ροή ειδήσεων

Η λιτότητα έφερε την κρίση, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Οι εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την υπαγωγή και των χωρών της Ισπανίας και της Κύπρου σε μηχανισμούς στήριξης αναδεικνύουν με τον πιο φανερό τρόπο ότι...
η κρίση δεν είναι κάποιων μεμονωμένων χωρών, αλλά συστημική και συνολική για την ΕΕ, σημειώνει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η κρίση οφείλεται στην ασκούμενη καταστροφική πολιτική της σκληρής λιτότητας και της ακραιφνούς νεοφιλελεύθερης δημοσιονομικής πειθαρχίας.

«Γίνεται πλέον ξεκάθαρο ότι χρειάζεται επαναθεμελίωση της Ευρώπης και συνολική αλλαγή της αρχιτεκτονικής της ευρωζώνης, όπου εκτός των άλλων, είναι απαραίτητο να υπάρξει ένα σχέδιο μετατροπής των επιμέρους δημόσιων χρεών των χωρών σε κοινό ευρωπαϊκό χρέος και η δημιουργία αναδιανεμητικού ευρωπαϊκού προϋπολογισμού», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη, στην ανακοίνωση τονίζεται η ανάγκη για αλλαγή του ρόλου της ΕΚΤ με απευθείας δανεισμό των κρατών, αλλά και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για τη στήριξη της απασχόλησης και της ανάπτυξης.

Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι απαιτούνται πρωτοβουλίες για την από κοινού αντιμετώπιση της τραπεζικής κρίσης στην Ευρώπη και το δημόσιο έλεγχο των τραπεζών, ώστε να υπάρξουν δυνατότητες για μια άλλη πολιτική σε όφελος της κοινωνίας.

«Δυστυχώς η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας παραμένει εγκλωβισμένη στην πολιτική του μνημονίου και δεν μπορεί να παίξει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο μαζί με άλλες χώρες για τη διαμόρφωση μιας νέας πραγματικότητας στην Ευρώπη», προσθέτει.
parapolitika.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος27/6/12 16:39

    Όπως πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα του τύπου, το πρωί της Τρίτης η Περιστέρα Μπαζιάνα, σύντροφος - όπως την αποκαλούν - (γιατί δεν είναι επισήμως παντρεμένοι…) του Αλέξη Τσίπρα, έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι. Βεβαίως, ευχόμαστε να τους ζήσει το νεογέννητο, αλλά πέραν από την ανθρώπινη υπάρχει και η πολιτική πλευρά του ζητήματος.
    Εξηγούμαστε: η γέννηση του μωρού έγινε στο ΙΔΙΩΤΙΚΟ μαιευτήριο «Ιασώ». Είναι βεβαίως αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να πηγαίνει σε όποιο νοσοκομείο θέλει (και μπορεί…), αλλά είναι και μεγίστη υποκρισία αυτοί οι οποίοι κραυγάζουν για «δημόσια και δωρεάν υγεία» να πηγαίνουν όποτε χρειάζεται σε πανάκριβα ιδιωτικά νοσοκομεία, στα οποία ο λαουτζίκος δεν μπορεί να περάσει ούτε απ’ έξω!

    Γιατί αλήθεια δεν πήγαινε π.χ. στο κρατικό «Αλεξάνδρα» η σύντροφος του Τσίπρα, εκεί που γεννούν (δωρεάν βεβαίως, ας είμαστε καλά εμείς τα… κορόιδα που πληρώνουμε) όλες οι «μετανάστριες» και που αν μια φτωχή Ελληνίδα είναι τυχερή να βρει κρεβάτι είναι αναγκασμένη να «συγκατοικεί» με πληθώρα ξένων στον ίδιο θάλαμο; Έτσι, για να δει τη… γλύκα που «πολυπολιτισμού» που προωθεί ο σύντροφός της και το κόμμα του.ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/6/12 17:46

    Γιατι ρε ηλιθιε εσυ και οι αλλοι που ψηφισατε ΝΔ Σαμαρα ενω πληρωνετε εισφορες στα ταμεια σας καθε μηνα, συνεχιζεις να πληρωνεις γιατρους και φαρμακα,γι αυτο ρε ηλιθιε!!!
    Το πρωτο πραγμα που επρεπε να κανει ο Σαμαρας ηταν να πληρωσει τους Φαρμακοποιους για να μπορει ο κοσμακης με την συνταξη και τον μισθουδακο του να παιρνει τα φαρμακακια του.Αλλα ουτε αυτο το ελαχιστο δεν εκανε ακομα.Καλα εκανε ο Τσιπρας οπως θα εκαναν ολοι οσοι ειχαν οικονομικη ευχερεια.Τιποτα το μεμπτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/6/12 19:40

      Ρε παλιοκερατά 5.46 ποιος σου είπε πως ψήφισα Σαμαρά?Δλδ όποιος δεν είναι κωλοτρυπίδας σαν και του λόγου σου και δεν ψηφίζει Τσιπρα ψηφίζει αυτόματα Σαμαρά? Άντε πάρε κανένα πακιστάνι λοιπόν σπίτι σου να σε βολεύει εσένα κίναιδε μαζί με την γυναίκα σου! Τους Πακιστανούς και τους αλβανούς και το κακό συναπάντημα πληρώνουμε γιατί όλοι αυτοί πάνε τσάμπα στα νοσοκομεία έχουν συντάξεις μαϊμού, παίρνουν επιδόματα παιδιών ολα αυτά τα σκατά που πρεσβεύει ο αρχηγός σου ο τσιπρας ο αριστερουλις με τις δεξιές τσέπες!

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος28/6/12 20:43

    Ε τοτε ποιος ψηφισε ΝΔ Πασοκ και συγκυβερνουν η μανα σου ρε γαμημενε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *