ροή ειδήσεων

Η Ρόδος ταξιδεύει… μέσα από τους νέους της

Η ομορφιά ενός τόπου είναι αυταπόδεικτη. Όμως, είναι οι άνθρωποι του τόπου, οι οποίοι με το λόγο και τις πράξεις τους τον αναδεικνύουν. Και βέβαια, είναι οι νέοι του τόπου που με τη φρεσκάδα, τη δημιουργικότητα και το μεράκι τους μπορούν να κάνουν τη διαφορά...


Κάπως έτσι αισθανθήκαμε κατά τη συμμετοχή μας στο διεθνές εργαστήριο που πραγματοποιήθηκε τέλη Ιουλίου στο χωριό Oucmanice της Τσεχίας, με θέμα: «Μέσα ενημέρωσης, Επικοινωνία και Φύση». Το εργαστήριο διοργάνωσε ο ευρωπαϊκός οργανισμός «Νεολαία και Περιβάλλον στην Ευρώπη» και συμμετείχαν νέοι από 13 οργανώσεις 11 χωρών της Ευρώπης. Εκεί ήταν και η ομάδα της Αιθρίας, η οποία εκπροσώπησε την Ελλάδα, και βέβαια το νησί μας, τη Ρόδο.

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου, όχι μόνο είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε νέους τρόπους επικοινωνίας μέσω της χρήσης της σύγχρονης τεχνολογίας, αλλά και να προβάλουμε το νησί μας μέσα από τις δράσεις των νέων του!

Η Αιθρία έχει εκπονήσει τέσσερα ευρωπαϊκά προγράμματα με τη συμμετοχή νέων, που σκοπό είχαν τόσο την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον, όσο και τη δημιουργία υλικού για την προβολή του νησιού. Έτσι, με εφόδια τα φυλλάδια, τις ταινίες και το ηλεκτρονικό υλικό που έχουμε παραγάγει και τα οποία είναι διαθέσιμα και στα αγγλικά, η προβολή του νησιού και των νέων του κάθε άλλο παρά δύσκολη αποδείχθηκε!

Και το αποτέλεσμα; Η ομάδα μας δέχθηκε ήδη τρεις προτάσεις συνεργασίας από οργανώσεις της Ρωσίας, Αρμενίας και Σερβίας για συμμετοχή στην εκπόνηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ενώ εξετάζουμε σοβαρά το ενδεχόμενο να ενταχθεί η Αιθρία στον ευρωπαϊκό οργανισμό «Νεολαία και Περιβάλλον στην Ευρώπη», ώστε να προσφέρουμε έτσι περισσότερες ευκαιρίες για μάθηση και κοινωνική συμμετοχή στους νέους της Ρόδου, ιδιαίτερα κάτω από τις συγκεκριμένες δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

Ακόμα, να προσθέσουμε ότι η προσπάθεια της Αιθρίας να συμβάλει ενεργά στην προβολή της Ρόδου και των νέων της ξεκίνησε ήδη από το χειμώνα του 2012, όταν διέθεσε 3000 σελιδοδείκτες σε τέσσερις γλώσσες στο Δήμο Ρόδου και την ΠΡΟΤΟΥΡ. Πρόσφατα δε, η Αιθρία διέθεσε δίγλωσσα ενημερωτικά φυλλάδια για το περιβάλλον της Ρόδου και το πλατώνι στο Ενυδρείο της Ρόδου και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Κοιλάδας των Πεταλούδων.

Τέλος, όλο το υλικό προβολής είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της Αιθρίας (www.aithria.org) και με χαρά μας μπορούμε να διαθέσουμε φυλλάδια σε έντυπη μορφή σε όσες τουριστικές επιχειρήσεις το επιθυμούν. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε στο email aithriango@gmail.com, ή στο τηλέφωνο 6973090148.

Για την Αιθρία,
Γεωργία Βλαχάκη

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *