ροή ειδήσεων

“Μπορεί να έκλεισε η Χαλυβουργία Ελλάδος,
αλλά άνοιξε ο Θοδωρής”

του Γιώργου Χατζημάρκου
Χειροπιαστά αποτελέσματα από την εφαρμογή του νόμου για την διευκόλυνση των επενδύσεων στην Ελλάδα, γνωστού ως fast track, δεν έχουμε δει ακόμα. Νέες θέσεις εργασίας δεν έχουν δημιουργηθεί, αντιθέτως συνεχώς χάνονται... και οι ξένες επενδύσεις στην χώρα μας παραμένουν στόχος και όνειρο, για όσους τουλάχιστον τις επιθυμούν.

Μία βιομηχανία με εκατοντάδες εργαζόμενους, μεγάλο κύκλο εργασιών και δραστηριοποιούμενη σ’ ένα κλάδο στον οποίο η Ελλάδα είχε μεγάλη παράδοση, η Χαλυβουργία Ελλάδος, κλείνει το εργοστάσιο της στον Ασπρόπυργο για όλους τους λόγους που έχουν αναλυθεί στα ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα όπου έχει παίξει ως θέμα.

Μια βιομηχανία, το κλείσιμο της οποίας θα στοιχίσει ακόμα μερικές εκατοντάδες θέσεις εργασίας σε μία χώρα που βλέπει πλέον την ανεργία να τσακίζει ζωές και όνειρα χωρίς να φαίνεται ότι κάτι μπορεί να ανακόψει την πορεία της προς το 30% !

Αυτά όμως συμβαίνουν στην Αθήνα και στην ηπειρωτική Ελλάδα που έχει χάσει τον ρυθμό της αγοράς. Γιατί εκεί μπορεί να χάθηκαν και άλλες θέσεις εργασίας αλλά εδώ στην Ρόδο μόλις δημιουργήθηκε μία (1) νέα. Είναι η θέση εργασίας του Θοδωρή, που έκανε το πολυδιαφημισμένο νομοσχέδιο για το fast track των επενδύσεων να μοιάζει μεσαιωνικό σύγγραμμα.

Ο Θοδωρής μόλις άνοιξε μία καντίνα στην παραλία Ζέφυρος.

Υπέγραψε δε και συμβόλαιο μίσθωσης του χώρου στο οποίο όπως αναφέρει και στον τίτλο του θα εγκαταστήσει κινητή τροχήλατη καντίνα.

Το γεγονός ότι η νομοθεσία προβλέπει πολύ συγκεκριμένη διαδικασία αδειοδότησης των τροχήλατων καντινών και ο Θοδωρής δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα από αυτά που προβλέπει ο νόμος (ν.3377/2005) και τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα που έχουν κατ’ εξουσιοδότηση εκδοθεί, δεν ενδιαφέρει και δεν ανησυχεί κανένα.

Το ερώτημα αν ο Θοδωρής πληροί τις προϋποθέσεις για την έκδοση της αντίστοιχης αδείας, επίσης δεν απασχολεί κανένα.

Γιατί άλλωστε να ενδιαφερθεί κάποιος για αυτή την ασήμαντη τεχνική λεπτομέρεια ?

Εδώ δημιουργήθηκε μία ολόκληρη θέση εργασίας. Του Θοδωρή.

Ο Θοδωρής μάλιστα κατάφερε (!) να ηλεκτροδοτηθεί, επίσης σε χρόνο ρεκόρ.

Η ΔΕΗ με διαδικασίες super turbo fast track προχώρησε στην ηλεκτροδότηση της μη αδειοδοτημένης δραστηριότητας του Θοδωρή σε χρόνο που δεν επιτύχει κανένας επενδυτής σε αυτή τη χώρα, ανεξαρτήτως ύψους επενδύσεων.

Πως το πέτυχε αυτό ο Θοδωρής, μόνο ό ίδιος ξέρει. Ο ίδιος και η μαγική ατζέντα με τις τηλεφωνικές του επαφές. Λέτε να μπορούσε να μιλήσει αυτή η ατζέντα ?

Δήμος, Πολεοδομία, ΔΕΗ, Δημοτική Αστυνομία, Διεύθυνση Εμπορίου, οι πάντες υπέκυψαν στην απαίτηση των καιρών για διευκόλυνση των επενδύσεων. Κάνεις λίγο τα στραβά μάτια και να το θαύμα. Η θέση εργασίας του Θοδωρή.

Εν τω μεταξύ, χθες έγιναν οι τοποθετήσεις Γενικών Γραμματέων στα Υπουργεία.

Από την πολύ προσεκτική μελέτη των ονομάτων που ανακοινώθηκαν, παρατήρησα ότι λείπει ένα όνομα. Του Θοδωρή.

Είναι να απορείς πως ένα κράτος που έχει καταστραφεί από την γραφειοκρατία δεν αντιλαμβάνεται την πλέον αφοπλιστική πραγματικότητα. Ότι δηλαδή πρέπει να αξιοποιείς σε θέσεις κλειδιά αυτούς που αποδεδειγμένα έχουν φέρει αποτελέσματα και έχουν δείξει στην πράξη πως μπορούν να χτυπήσουν αποτελεσματικά το τέρας.

Χωρίς Θοδωρή στο κυβερνητικό σχήμα, η αισιοδοξία μας για ένα αύριο με σύγχρονη δημόσια διοίκηση δεν εδράζεται γερά.

Μόνο ο Θοδωρής μπορεί να μας εγγυηθεί ότι η κρατική μηχανή θα λειτουργήσει με ταχύτητα. Για διαφάνεια δεν εγγυούμαστε αλλά τι να την κάνεις την διαφάνεια μπροστά στην σωτηρία της χώρας και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Το μόνο που μπορεί να κλονήσει αυτή την πορεία σιγουριάς, είναι μία πιθανή απροθυμία του Θοδωρή να μοιραστεί μαζί με όλους εμάς τους θνητούς την περίφημη τηλεφωνική του ατζέντα.

Ακόμα και αν ό ίδιος θέλει να ζήσει μια πολύ απλή ζωή στην παραλία που αγαπά, τουλάχιστον ας μας χαρίσει μία στιγμή εθνικής ανάτασης δίνοντας μας ένα αντίγραφο της θαυματουργής του ατζέντας.

Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να πείσουμε τον Θοδωρή να επιστρέψει στην κοινωνία λίγη από την αγάπη και την στοργή που αυτός απλόχερα και ανιδιοτελώς εισέπραξε.

Εν ανάγκη, ας τον πείσουμε να δώσει μία σειρά διαλέξεων, στο πρότυπο του Γεωργίου Παπανδρέου που το κάνει αν και έχει να επιδείξει πολύ φτωχότερα αποτελέσματα από τον Θοδωρή.

Λέτε να μας το αρνηθεί ?

Υ.Γ. : Οποιαδήποτε ομοιότης με πρόσωπα και καταστάσεις, είναι απολύτως πραγματική και όποιος έκανε πονηρές σκέψεις πρέπει να τις διαγράψει . Ο Θοδωρής βλέπει.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος20/7/12 16:27

    syfwnw mazi sou file mou mono pou tethes paromoies antzentes exoun ki'allh polu alimono s mas

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *