ροή ειδήσεων

ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΜΕ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΩ ΚΑΙ ΡΟΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ…

VISA: ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ 14
«Σπάσαμε» την κλειδαριά της Σένγκεν αλλά θέλει προσοχή για να πετύχει το πείραμα…
Τον προηγούμενο χειμώνα, η μεγάλης κυκλοφορίας τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ» σχεδόν πανηγύριζε... για το γεγονός ότι διαφαίνονται κάποια πρώτα σημάδια ανοίγματος από και προς τα νησιά της Δωδεκανήσου, με τη λειτουργία γραφείων ταχείας εξυπηρέτησης (visa center) των ενδιαφερομένων για χορήγησης βίζας.

Με τη φράση «οι γείτονες σπάνε την κλειδαριά της Σένγκεν» η εφημερίδα έκανε γνωστό στην κοινή γνώμη της γείτονος χώρας ότι χαλαρώνει το ασφυκτικό πλαίσιο της Συνθήκης, κάνοντας πιο εύκολες τις διαδικασίες για να επισκεφτούν οι Τούρκοι την Κω, τη Ρόδο και άλλα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

ΤΑ ΜΜΕ ΖΗΤΟΥΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ…

Το ίδιο έντονο ενδιαφέρον επιδεικνύεται και σήμερα από τα ΜΜΕ της Τουρκίας, που ζητούν ενημέρωση με λεπτομέρειες για το επόμενο βήμα που έγινε με την απευθείας χορήγηση προξενικής θεώρησης στα λιμάνια της Ρόδου και της Κω, διαδικασία που ξεκίνησε από την προηγούμενη εβδομάδα, με πρόσθετο εξοπλισμό που παράγγειλε η Περιφέρεια.

ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

Τούρκοι δημοσιογράφοι από τις μεγαλύτερες εφημερίδες επιθυμούν να επικοινωνήσουν στους αναγνώστες τους το «πώς» και «πότε», ώστε να μη χαθεί χρόνος μέχρι να ξεκινήσει η καμπάνια που έχει προαναγγελθεί.

Οι ερωτήσεις αφορούν στα βασικά αλλά και ουσιαστικά που αφορούν στα δικαιολογητικά, τα οποία σύμφωνα με την υπηρεσία του ελέγχου διαβατηρίων είναι, μεταξύ άλλων, η υποβολή αίτησης ακόμα και στα συνεργαζόμενα τουριστικά γραφεία, η φωτοτυπία του διαβατηρίου, η αντίστοιχη σελίδα προσωπικών δεδομένων, η καταβολή παράβολου, η υπεύθυνη δήλωση του ιδιώτη που τυχόν θα φιλοξενήσει Τούρκους υπηκόους κλπ.

Ήδη, από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν αποσταλεί ενημερωτικά δελτία τύπου προς τα ΜΜΕ της Τουρκίας, ενώ θα ακολουθήσει και πρόσκληση προς «επώνυμους» δημοσιογράφους να επισκεφθούν τη Ρόδο και την Κω, προκειμένου να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι το «προϊόν» που προσφέρεται στους συμπατριώτες τους, οι οποίοι πλέον θα έχουν τη δυνατότητα και την ευχέρεια να παραμείνουν έως και 15 ημέρες στα νησιά μας.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ

ΟΧΙ ΑΣΤΟΧΙΕΣ…

1 Όλα τα παραπάνω απαιτούν και προϋποθέτουν τη μέγιστη προσοχή και επιμέλεια από την πλευρά όλων των εμπλεκόμενων ελεγκτικών μηχανισμών, κάτι που φαίνεται να έχει γίνει δεύτερη φύση στις λιμενικές και αστυνομικές αρχές της περιοχής μας. «Τα μάτια μας πρέπει και είναι 14, ώστε να μη ρισκάρουμε τυχόν αστοχίες στην όλη διαδικασία, η οποία είναι μεν πρωτόγνωρη, διαθέτουμε όμως τα μέσα και την εμπειρία για να ανταπεξέλθουμε» τονίζεται από το Λιμεναρχείο και την Αστυνομική Διεύθυνση, γεγονός που καλλιεργεί βάσιμες προσδοκίες για την επιτυχία του εγχειρήματος.

ΑΛΜΑ ΣΤΟ

…ΠΑΡΕΛΘΟΝ;

Οι τοπικές αρχές και οι τουριστικοί μας φορείς ξέρουν επίσης καλά πως η πιλοτική αυτή διαδικασία, που πήρε το πράσινο φως από την ΕΕ υπό αυστηρές προϋποθέσεις και κατά παρέκκλιση της Συνθήκης Σένγκεν, θα είναι καθημερινά στο μικροσκόπιο, και κάθε ...στραβοπάτημα δεν θα συγχωρείται.

Αυτόν τον κίνδυνο δεν τον υποτιμά κανείς, και για το λόγο αυτό εφιστάται η προσοχή προς πάσα κατεύθυνση ώστε «το προσωρινό καθεστώς να γίνει μόνιμο» προς όφελος της τοπικής μας οικονομίας και της τουριστικής μας βιομηχανίας, που τελεί υπό έναν ιδιότυπο εκβιασμό από τους «παραδοσιακούς» της πελάτες.

Ένας «εκβιασμός» που προσλαμβάνει και πολιτικές διαστάσεις, αν συνυπολογίσει κανείς και την έρπουσα φημολογία που αφορά στην επαναφορά των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα κράτους-μέλους της ζώνης Σένγκεν σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως φέρεται να προτείνει η Κομισιόν και το Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Κάτι τέτοιο, αναφέρει η πρόταση, θα γίνεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις, δηλαδή όταν υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις και προβλήματα στη φύλαξη εξωτερικών συνόρων.
http://www.vimatisko.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *