ροή ειδήσεων

Ρόδος: Κατεβάζει ρολά η δημοτική Αστυνομία
και διακόπτει τις κατασχέσεις

Δεν υπάρχουν αποθηκευτικοί χώροι για τα είδη που κατάσχονται
"Κατεβάζει ρολά" από σήμερα η Δημοτική Αστυνομία και διακόπτει τους ελέγχους, που με πολύ μεγάλη επιτυχία και αποτελεσματικότητα, διενεργούσε τον τελευταίο καιρό σε ολόκληρο το νησί...
με συνέπεια ν’ αρχίσει να συμμαζεύεται η κατάσταση αναφορικά με το παραεμπόριο, τους πλανόδιους, τους επαίτες κ.λ.π.

Αιτία για το κατέβασμα των ρολών, είναι το γεγονός ότι ο Δήμος στέρεψε από ρευστό και δεν είναι σε θέση να νοικιάσει αποθηκευτικούς χώρους για τα αντικείμενα που κατάσχουν, μεταξύ των οποίων και τα τραπεζοκαθίσματα από τις καφετέριες της Παλιάς Πόλης!

Πάντως, είναι μια αιτία που ακούγεται παράξενη, καθώς δεν είναι πειστική. Σ’ ολόκληρο το νησί της Ρόδου δεν υπάρχουν ακίνητα του δημοσίου για να χρησιμοποιηθούν ως πρόχειρες αποθήκες, αντί να νοικιάζουν ιδιωτικούς χώρους και να πληρώνουν; Ο Δήμος μάλλον δεν ερεύνησε το θέμα και δεν απευθύνθηκε σε φορείς που διαθέτουν ακίνητα για να χρησιμοποιηθούν ως αποθήκες. Τέτοιοι φορείς π.χ. είναι η Καϊρ και η Γεωργοένωση, αλλά και η Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου. Είναι βέβαιο ότι έχουν ακίνητα διαθέσιμα που λογικά δεν θα είχαν αντίρρηση να χρησιμοποιηθούν από το δήμο. Ακόμη και το παλιό εργοστάσιο της Καϊρ στην οδό Καποδιστρίου θα μπορούσε να δώσει λύση στο πρόβλημα.

Κατά πάσαν πιθανότητα, με την πρώτη δυσκολία σήκωσαν όλοι τα χέρια ψηλά στο Δήμο και επελέγη η εύκολη οδός: Διακόπτουμε τους ελέγχους και τις κατασχέσεις αντικειμένων που παράνομα πωλούνται, ή τοποθετούνται σε κοινόχρηστους χώρους.

Είναι κρίμα να σταματήσουν οι έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας γιατί απέδειξε ότι μπορεί να βάλει τάξη σ’ έναν πολύ ευαίσθητο τομέα.
http://dimastin.blogspot.gr
cityofpetaloudes.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος21/7/12 01:57

    ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΚΡΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/7/12 08:46

      με τις ειρωνίες δεν βγάζεις αποτέλεσμα.Αντίθετα,δες μόνο τα δελτία τύπου στις εφημερίδες,που παραδόξως αυτό το blog δεν αναρτεί και αναρτεί μόνο κριτικές,δες το τι κατασχέσεις και τι συλλήψεις έγιναν και μετά μιλάς.Την ανευθυνότητα άλλων ή την τακτική που ίσως βολεύει κάποιους κρίνε.Οχι αυτούς που προσπαθούν!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος21/7/12 18:00

      Ελεγχοι και μαλακιες. Μπροστα μου 6 δημοτικοι με πολιτικα σταματησαν ενα πλανοδιο στην παραλια και μολις διαπιστωσαν ποιος ειναι τον αφησαν και εκεινος συνεχισε να πουλαει στον κοσμο μπροστα τους. Οποτε αυτα αλλου.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος21/7/12 06:19

    ΑΣ ΤΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ...ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ...
    ΑΛΛΑ ΡΟΥΣΦΕΤΑΚΙ ΜΥΡΙΖΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/7/12 18:28

      Ανώνυμος21/7/12 6:19 π.μ.
      Τι μας λές βρε σύ μεγάλε.
      Απο που εως που εχουν το δικαίωμα ο Δήμαρχος ο αρμόδιος αντιδήμαρχος η οι δημοτικοί υπάλληλοι να στέλνουν στην ανακύκλωση το οτι δήποτε κατάσχεται?

      Για οποια δήποτε τέτοια ενέργεια απαιτείται τελεσίδική δικαστική απόφαση που μπορεί εκτός των τροφίμων μεχρι να βγεί η απόφαση να περάσουν και τρία χρόνια.
      Και τα ναρκωτικά που πιάνουν ακόμη το ιδιο γίνεται.

      Η μόνη λύση "παράθυρο" που θα μπορούσε να γίνεται ειναι το ανεξίτηλο πέρασμα με σπρέυ επάνω στα προϊοντα μαϊμου διαφόρων επωνύμων προιόντων οπως κάνουν στα διάφορα ντού επάνω στην Αθήνα, να το κάνουν και στα λαθραία πωλούμενα εδώ μαζί με τα μαϊμού.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος21/7/12 07:45

    Σαν να βγαίνει η αστυνομία και να λέει "Δεν έχουμε χώρο στα κρατητήρια, σταματάμε τις συλλήψεις, γαμήστε τα όλα!". ε; Ή το ανακοίνωσαν ψαρωτικά ή απλά η μαλακία τους ξεπέρασε κάθε όριο λογικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/7/12 08:49

      αν πάς και κάνεις κατασχέσεις,ο νόμος ξεκάθαρα ορίζει οτι πρέπει να φυλάσονται κάπου.Οταν το "κάπου" αυτό δεν υπάρχει,τότε που μπορείς να κρύψεις τραπέζια,ρούχα κτλ; δεν αναφέρομαι στο παραεμπόριο αλλά για καταλήψεις κοινοχρήστων χώρων κτλ....

      σκέψου το.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος21/7/12 13:31

      Παλίκαρε το σκέφτηκα πολύ καλά. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι ότι τις τελευταίες μέρες έχετε περάσει ένα μήνυμα το οποίο με λίγα λόγια λέει ότι 'θα σας ελέγχουμε τακτικά κατάσχοντας ότι παράνομο' σωστά;

      Μετά από όλα αυτά βγαίνετε και λέτε 'τέρμα οι έλεγχοι' γιατί δεν έχουμε χώρο. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟ;

      Μετά, επειδή είστε σαΐνια, θα βγείτε και θα πείτε 'ΤΩΡΑ έχουμε χώρο ετοιμαστείτε για ελέγχους'.. Καταλήγω στο ότι αυτή η ανάρτηση δεν έπρεπε να βγει ποτέ στο διαδίκτυο. Το ότι δεν έχετε χώρο έπρεπε σιωπηλά να το κρατήσετε ώστε να μην αποθρασυνθούν οι παράνομοι.

      Πιστεύω ότι έστω και λίγο ο φόβος του ελέγχου θα είχε ένα έστω και μικρό αντίκτυπο στους παρανομούντες.. Αυτά..

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος21/7/12 08:21

    Στην Αυτραλία και γενικά στο εξωτερικό τα κατασχεμένα που αφορούν το παρεμπόριο οι δήμοι τα βγάζουν σε πλειστηριασμούς για να βγάζουν τα έξοδα τους, και τα τρόφιμα τα αποτεφρώνουν, εδώ οι βλάκες - ηλίθιοι - άχρηστοι τοπικοί άρχοντες δεν είναι ικανοί σε τίποτα και ουτε να σκεφτούν από μονοι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/7/12 18:40

      Μεγάλε , εσύ που τους ισοπεδώνεις και τους βρίζεις ολους.
      Μάθε οτι εδώ δεν ειναι η Αυστραλιανή ηπειρος, αλλά η Ευρωπαική ηπειρος.

      Και στην ΕΕ απαγορεύεται συλλογικά αυτό.
      Δηλαδή εκπληστηριασμός κατασχεμένων προϊόντων πρός οφελος του δήμου.
      Απαγορεύεται ακόμα και να δοθούν αυτά τα κατασχεμένα σε ιδρύματα.

      Τα μόνα κατασχεμένα απο παραεμπόριο λαθρεμπόριο παράνομης μεταφοράς η διακίνησης που επιτρέπεται να τα οικειοποιηθούν πρός οφελός τους οι αρχές του κάθε Ευρωπαικού κράτους, ειναι τα οπλα, τα εκρηκτικά, πολεμοφόδια, πολίτιμα μέταλα, πολίτιμοι λίθοι, και αρχαία η ιστορικά αντικείμενα, οχήματα, πλεούμενα, αεροσκάφη, και λαθραία καύσιμα.
      Τίποτε άλλο.

      Ελπίζω να το κατάλαβες το τι συμβαίνει.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος21/7/12 11:35

    ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΝΑ ΔΙΑΝΕΜΗΘΟΥΝ ΣΕ ΑΠΟΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΙΔΡΥΜΑΤΑ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΔΗ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ . ΟΤΙ ΠΕΡΙΣΕΨΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΕΙ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Ή ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ Η ΕΠΩΝΥΜΙΑ21/7/12 12:39

    ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. ΑΝ ΓΙΑ ΑΠΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΥΡΙΕΥΕΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ. ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΜΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ ΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΜΑΣΕΡ . Ε ΛΟΙΠΟΝ ΟΧΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΙΤΕΡΗ ΕΝΤΑΣΗ. ΣΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΠΟΛΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΗΛΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΟΜΠΡΕΛΛΑΔΕΣ ΠΟΥ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΙΝΕΖΟ 5 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΣΑΖ ΣΤΙΣ ΞΑΠΛΩΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΕΦΤΕΙ ΣΥΡΜΑ ΜΟΛΙΣ ΣΠΑΝΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΗΣΗ ΟΙ ΑΡΧΕΣ.... ΚΥΡΙΕ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΕΙΣΘΕ ΕΝΕΤΑΛΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΝΤΡΟΠΗ ΑΝ ΣΤΑ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ Η ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΣΘΕ ΑΣΤΕΙΟΙ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος21/7/12 19:15

    Τι να θαυμάσει κανείς από την "ανοργανωσιά" του δήμου. Πριν προβείς σε τέτοιες ενέργειες, κοιτάζεις πρώτα που θα αποθηκευτούν τα κατασχεθέντα. Αυτή η ανακοίνωση αν όχι υποκριτική, άποδεικνύει την ανικανότητα των αρμοδίων. Μάλλον "έπεσε" σύρμα και τους είπαν... παιδιά με την κρίση αυτή αν δεν τους αφήσουμε να κάνουν ότι θέλουν, θα πέσουν στις ληστείες και στην εγκληματικότητα. Και μια που η αστυνομία είναι ανύπαρκτη, κάντε τα στραβά μάτια. Αλλωστε τριτοκοσμική χώρα είμαστε. Μπαγκαντές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος22/7/12 17:32

    στο παλαιό Νοσοκομείο απέραντος χώρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *