ροή ειδήσεων

Ρόδος: Εγκατάσταση συστήματος προειδοποίησης για σεισμούς και τσουνάμι

Η εγκατάσταση ενόργανου συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης για σεισμούς και τσουνάμι στην περιοχή της Ρόδου συζητήθηκε κατά τη συνάντηση που είχε...
την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012, ο δήμαρχος Στάθης Κουσουρνάς με τον Διευθυντή Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Γεράσιμο Παπαδόπουλο.
Πρόκειται για συνεργασία με το δήμο στο πλαίσιο προγράμματος που χρηματοδοτεί η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο κ. Παπαδόπουλος συνεργάστηκε με το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του δήμου για την επιλογή των κατάλληλων θέσεων εγκατάστασης των συσκευών σεισμικής προειδοποίησης και των παλιρροιογράφων που σύμφωνα με το σχεδιασμό δύο εξ αυτών θα εγκατασταθούν στην πόλη και δύο στην ευρύτερη περιοχή.
Όπως έγινε γνωστό οι σεισμικές συσκευές προορίζονται να δίνουν προειδοποίηση για τον επερχόμενο σεισμό εντός ολίγων δευτερολέπτων και οι παλιρροιογράφοι δίνουν πληροφορίες για τις μεταβολές στη στάθμη της θάλασσας οι οποίες πιθανώς να δείχνουν ότι έχει προκληθεί τσουνάμι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εξοπλισμός έχει ήδη αποκτηθεί και η εγκατάστασή του θα ξεκινήσει αμέσως μετά το καλοκαίρι. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το σύστημα θα είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο του 2013 οπότε και θα γίνει δημόσια παρουσίασή του και έναρξη της λειτουργίας του.
Ο δήμαρχος Ρόδου συζήτησε με τον κ. Παπαδόπουλο για τη δυνατότητα παραγωγής ενημερωτικών φυλλαδίων για τους ορθούς τρόπους συμπεριφοράς και κινητοποίησης σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες σε περίπτωση σεισμού.

Για την υλοποίηση αυτής της δράσης ο δήμαρχος προτίθεται να απευθυνθεί και στον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ).

localit.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος12/7/12 19:43

    Μπραχάλα μυρίζομαι. Και μάλιστα μεγάλη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12/7/12 19:57

    Προειδοποίηση για σεισμούς και τσουνάμι . χΑχαχαχαχα Εδω γινεται ο σεισμος και ο καθενας λεει τα δικα του ,καταλαβες ΕΡΕ ΜΑΣΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος12/7/12 20:45

    υπαρχει συσκευη που να προβλεπει ποτε θα γινουν σεισμοι??????? Μεχρι και εχτες ειχα την εντυπωση οτι δεν υπαρχουν........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος12/7/12 23:57

    Στάθη μήπως με τα χρήματα αυτά που πετάξατε ήταν καλυτέρα να αγοράζατε τίποτα για τα κουνούπια και τις κατσαρίδες που μας έφαγαν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *