ροή ειδήσεων

Κόβουν το επίδομα από την 1η Ιανουαρίου 2013 στους εποχιακούς υπαλλήλους

Διάταξη που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου κόβει το επίδομα ανεργείας,ειδικά σε όσους ασχολούνται με εποχιακά και τουριστικά επαγγέλματα...
Ουσιαστικά ,από την 1η Ιανουαρίου 2013, ο ΟΑΕΔ θα διενεργήσει έναν ακόμη έλεγχο προκειμένου να διαπιστώσει ποιοί δικαιούνται επίδομα ανεργείας και ποιοί όχι.
Εφόσον,ο άνεργος έχει εισπράξει περισσότερα από 450 ημερήσια επιδόματα που αντιστοιχούν σε 18 μηνιαία επιδόματα,μέσα σε αυτά τα τέσσερα χρόνια,τότε θα σταματάει να λαμβάνει την επιδότηση.

Οι εποχικοί υπάλληλοι,κυρίως,οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία,είναι πολύ πιθανόν να πέσουν σε αυτή την παγίδα,καθώς συνηθίζουν να απασχολούνται έξι μήνες το χρόνο,και να επιδοτούνται τους υπόλοιπούς.

tvnea.blogspot.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος14/7/12 18:58

    Αν και δεν είμαι εποχικός υπάλληλος θέλω να ρωτήσω το εξής. Τον χειμώνα αυτοί οι άνθρωποι τι θα απογίνουν? δουλειές για μόνιμη απασχόληση δεν υπάρχουν για όλους, και οι εποχικοί είναι χιλιάδες, δεν είναι 50-100 άτομα, και όπως επίσης δεν είναι όλοι τους υψηλόμισθοι, και στην πλειοψηφία είναι χαμηλόμισθοι, όπως, καμαριέρες, καθαρίστριες, σερβιτόροι, πωλήτριες, κτλ. Δεν είναι όπως παλιά που το εποχικό τους εισόδημα ξεπερνούσε το ετήσιο ενός μόνιμα απασχολουμενου, έχουν αλλάξει οι καιροί και δεν θα είναι εύκολο για κανέναν. Θα είναι ένα ντόμινο καταστροφής και για τον εμπορικό κόσμο λόγο ότι μετά από αυτό θα κλείσουν τα πάντα εκτος από τις πολυεθνικές. Το έχουμε δει ξανά αυτό το σενάριο και ξέρουμε πολύ καλά τι μελει γενέσθαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/7/12 19:48

    ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΤΣΑΜΠΙΚΟΙ ΠΟΥ ΜΙΑ ΖΩΗ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ. ΞΕΦΤΙΛΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/7/12 20:36

      Σου συνιστω να μην κοβεις τα ψυχοφαρμακα με δικη σου πρωτοβουλια. Κατι ξερει ο γιατρος που σου τα γραψε.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος14/7/12 20:56

      και ποιος σου ειπε ρε εξυπνακια οτι οι ξενοδοχουπαλληλοι βγαινουν στην ανεργια απο επιλογη???Μακαρι να δουλευαμε ολο το χρονο και ας μην υπηρχε επιδομα ανεργιας ποτε..Αλλα οταν εισαι εξω απ'το χορο....Ασχετοι!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος14/7/12 23:23

      τησ μανας σου ..μαλακισμενο

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος15/7/12 05:25

      Καλά ρε γυφτοβλαχε 14/7/12 7:48 μ.μ εσείς εκεί πάνω στα όρη και στα βουνά που θάλασσα δεν ξέρετε τι είναι και προς τα που πέφτει δικαιλογημένα να μην ξέρετε από τουριστικά επαγγέλματα, άντε να αρμέξεις καμια κατσίκα λέω εγώ.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος26/7/12 16:17

      Τόσα ξέρεις με το ηλίθιο μυαλό που κουβαλάς τόσα λες γελοίε!

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος14/7/12 20:34

    ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ 7 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ 5 ΜΗΝΕΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΟΤΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙΣ 20 ΜΗΝΕΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΣΤΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΝΕΡΓΙΑ? ΤΗΝ 4Η ΧΡΟΝΙΑ ΣΩΣΤΑ? ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/7/12 21:09

      σου υπολογιζουν καθε χρονια με βαση τα τελευταια 4 χρονια.. οχι καθε 4 χρονια. για παραδειγμα το 2013 θα υπολογισουν ποση ανεργια πηρες το 2012,2011,2010,2009.. πηρες οπως ολοι οι ξενοδοχουπαλληλοι πανω απο 4 μηνες? τοτε ξεχασε την ανεργια! το 2014 θα μετρησουν τις χρονιες 2013,2012,2011,2010 και ουτως καθεξης καθε χρονο! με λιγα λογια την βαψαμε! ΝΑΙ ΠΡΕΠΕΙ να διορθωθει ο θεσμος του επιδοματος ΟΑΕΔ, αλλα αυτο που πρεπει να γινει ειναι να μπουν οικονομικα κριτηρια! δεν μπορει η αλλη συζυγος μεγαλοξενοδοχου και να περιμενει να παρει τα 400 ευρω απο τον ΟΑΕΔ και να επιβαρυνει ολους τους αλλους!! αλλα δυστυχως αν ισχυει αυτο, για αλλη μια φορα οπως και με τους φορους αντι να φτιαξουν το προβλημα εκει που ειναι, βρισκουν την ευκολη λυση, παλι ο μικρομεσαιος θα την πληρωσει!

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος14/7/12 21:33

    Όταν ανακοινώθηκε η αύξηση του αφορολόγητου στα 8.000€ , αναρωτιόμουν, πως το κράτος θα καλύψει αυτές τις οικονομικές απώλειες. Ιδού η απάντηση! Δυστυχώς, όταν ανακοινώνεται κάτι καλό σ' αυτή τη Χώρα, κάτι άσχημο επακολουθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος14/7/12 21:55

    ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΣ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΝΟΔ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΕΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΚΕΡΑΤΑΣ ΚΑΙ ΔΑΡΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΜΕ ΝΑ ΠΕΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΗΣΩ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΩ ΚΑΡΑΒΟΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος15/7/12 04:43

    Λοιπον εχουμε και λεμε:Συνταξη(αν ποτε καταφερουμε να βγουμε) ψιχουλα.Ταμειο ανεργειας τερμα.Σαιζον 5(στην καλυτερη περιπτωση) μηνων.Αφορολογητο στα 8000(να το δουμε πρωτα).Πεστε μου ΕΝΑΝ λογο για τον οποιο εγω δεν θα πρεπει να δουλεψω και να τα παιρνω μαυρα αν θελω να επιζησω εγω και η οικογενεια μου.Με ενδιαφερει τι θα γινει αυτο το μπουρδελο οταν εγω και οι δικοι μου ειμαστε στο χωμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος15/7/12 15:39

    Όταν σας το κόψουν να πάτε να το ζητήσετε από τον Σαμαρά που τον ψηφίσατε!!!!!! και θα κάνει τα πάντα να σας το δώσει!!!!!!!!! να είστε σίγουροι γι΄αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος15/7/12 18:45

    ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΚΟΨΟΥΝ ΟΛΑ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΤΣΑΜΠΙΚΟΙ. ΝΑ ΠΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΥΣ ΣΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ...
    ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΜΟΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος26/7/12 16:27

      Σε καίει μήπως που δεν κατάγεσαι και εσύ απο τη Ρόδο ή μου φαίνεται; Γιατί αλλιώς προς τι η τόση εμπάθεια ανθρωπάκο;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος30/9/13 17:28

      αμορφωσια στο full

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος24/7/12 11:09

    NEOLLINA PANOMERITI I TSAMPIKIA OPOS LES KAI OI TSAMPIKOI MERIKOUS SAN ESENA TOUS EDOSAN PSOMI KAI TAIZOUN AKOMA OLI TIN ELLADA EPREPE NA MPENETE ME DIAVATIRIO STA DWDEKANISA ALLA AS OPSONTE OI FOSTIRES POU EKANA TIN ENOSI ME TIN MANA ELLADA KAI APO TO 48 KAI META MAS GAMISAN OTI EFTIAXAN OI IPPOTES KAI OI ITALOI EXO APO TA DWDEAKANISA OLOI SAS.. TA EIXAME OLA KAI TA DIELISAN OLA OI NEOLLEINES APO TO 48 KAI META...ANEXARTITA DWDEKANISA TORA !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος9/4/13 12:48

    Δεν είμαι απο Ρόδο άλλα δούλεψα πέρυσι χωρις ασφάλεια και θα δουλέψω και φέτος εκει ως εποχική και θα ασφαλιστώ για 5 μήνες δικαιούμαι ταμείο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *