ροή ειδήσεων

«ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΤΟ ΠΑΛΕ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ»

ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΕΛΛΗΝΑ ΑΘΛΗΤΗ
Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (6/7) στο δημαρχείο Ρόδου, η συνέντευξη Τύπου για το φιλικό παιχνίδι, που θα διεξαχθεί...
την Κυριακή (20:00), στο «Βενετόκλειο» ανάμεσα στο σύνδεσμο βετεράνων καλαθοσφαιριστών Ελλάδας και μίας μικτής ομάδας από τη Ρόδο.

Στο παιχνίδι θα δοθεί φιλανθρωπικός χαρακτήρας και γίνεται προς τιμή του Νίκου Γκάλη, ο οποίος βρίσκεται στη Ρόδο, δίνοντας το παρών στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.
Να σημειωθεί ότι η γενική είσοδος ορίστηκε στα 5 ευρώ.

Αναλυτικά

ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ: «Ευχαριστώ θερμά το δήμαρχο Ροδίων και το δημοτικό συμβούλιο για τη φιλοξενία τους. Χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκομαι στη Ρόδο, αφού είναι γνωστό πως ο πατέρας μου κατάγεται από τον Άγιο Ισίδωρο. Θεωρώ τη Ρόδο πάντα ως πατρίδα μου και χαίρομαι ιδιαίτερα που θα τιμηθώ σ' ένα παιχνίδι που θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Θα δω παλιούς φίλους, συμπαίκτες και αντιπάλους. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα και εύχομαι να πάνε όλα καλά και να γίνει μία πολύ ωραία εκδήλωση».

Σε ερώτηση για το μπάσκετ στην Ελλάδα τη σημερινή εποχή, ο «Νικ» είπε: «Ένα από τα λίγα πράγματα που πάει καλά στη χώρα αυτή είναι το μπάσκετ. Βγαίνουν συνεχώς νέα ταλαντούχα παιδιά και ο κόσμος αγαπάει το μπάσκετ. Είναι άθλημα που ταιριάζει στον Έλληνα, το έχει στο πετσί του».
Όσον αφορά για το αν θα αναλάβει κάποιο θεσμικό ρόλο στο μπάσκετ, ο Νίκος Γκάλης υποστήριξε: «Δεν ξέρω, δεν το κυνηγάω και δεν το έχω σκεφτεί. Δεν είμαι άνθρωπος που λέει κατηγορηματικά όχι, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι».
ΣΑΒΒΑΣ ΔΙΑΚΟΣΤΑΜΑΤΊΟΥ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΟΠΑΡ): «Είναι μεγάλη τιμή για ολόκληρο το νησί, το Δήμο Ρόδου και τον Δ.Ο.Π.Α.Ρ., η παρουσία του Νίκου Γκάλη, του κορυφαίου αθλητή όλων των εποχών, κατά την άποψη μου στο χώρο της καλαθοσφαίρισης στην Ελλάδα και όχι μόνο. Είναι επίσης τιμή και χαρά μας που φιλοξενούμε στη Ρόδο το σύλλογο βετεράνων καλαθοσφαιριστών Ελλάδα, οι οποίοι μαζί με το Νίκο ξεκίνησαν και συνέχισαν να γράφουν μία λαμπρή ιστορία στο χώρο της καλαθοσφαίρισης. Η Ελλάδα είχε πάντα παράδοση στο μπάσκετ, ωστόσο η μεγάλη αλλαγή έγινε το 1987. Θέλω να καλωσορίσω στη Ρόδο το Νίκο Γκάλη και τον Χρήστο Κωνσταντινίδη και συγχαίρω τον κ. Γιάννη Τσακίρη που είχε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης, καθώς και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, που στήριξαν ομόφωνα την πρόταση.
Στη χώρα αυτή υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα. Υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα σκέψης και αποδοχής αξιών και ρόλων. Όταν η κοινωνία δεν αποδέχεται τις αξίες φτάνουμε στην ισοπέδωση. Όμως υπάρχουν κοινωνίες που σκέφτονται να επαναφέρουν τους ρόλους και τις αξίες. Έτσι θα εισηγηθώ στο δημοτικό συμβούλιο να ονομαστεί το Παλέ ντε Σπορ της Καλλιθέας σε `'Νίκος Γκάλης''.
Ο αγώνας γίνεται για φιλανθρωπικό σκοπό και συγκεκριμένα για μία οικογένεια. Ο πάτερ Νεκτάριος Πόκκιας θα διαθέσει τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν. Καλώ λοιπόν τον κόσμο στο γήπεδο το βράδυ της Κυριακής για να παρακολουθήσουν το φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στο σύνδεσμο βετεράνων καλαθοσφαιριστών Ελλάδας και της ομάδας των επίλεκτων από τη Ρόδο. Στην εκδήλωση αυτή θα τιμηθεί και ο κ. Μόσχος Καντής, ο οποίος πρώτευσε στο τρίαθλο, πριν από ενάμισι μήνα στο Άστρος Κυνουρίας. Αξίζει τιμή σε ανθρώπους που προοδεύουν σε ατομικό επίπεδο και προωθούν το όνομα της Ρόδου».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: «Να ευχαριστήσω με τη σειρά μου το Δήμο Ροδίων και τον Γιάννη Τσακίρη για την πρόσκληση. Ο Νίκος Γκάλης άλλαξε όλο το μπάσκετ και τον ελληνικό αθλητισμό. Από τη μέρα που ήρθε στην Ελλάδα, μας έκανε πιο επαγγελματίες. Με το Νίκο ήμασταν αντίπαλοι, όταν έπαιζα στον Π.Α.Ο.Κ. Δεν θυμάμαι τον Γκάλη να σταματάει το μπάσκετ. Όταν οι άλλοι πήγαιναν διακοπές, ο Νίκος έκανε προπονήσεις κάθε καλοκαίρι στο αμερικανικό κολλέγιο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γίνουμε όλοι πιο επαγγελματίες. Τα τελευταία δύο χρόνια δημιουργήσαμε το σύλλογο, πήγαμε σε όλη την Ελλάδα και ο στόχος μας ήταν πάντα να τιμήσουμε το Νίκο, που έχει προσφέρει τόσα πολλά πράγματα.
Το Νίκο Γκάλη δεν τον τίμησε η Πολιτεία, δεν τον τίμησε ο Άρης και ο Παναθηναϊκός, δεν τον τίμησε η Εθνική ομάδα, την ώρα που έχουν τιμηθεί κάποιοι άλλοι. Είναι χαρά μας που θα παίξουμε για το Νίκο. Είχαμε πει κάποια στιγμή με το Γιώργο Σιγάλα ότι θα κάνουμε ένα φιλικό παιχνίδι στο Σ.Ε.Φ. και να γεμίσει το γήπεδο για το Νίκο. Ζητάμε τώρα από τον κόσμο της Ρόδου να παρακολουθήσει έναν πολύ ωραίο αγώνα. Θα πρέπει να τονίσω ότι δεν έχουμε χάσει σε φιλικό παιχνίδι στην Ελλάδα και δεν παίζουμε με παλαίμαχους, παρά μόνο με εν ενεργεία καλαθοσφαιριστές. Στο Ρέθυμνο παίξαμε για τον αδικοχαμένο Πέτρο Οικονομάκη και κερδίσαμε τον Α.Γ.Ο.Ρ. Ελάτε λοιπόν στο γήπεδο για να τιμήσουμε όλοι μαζί το Νίκο Γκάλη, που άλλαξε τη μοίρα του αθλητισμού στην Ελλάδα».

sentragoal.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος7/7/12 16:02

    Ας τελειώσει το "Παλέ ντε Σπορ της Καλλιθέας" και ας ονομαστεί και Πίκατσου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/7/12 18:29

    Ναι και παλλη ναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *