ροή ειδήσεων

ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ

«Τσεκούρι παντού» βροντοφωνάζουν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ως απαίτηση της «κοινής γνώμης», της Τρόικας, αλλά και της «λογικής για τη σωτηρία της χώρας»... Όταν, φυσικά λένε «τσεκούρι παντού», δεν εννοούν στη φοροδιαφυγή, στην αισχροκέρδεια, στις κομπίνες, στη διαφθορά. Εννοούν αυτό:

«Κατάργηση ή άμεση ιδιωτικοποίηση νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας. Αυτή η πρόταση έχει ως στόχος τον δραστικό περιορισμό της δαπάνης για την Υγεία ενώ για την εξεύρεση πόρων εξετάζεται και η μελέτη του καθηγητή Γιάννη Τούντα, που προβλέπει ότι κάποια τμήματα νοσοκομειακών μονάδων και Κέντρων Υγείας της περιφέρειας θα μπορούσαν να νοικιαστούν σε ιδιώτες ή σε ξένα ασφαλιστικά ταμεία. πράγμα που θα φέρει εξοικονόμηση πόρων αλλά και θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους συνταξιούχους ξένους τουρίστες που θα ενδιαφέρονταν για αγορά κατοικίας στην Ελλάδα».

Συγκρατήστε τις τελευταίες λέξεις, για να καταλάβετε πού θα πάνε τα κτήματα και τα σπίτια των οικονομικά αδύναμων που θα κατασχεθούν από Κράτος και τράπεζες. Έτσι, για να μας φύγει και η απορία «άντε και ξεκίνησαν οι κατασχέσεις, σε ποιους θα πουλήσουν τα κατασχεμένα;». Στους ξένους συνταξιούχους θα πάνε. Το έχουν κανονίσει οι άνθρωποι. Νοσοκομεία ξεπουλάνε, τα σπίτια του κοσμάκη ξεπουλάνε, άντε σε λίγο να κάνουν και τα στραβά μάτια με τα ανήλικα, ώστε να αναπτύξουμε έναν «καθώς πρέπει» σεξοτουρισμό για να ξεκαυλώνουν τα ραμόλια «επενδυτές».

Επίσης, εννοούν αυτό: «Πολιτικοί μηχανικοί θα αναλάβουν δουλειές της Πολεοδομίας». Φυσικά μη φανταστείτε ότι εννοούν κάποιους ελεύθερους επαγγελματίες πολιτικούς μηχανικούς, αλλά «υπεργολαβικές εταιρείες» που θα αναλάβουν ολόκληρες πολεοδομίες.

Ως γνωστόν, οι Πολεοδομίες είναι ένα από τα πιο διεφθαρμένα τμήματα του ελληνικού Δημοσίου. Η διαφθορά, ως γνωστόν, χρειάζεται δύο. Έναν που να λαδώνεται κι έναν που να λαδώνει ή να έχει γνωριμίες ώστε να προσπερνά με ευκολία τα εμπόδια για να χτίσει σε βουνά και ακτές.

Το σύγχρονο Κράτος μας, λοιπόν, αντί να ενισχύσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του και να ξεβρωμίσει τις Πολεοδομίες, αποφάσισε να νομιμοποιήσει τη διαφθορά, παραδίδοντας το δικαίωμα άδειας οικοδόμησης σε ανεξέλεγκτες οικοδομικές εταιρείες που όχι μόνο κανένα καημό δεν έχουν να τηρήσουν νόμους προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά πάντα προσπαθούσαν να καταργήσουν τους υπάρχοντες.

Όπως είπε διευκρινιστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Στουρνάρας - ποιος γαμεί τον Σαμαρά; - «Θα κλείνουν δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμοί σε κάθε τομέα και θα περνάνε οι δουλειές τους σε ιδιωτικές εταιρείες». Κι όταν λέμε «σε κάθε τομέα», εννοούμε «σε κάθε τομέα». Δηλαδή, εκτός από την Υγεία, ιδιωτικές εταιρείες θα αναλάβουν και την Παιδεία, τους υγειονομικούς ελέγχους σε τρόφιμα, τους ελέγχους των τιμών και γιατί όχι τη Δικαιοσύνη.

Ουσιαστικά, τα πάντα γίνονται αγορά και η αγορά αυτή θα αυτοελέγχεται κάνοντας ό,τι γουστάρει. Σε συνέχεια αυτού του εκπληκτικού οράματος νεοφιλελευθερισμού, η ανάπτυξη θα έρθει μετατρέποντας τους πολίτες σε πελάτες και τους εργαζόμενους σε σκλάβες και πόρνες.

Υπέροχα! Τότε, όμως, γιατί να υπάρχει το Κράτος και τα υπουργεία; Η Βουλή, οι βουλευτές, οι υπουργοί; Ούτως ή άλλως ιδιωτικά συμφέροντα εξυπηρετούν. Ας πέσουν οι μάσκες. Να ιδιωτικοποιηθεί το Κράτος. Η Βουλή να γίνει ένα Διοικητικό Συμβούλιο μιας χώρας Α.Ε. και ο πρωθυπουργός ένας πρόεδρος της εταιρείας. Γιατί χρειάζονται όλα αυτά τα υπουργεία από τη στιγμή που ουσιαστικά δε θα έχουν αντικείμενο;

Αν το όνειρο του νεοφιλελεύθερου Αρμαγεδδώνα είναι «καθόλου Δημόσιο», τότε μαζί του κι εγώ, αλλά με τον όρο να μην υπάρχει και καθόλου Κράτος. Αν είναι να το κάνουμε, ας το κάνουμε σωστά. Όχι πλέον πολιτικοί. Μόνο επιχειρηματίες. Όχι εκλογές. Όχι προνόμια. Όχι κόμματα. Μόνο επιχειρήσεις. Καθώς θα μειώνεται το Δημόσιο, να μειώνεται αντίστοιχα ο αριθμός των υπουργείων και ο αριθμός των βουλευτών μέχρι να μηδενίσουν όλα μαζί ταυτόχρονα. Και μια που το φτάσαμε ως εδώ, ας καταργήσουμε επιτέλους και αυτόν τον βαρετό εθνικό ύμνο. Τα τραγουδάκια από τις διαφημίσεις του Jumbo κάνουν μια χαρά την ίδια δουλειά. Όλα για την «Ελλάδα Α.Ε.» της ανάπτυξης, της επαναδιαπραγμάτευσης, του αριστερού Κουβέλη, του μαλάκα λαού. Πάμε μωρή Ελλαδάραααααααααα

* Η φωτό είναι «κλεμμένη» από το http://wisdomsigns.blogspot.gr/

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *