ροή ειδήσεων

Στο εδώλιο 121 αστυνομικοί για μη υποβολή δήλωσης «πόθεν έσχες»

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου αντιμέτωποι με την κατηγορία της μη υποβολής δήλωσης "πόθεν έσχες" στην Υπηρεσία (Ν. 3213/2003) θα καθίσουν την 3η Ιουλίου 2012...
μετά την ολοκλήρωση σχετικής έρευνας από Ειδικό Εφέτη Ανακριτή του Εφετείου Δωδεκανήσου, 121 αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου!!.
Σε βάρος των αστυνομικών σχηματίστηκαν συγκεκριμένα μεμονωμένες δικογραφίες από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ μετά τη διαπίστωση ότι δεν είχαν υποβάλει αρμοδίως δηλώσεις της
περιουσιακής τους κατάστασης τα έτη 2007, 2008 και 2009.
Οι αστυνομικοί προσκόμισαν ενώπιον του Εφέτη Ανακριτή αντίγραφα των φορολογικών τους δηλώσεων ενώ σημειώνεται ότι στην πλειονότητα των κατηγορούμενων τα περιουσιακά τους στοιχεία δεν έχουν μεταβληθεί με αποτέλεσμα να μην υφίσταται καν ένδειξη ότι επιχείρησαν να αποκρύψουν έσοδα.
Τους αστυνομικούς εκπροσωπεί ο δικηγόρος κ. Άκης Δημητριάδης που δήλωσε ότι αναμένει την απαλλαγή τους ελλείψει δόλου και στοιχείων επιβαρυντικών σε βάρος τους.
Σημειώνεται ότι για το ίδιο θέμα διενεργήθηκε και πειθαρχική έρευνα και τους καταλογίστηκαν μικρές χρηματικές ποινές και ποινές επίπληξης.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Μ. Ανδρουλάκης έχει καταστήσει σαφές ότι οι συνάδελφοί του, λόγω σύγχυσης, ενώ είχαν υποχρέωση στο παρελθόν να αποστέλλουν τις δηλώσεις στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, μετά την αλλαγή του νόμου, που όριζε ότι όφειλαν να τις υποβάλλουν εφεξής στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων δεν το έπραξαν με αποτέλεσμα να υφίσταται πράγματι εκκρεμότητα.
Σε ορισμένες περιπτώσεις οι κατηγορούμενοι είχαν αποστείλει τις δηλώσεις τους με απλό ταχυδρομείο χωρίς να κρατήσουν αποδεικτικό αποστολής και όπως φαίνεται αυτές δεν καταχωρήθηκαν αρμοδίως με αποτέλεσμα, μετά την ενημέρωσή τους, να σπεύσουν σε επανυποβολή τους με συστημένη αλληλογραφία.
Θυμίζουμε ότι το δικαστήριο έχει εξετάσει στο παρελθόν ακόμη 110 όμοιες υποθέσεις. Όλοι οι κατηγορούμενοι απηλλάγησαν πλην ενός που καταδικάστηκε ερήμην σε ποινή φυλάκισης 2 ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ για μη υποβολή δήλωσης «πόθεν έσχες» τα έτη 2006, 2007 και 2008 και σε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 3.000 ευρώ για μη υποβολή δήλωσης «πόθεν έσχες» το έτος 2009.

dimokratiki

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *