ροή ειδήσεων

Λειτουργία ασύρματου internet από το Δήμο Ρόδου

Από το Δήμο Ρόδου εκδόθηκε χθες η ακόλουθη ενημερωτική ανακοίνωση:
Η νεοσύστατη Διεύθυνση Πληροφορικής του Δήμου Ρόδου έχει αναλάβει, μεταξύ άλλων... το δύσκολο έργο της μηχανογραφικής και πληροφορικής ενοποίησης των δέκα πρώην δήμων και νυν δημοτικών ενοτήτων, ώστε να υπάρχει ενιαία λειτουργία στα πλαίσια του ενός Δήμου.
Μέσα από αλλεπάλληλες συσκέψεις των στελεχών της Διεύθυνσης και του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Μανώλη Σαββή, καθορίστηκαν οι προτεραιότητες και οι στόχοι για το αμέσως προσεχές μέλλον. Μία από τις πρώτες προτεραιότητες είναι η παροχή διαδικτυακών υπηρεσιών (Internet) στους πολίτες, μέσα από ασύρματο δίκτυο. Στο πλαίσιο αυτό, από την προσεχή εβδομάδα θα λειτουργήσουν σε πιλοτική βάση ασύρματα (wifi) δίκτυα παροχής ελεύθερου και δωρεάν internet στην πόλη της Ρόδου και συγκεκριμένα στις περιοχές: της παραλίας από το «Έλλη» μέχρι περίπου το Μπελβεντέρε, της Μεσαιωνικής Πόλης και λίαν συντόμως στο πάρκο του Αγ. Ιωάννου (περιοχή «Αραπάκι»), στο Θέρμαι και στο Ακταίον. Επίσης πολύ σύντομα θα λειτουργήσουν παρόμοιες ασύρματες συνδέσεις στις παραλίες της Καλλιθέας και στο Φαληράκι, ενώ θα ενισχυθεί το υπάρχον δίκτυο της Λίνδου.
Πρόσβαση στο Internet μέχρι στιγμής προσφέρουν στους πολίτες και οι κοινότητες Ψίνθου, Καλλιθέας (Καλυθιές), Σορωνής, Απολακκιάς και Λίνδου στις κεντρικές πλατείες τους, ενώ από τη Δευτέρα αναμένεται να λειτουργήσει και το δωρεάν internet στην κεντρική πλατεία της τοπικής κοινότητας Κοσκινού. Πολύ σύντομα θα επεκταθεί το υπάρχον δίκτυο, χάρη στην πολύτιμη συνεργασία και στήριξη της Περιφέρειας, ώστε να καλύπτει σε πρώτη φάση τις κεντρικές πλατείες όλων των δημοτικών ενοτήτων, καθώς και τις γειτονιές της πόλης που κατοικούνται από πολίτες με χαμηλά εισοδήματα.
Η χρήση του δωρεάν Internet του Δήμου Ρόδου γίνεται μέσα από το δίκτυο rhodes island δωρεάν, χωρίς κωδικούς πρόσβασης. Η πρόσβαση γίνεται με οποιαδήποτε συσκευή μπορεί να συνδεθεί στο διαδίκτυο (υπολογιστές, ταμπλέτες, smartphones).
Στους αμέσως προσεχείς στόχους της Διεύθυνσης Πληροφορικής του Δήμου Ρόδου περιλαμβάνεται η πλήρης αξιοποίηση των υποδομών του δικτύου οπτικών ινών που διαθέτει το νησί, ώστε να ενοποιηθούν όλες οι υπηρεσίες του ενιαίου Δήμου σε ένα γρήγορο και αξιόπιστο δίκτυο. Αυτό, σε συνδυασμό με τον στόχο της ηλεκτρονικής ροής εγγράφων και της παροχής υπηρεσιών προς τους πολίτες μέσω του δικτύου, θα οδηγήσει αφ' ενός στην περιστολή των δαπανών για αναλώσιμα υλικά και χαρτί και αφ' ετέρου στην ταχύτερη εξυπηρέτηση/απάντηση προς τους πολίτες. Οι πολίτες θα μπορούν να απευθύνουν ερωτήματα, προτάσεις, αιτήσεις για παροχή υπηρεσιών κ.λπ., τόσο στους υπηρεσιακούς παράγοντες όσο και στους αιρετούς. Παράλληλα παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να έχουν αμφίδρομη επικοινωνία να αφήνουν την ηλεκτρονική τους διεύθυνση, ώστε να μπορεί να τους ενημερώνει η αρμόδια υπηρεσία.
Η παροχή της ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο έρχεται να συμπληρώσει τους τρόπους επικοινωνίας των πολιτών με τις υπηρεσίες του Δήμου μέσω των νέων τεχνολογιών: τώρα ο πολίτης μπορεί να επικοινωνήσει με τον Δήμο Ρόδου μέσω e-mail, μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου ή με τη χρήση του πενταψήφιου τηλεφωνικού αριθμού 15588.
http://aegaio.blogspot.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος28/7/12 19:56

    o kousournas evale free internet stin apollakia??????????????diavasa kala??????????kai dn exoun touristikes perioxes???????????? ta sxolia dika sas...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/7/12 21:01

    Να το δω κ να μην το πιστεψω. Οχι βέβαια αυτό το χάλι που υπάρχει ήδη όπου το ιντερνετ σέρνεται απαίσια. Όσο για τον @@ρα τον κουσουρνά δεν βλέπω να αναφέρθηκε πουθενά εγω τον αντιδήμαρχο είδα. Ο άλλος απλά περίμένει τις δημοτικές για να φύγει νύχτα

    Gmbt

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος28/7/12 23:02

    θα χει ενδιαφέρον να δούμε και τον προϋπολογισμό του έργου. Αν μια ιστοσελίδα την χρεώνουν 1 εκατομμύριο ευρώ, ουτε να το φαντάζομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος29/7/12 08:04

    το φρεε ιντερνετ σασ μαρανε!!!φτιαξτε τις παραλιες τουαλετες δρομους που σκοτονονται αδικα νεα παιδια και μετα να βλεπετε τα χαιλικια και την κονομα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος11/11/12 05:53

    ΠΩς ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΧΩ ΠΡΟΣΒΑΣΗ??? ΜΕΝΩ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΚΑΠΙΟ ΣΗΜΑ, ΤΕΤΟΙΟ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *