ροή ειδήσεων

Ο Γκέκος και επίσημα στον πάγκο του Κολοσσού Ρόδου

Ο Μηνάς Γκέκος είναι από σήμερα ο νέος προπονητής του Κολοσσού Ρόδου βάζοντας έτσι τέλος και στην τελευταία προπονητική εκκρεμότητα που υπήρχε σε πάγκο ομάδας Α1 εθνικής για τη νέα περίοδο...

Ο 53χρονος προπονητής που στο παρελθόν έχει περάσει και από τον πάγκο του Απόλλωνα, αντικαθιστά τον Βασίλη Φραγκιά που οδήγησε πέρσι τους «θαλασσί» στην καλύτερη πορεία της ιστορίας τους στην Α1 –μέχρι την τέταρτη θέση-.
Το συμβόλαιο που υπέγραψε ο κ. Γκέκος είναι διάρκειας ενός έτους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κολοσσού:
«Νέος προπονητής ο Μηνάς Γκέκος
Η Κ.Α.Ε. ΒΑΠ Κολοσσός ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον προπονητή Μηνά Γκέκο, ο οποίος θα βρίσκεται στο «τιμόνι» της ομάδας μας για την προσεχή αγωνιστική περίοδο.

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΓΚΕΚΟΥ
Ο Μηνάς Γκέκος γεννήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 1959, στην ελληνική συνοικία Ταταύλα
της Κωνσταντινούπολης. Φοίτησε σε ελληνικό σχολείο και υπήρξε μέλος του Αθλητικού Συλλόγου Ταταύλα. Εκτός από το μπάσκετ που αφιερώθηκε αποκλειστικά μετά τα 12 χρόνια του, ασχολήθηκε και με το στίβο, το βόλεϊ και το πινγκ πονγκ. Σε ηλικία 14 ετών αγωνίστηκε στην τουρκική Istanbul Tecknikal Universitasi. Το 1975 σε ηλικία 16 ετών, αναδείχθηκε κορυφαίος νέος παίκτης στην Τουρκία. Αγωνιζόταν με επιτυχία στη θέση του πλέι-μέικερ. Το 1975 αποκτήθηκε από την Α.Ε.Κ. στην οποία αγωνίστηκε έως το 1991 και υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς αθλητές της. Το 1981 κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας, το 1988 ήταν φιναλίστ κυπέλλου, ενώ τις χρονιές 1982, 1990 και 1991 βρέθηκε στα ημιτελικά του θεσμού. Υπήρξε ικανός σκόρερ και βρέθηκε στην τέταρτη θέση στη συγκομιδή πόντων στο ελληνικό πρωτάθλημα τις χρονιές 1983 και 1985, ενώ το 1988 ήταν ο δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος.
Το 1991 αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό. Κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας το 1993 και αγωνίστηκε στον τελικό του ελληνικού πρωταθλήματος την ίδια χρονιά. Το 1994 βρέθηκε με τον Παναθηναϊκό στην τρίτη θέση στην Ευρώπη αγωνιζόμενος στο φαίναλ φορ του Τελ Αβίβ για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Το καλοκαίρι του 1994 επέστρεψε στην Α.Ε.Κ. για να κλείσει την καριέρα του μετά από ένα χρόνο.

http://radiogamma.blogspot.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *