλο που η πλειψηφία των Ελλήνων- περίπου το 70%- τάσσονται υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ, ένα σεβαστό ποσοστό ψήφισε κόμματα που θεωρούνται «αντι-μνημονιακά», θεωρώντας ότι η συνταγή που τους έχει επιβληθεί επιδεινώνει την κατάσταση.

Τα ατέλειωτα πακέτα διάσωσης είναι έξυπνη πολιτική ή απλώς διαιωνίζουν την κρίση, καθώς το νέο χρέος αντικαθιστά το παλιό; Αναρωτιέται ο αρθογράφος, αναφέροντας την άποψη που θέλει την Ελλάδα να μην γίνεται ποτέ ανταγωνιστική όσο χρησιμοποιεί το ευρώ και κάνει μνεία στην άποψη του αμερικανού οικονομολόγου Κένεθ Ρόγκοφ που πρότεινε η Αθήνα να λάβει ένα είδος «άδειας» από την ευρωζώνη, διατηρώντας παράλληλα την θέση της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με την επανεισαγωγή μιας υποτιμημένης δραχμής που θα έδινε τρομερή ώθηση στον τουρισμό.
dete.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος12/5/12 16:30

    αφου πλεον ειμαστε "περιθωριακη" χωρα γεωπολιτικα χωρια ολα τα αλλα που μας χωνουν και χωρις πετρελαιο κλπ ,πιστευω οτι δεν θα ειχαν τοτε καμμια αντιρρηση αν π.χ διναμε και στους Ρωσους η Κινεζους μερικες βασεις εδω ναχουν και αυτοι...ετσι γι αρχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12/5/12 19:34

    ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΚΑΝΕΙ. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ "ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ" (ΣΥΓΝΩΜΗ ΛΑΘΟΣ.... ΤΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΔΙΣΦΗΜΙΖΟΥΜΕ) ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΩΣΤΑ, ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΛΥΜΕΝΕΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ, ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΓΕΝΙΟΜΑΣΤΕ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΣΛΟΓΚΑΝ...... ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ...ΜΠΟΡΕΙΣ!!!!Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ, Η ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ, Η ΜΙΖΑ, Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ DNA ΜΑΣ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΟΚ ΜΕ ΚΟΜΠΙΝΑ ΜΠΗΚΑΜΕ!!! ΜΗΠΩς ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΥΠΟΨΗ ΜΑΣ ΟΣΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΑΠΤΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ..... ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ.... ΜΗΠΩς ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΣΩΣΤΟΙ???? ΟΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος12/5/12 23:02

    Αυτό μου θυμίζει τον Καραγκιόζη που έλεγε...."άστον να με βαράει....στο τέλος θα κουραστεί και θα πεθάνει"..... Το ερώτημα είναι κατά πόσο θα μας ανεχτούνε ακόμα και δεν θα μας πουν μια μέρα ....αι σιχτίρ... σας βαρεθήκαμε πιά, πολύ ασχοληθήκαμε μαζί σας, πάρτε τα μπογαλάκια σας και πάτε σπίτια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος13/5/12 09:06

    Ανώνυμος12/5/12 4:30 μ.μ.

    αφου πλεον ειμαστε "περιθωριακη" χωρα γεωπολιτικα χωρια ολα τα αλλα που μας χωνουν και χωρις πετρελαιο κλπ ,πιστευω οτι δεν θα ειχαν τοτε καμμια αντιρρηση αν π.χ διναμε και στους Ρωσους η Κινεζους μερικες βασεις εδω ναχουν και αυτοι...ετσι γι αρχη.
    ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΝΑ ΔΩΣΠΥΜΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ
    ΝΑΑΠΕΙΛΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *