επικαιρότητα

Βουτιά 20% οι αφίξεις τουριστών

Προς όλους τους δημοφιλείς προορισμούς οι κρατήσεις από το εξωτερικό εμφανίζουν σημαντική υστέρηση σε σχέση με πέρυσι...
Πτώση μεγαλύτερη του 20% σημείωσαν οι αφίξεις αλλοδαπών τουριστών στην Ελλάδα τον Μάιο, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία.

Από τα Ιόνια Νησιά και τις Κυκλάδες, και από την Χαλκιδική μέχρι την Κρήτη και τη Ρόδο η εικόνα είναι ίδια. Ο Μάιος δεν απέφερε τα προσδοκώμενα τόσο σε επίπεδο αφίξεων, όσο και κρατήσεων.

Δεν είναι όμως μόνο οι αφίξεις του Μαΐου και ο Ιούνιος κινείται υποτονικά, ενώ το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, ελάχιστες μονάδες και μόνο σε κοντινούς προορισμούς έπιασαν πληρότητες της τάξης του 60%.

Για παράδειγμα στη Ζάκυνθο, οι αφίξεις από Γερμανία ήταν μειωμένες κατά 43% και κατά 34% από την Ολλανδία και κατά 15% από την Μεγάλη Βρετανία.

Προς όλους τους δημοφιλείς προορισμούς οι κρατήσεις από το εξωτερικό εμφανίζουν σημαντική υστέρηση σε σχέση με πέρυσι. Ενώ το «πλήγμα» θα είναι βαρύ και από την εσωτερική αγορά καθώς φέτος δεν υπάρχει η «τονωτική ένεση» των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού, που γέμιζαν πολλές μονάδες τον Ιούνιο και από τα μέσα Σεπτέμβρη μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Για παράδειγμα στη Χαλκιδική σημειώνεται μεγάλη πτώση με τη μέση πληρότητα -όπως φαίνεται από τις κρατήσεις για τον Ιούνιο- να μην ξεπερνά το 50%. Υπολογίζεται ότι η μέση απώλεια στο σύνολο της σεζόν θα κυμανθεί μεταξύ 20% - 25%, σε σχέση με το 2011.

Το ανησυχητικό είναι ότι σύμφωνα με τη μέχρι τώρα ροή η πτώση στα τουριστικά έσοδα θα είναι της τάξης του 15% με 20%.

http://www.imerisia.gr

Σχόλια

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης