ροή ειδήσεων

Τουρισμός: Αλλάζει το κλίμα, πυκνώνουν οι κρατήσεις

Άνεμος αισιοδοξίας αρχίζει να πνέει στον ελληνικό τουρισμό, ο οποίος βάζει πλώρη για να καλύψει τα κενά που εμφάνισε το προηγούμενο διάστημα απόρροια της...
πολιτικής αστάθειας της χώρας. Πλέον οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής θα κρίνουν που θα κάτσει η μπίλια των αφίξεων και των εσόδων για την Ελλάδα, καθώς η μέχρι τώρα πορεία των κρατήσεων κάθε άλλο παρά αισιοδοξία γεννούσαν.

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, η διευθύντρια του γραφείου του ΕΟΤ στην Αγγλία Κυριακή Μπουλασίδου, σε μια εκ των σημαντικότερων αγορών για την Ελλάδα, επιβεβαίωσε ότι πράγματι μετά τις εκλογές κάτι φαίνεται ότι αλλάζει, χωρίς ωστόσο να υπάρχει τη δεδομένη χρονική στιγμή ποσοτική αποτύπωση της εικόνας. Ωστόσο, ως επικεφαλής του γραφείου, η κ. Μπουλασίδου θα έχει δια ζώσης επικοινωνία με όλους σχεδόν τους Tour Operator's στην Αγγλία, προκειμένου να υπάρξει ενδελεχής ενημέρωση για το που βαδίζουμε.

Η Ελλάδα, όπως ανάφερε, είναι παρούσα στη δυναμική αγορά της Αγγλίας, με την ηλεκτρονική επικοινωνιακή εκστρατεία "True Greece" να χαίρει της εκτίμησης και των τουριστικών πρακτόρων που την χρησιμοποιούν για να διαφημίσουν την Ελλάδα και μάλιστα χωρίς κόστος.

Μέχρι σήμερα, οι απώλειες των κρατήσεων από την αγγλική αγορά διαμορφώνονται στο 11% αλλά όπως εκτιμά η κ. Μπουλασίδου δεν πρόκειται για απογοητευτική επίδοση, καθώς η αγγλική κυβέρνηση δια των αρμοδίων αρχών έχει ξεκινήσει αγώνα δρόμου, για να μείνουν οι Άγγλοι στην πατρίδα τους, ελέω των Ολυμπιακών Αγώνων εφέτος. Προς την κατεύθυνση αυτή ήδη έχει ξοδεύσει 5 εκατ. ευρώ.

Αναφερόμενος στο κλίμα της αναστροφής των κρατήσεων ο Γιώργος Τελώνης, πρόεδρος των ελληνικών τουριστικών γραφείων (Hata), τόνισε στο ΑΜΠΕ ότι η παρούσα αύξηση που εμφανίζεται μετά τις εκλογές οφείλεται σε κρατήσεις που ουσιαστικά "ξεπάγωσαν" με τη σταθεροποίηση της πολιτικής κατάστασης.

Από την πλευρά του, το μέλος του Συνδέσμου Ελληνικών τουριστικών Επιχειρήσεων Αλέξανδρος Αγγελόπουλος τόνισε στο ΑΜΠΕ ότι κάποιες κρατήσεις μπορεί να "ξεπάγωσαν", αλλά στο σύνολό τους δεν έχουν τέτοιο ρυθμό που να μας ενθουσιάζει. Οι πληγές των περασμένων 3 ετών είναι αγιάτρευτες. Καλούμαστε από τώρα να δουλέψουμε για την επόμενη χρονιά, με στόχο τη σημαντική αύξηση της ροής των κρατήσεων, αλλά και με βελτίωση των οικονομικών μεγεθών των επιχειρήσεων, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργο Τσακίρη μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου παρατηρείται σημαντική ανάσχεση του αρνητικού κλίματος όπου ενδεικτικά είναι και τα στοιχεία που καταγράφονται από την Expedia. Από τα στοιχεία των διαδικτυακών tour operators προκύπτουν τα εξής :

Ειδικότερα, μέσα από την πλατφόρμα της Expedia καταγράφεται αύξηση των κρατήσεων κατά 27% το διάστημα 18-24 Ιουνίου 2012 έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Ενδεικτικά σημειώνεται ότι η 18η Ιουνίου ήταν η μέρα κατά την οποία σημειώθηκε ρεκόρ κρατήσεων προς την Ελλάδα.

Οι σημαντικότερες αυξήσεις κρατήσεων μετά τις εκλογές αφορούν στους δημοφιλείς προορισμούς της νησιωτικής χώρας, με την Κέρκυρα να είναι στο +82%, τη Σαντορίνη στο +74%, τα Χανιά +76% και τη Μύκονο +27%. Μόνο η Αθήνα εξακολουθεί να κινείται σε αρνητικό έδαφος με -2%. Οι περισσότερες κρατήσεις προήλθαν από ΗΠΑ, Ιταλία και Αγγλία, ενώ η γερμανική αγορά παρουσίασε πτώση 2%.
pelop.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *